Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Претенденти на електричний стілець.

2011-10-23 12:08 Олег Кононов пішов. Хто ж стане його наступником? "Так далі жити не можна", – вирішив Олег ...

Олег Кононов пішов. Хто ж стане його наступником?





"Так далі жити не можна", – вирішив Олег Кононов і покинув тренерську лаву львівських "Карпат". Почесний президент "Карпат" Петро Димінський не з тих сентиментальних людей, які навіть через минулі заслуги буде когось умовляти залишитися. Петро Петрович відставку білоруса схвалив.

Краще бути радником, а не тренером


Але керівництво "Карпат" "джокера", тобто рівноцінної заміни головному тренерові, в рукаві не має. А відтак довелося коуча шукати серед тих спеціалістів, що вже працюють у клубі. Напрошувалося рішення призначити в.о. наставника Юрія Дячука-Ставицького. Він уже не раз очолював "Карпати" у важкі для команди часи. Юрій Михайлович не так давно повернувся в клуб на посаду радника почесного президента.

У 2008-му році саме завдяки протекції Дячука-Ставицького львівську команду очолив Олег Кононов, з яким увесь цей час підтримував хороші стосунки. Якби Дячук-Ставицький погодився очолити команду, розмов про "підсидження" Олега Георгійовича оминути не вдалося б. Зрештою, Юрій Михайлович добре розуміє, яке це непросте завдання покращити гру команди. Словом, є чимало причин, через які Дячук-Ставицький мав би привчатися власному призначенню наставником.

Ще в клубі працює Степан Юрчишин, який також має досвід тренерської роботи. Але Петро Димінський схилився до іншої кандидатури. Зізнаюся, рішення для мене було несподіваним. Отож, в.о. головного тренера "Карпат" став росіянин Павєл Кучеров. Цей фахівець у львівському клубі працює не довго. На початку вересня цього року, нагадаю, "полетіли перші голови". В незадовільних результатах було звинувачено менеджера з медичного забезпечення Юрія Макогіна, масажиста Руслана Канцавого, тренера з фізичної підготовки Ніколая Русу та помічника наставника Олександра Горобця. На місце останнього Олег Кононов запросив свого товариша Павєла Кучерова.

Кар'єрний стрибок Кучерова


Росіянин на той час був без роботи. До того про його існування у футбольному світі знало обмежене коло людей. Кучеров був відомий не стільки завдяки своїй роботі, скільки вмінням коментувати певні події. Інколи російські журналісти телефонували до Павєла Владіміровіча і запитували про представників голландського чемпіонату, які емігрували в Росію. Справа в тому, що Кучеров майже 20 останніх років працював у Голландії. На хліб із маслом він заробляв, але чогось видатного не те, що не робив, навіть не претендував на це. Росіянин у 2002-2011 роках працював у клубі голландської Ередивізії (другий за рівнем чемпіонат Нідерландів) "Віллем II". В клубі він трудився на різних посадах: тренером молодіжної команди, селекціонером, головою селекційної служби. Ви можете уявити масштаби селекції першолігового клубу в Голландії? У березні 2011-го року контракт Кучерова з "Віллемом ІІ" закінчився, і клуб з фінансових міркувань вирішив його не продовжувати. Тому запрошення товариша, тобто Олега Кононова, в "Карпати" для росіянина було дуже доречним. Так Кучеров зробив кар'єрний стрибок. Він ж уперше увійшов в тренерський штаб клубу із елітного дивізіону європейського чемпіонату. А тут відставка Олега Георгійовича вивела Павєла Владіміровіча на передову роль в команді. Говорити про тренерські особливості Кучерова не доводиться. Досвіду роботи в основній команді в нього немає. Звісно, Олег Кононов у "Карпатах" теж уперше став головним тренером основної команди. Але білорус хоча би працював помічником у клубах еліти. Кучерову вже 47 років. Доволі дивно, що його талант раніше ніхто не розгледів і не запрошував працювати в головну команду.

Судячи з усього, Павєл Кучеров керуватиме "Карпатами" до зимової паузи. Якщо його підопічні "порвуть" "Кривбас", а потім і "Металіст" на очах власної торсиди, Павєл Владіміровіч може залишитися при своїй посаді. Але в цьому є великі сумніви. Думаю, не тільки в мене, а й в керівництва клубу. Тому пошук "кризового" тренера для "зелено-білих" зараз суттєво активізується. Їх вели і раніше, ще на початку сезону. Отож, розглянемо основних кандидатів на цей пост.

Безробітні кандидати


В українському футболі чимало відомих і безробітних фахівців. У ЗМІ лунали прізвища Заваров, Близюк, Яремченко, з якими, мовляв, "Карпати" уже розпочали переговори. Без роботи також перебуває В'ячеслав Грозний. Олександр Іщенко зараз очолює ДЮСШ київського "Динамо". Йому, за інформацією "Погляду", уже пропонували очолити "Карпати". Було це ще на початку сезону. Але той відмовився. Іщенко вже працював тренером "Карпат", не за чутками знає специфіку керівництва клубу. Тому він вирішив не змінювати роботу в структурі "Динамо" на електричний стілець "Карпат". Уболівальники закликають призначити тренером "зелено-білих" Сергія Ковальця. Він західняк, спілкується українською мовою, у своїх командах опирається лише на доморощених талантів. Це підкуповує уболівальників. Але в Сергія Івановича діючий контракт із "Оболонню". Поки він "пивовар", говорити про роботу в "Карпатах" якось не доречно. А ось попередні переговори провести можна. "Оболонь" ж явний аутсайдер Прем'єр-ліги, тому відставка Ковальця нікого не здивує.

Кадрові перестановки


Цього тижня розташування "Карпат" покинули Констянтин Кравченко та Андрій Воронков. Перший з них має діючий контракт із донецьким "Шахтарем", а інший – з київським "Динамо". За інформацією "Погляду", футболісти покинули Львів з власної ініціативи. Мовляв, якщо на нас тут не розраховують, ми повертаємося у свої клуби, а яка різниця, де не потрапляти в основу? Керівництво львівського клубу не заперечувало. В "Карпатах" і так забагато футболістів. Будуть і інші втрати у складі "зелено-білих". Керівництво, так би мовити, хоче здійснити скорочення штату. Наступним "звільненим" може стати аргентинець Герман Пачеко. Останні матчі "Карпат" показали, що тепер шанс отримає українська молодь. Вочевидь, для поновлення "українського курсу" і було запрошено Юрія Дячука-Ставицького в клуб. Отож, експеримент із "легіонеризацією" "Карпат" керівництво клубу визнало невдалим. Але відразу відмовитися від іноземців буде не просто. В них же контракти і юридично грамотні агенти. Вочевидь, найцікавіше в "Карпатах" відбуватиметься у період зимового міжсезоння. До того часу керівництво визначиться з головним тренером, а той почне формувати команду "під своє бачення" футболу.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

23.10.2011, 12:08
23.10.2011, 12:08
75118 1 smotrypishy
SER_FOOTBALL
Автор:
(SER_FOOTBALL)
Статус:
Наставник (2072 комментария)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть