Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Запитання міністру МВС

2011-11-07 12:39 Після «теплого» прийому місцевими правоохоронцями фанатів київського Динамо в Харкові (а до цього я бачив це ...

Після «теплого» прийому місцевими правоохоронцями фанатів київського Динамо в Харкові (а до цього я бачив це і своїх рідних Сумах на фіналі Кубку України), в мене виникло запитання до міністра МВС: яким законом керуються працівники міліції, обмежуючи свободу пересування фанатів київського Динамо у містах України, куди ці фанати під'їжають уболівати за свою команду?

Адже згідно Конституції України, у нас юридична відповідальність носить індивідуальний характер. Тобто, застосовувати масові затримання фанатів київського Динамо, які ще нічого не зробили, починаючи від вокзалів до стадіонів, проведення їх в оточенні міліціонерів, як полонених, має ґрунтуватися на Законі.

Як мені відомо, такого Закону немає. Тоді як, шановний пан Міністр, пояснить, що майже у всіх містах України практикується масове обмеження свободи пересування? Йде якась «фільтрація», «сортування» (терміни, вибачте, характерні для концентраційних таборів) фанатів, затримання їх при відсутності в їх діях порушень чинного законодавства, примусове тримання на непристосованих місцях... Це все викликає явну обґрунтовану зневагу фанатів до працівників міліції, які діють незаконно.

Така практика довго тривати не може. В кінці кінців, фанати - це частина суспільства, а не позбавлені громадських прав, гарантованих, до речі, Конституцією України, у тому числі і на вільне пересування.

Я не хочу свої претензії пред'являти нинішньому Міністру МВС України, адже така ганебна практика існує вже давно, але хочу, щоб він розумів цю проблему і не намагався її вирішувати старими, уже не діючими, методами. Невже важко вивчити досвід колег із закордону?

Мені можуть заперечити, мовляв, фанати київського Динамо дають приводи для таких дій міліції. Не буду сперечатися з цього приводу і розпочинати дискусію. Я просто звертаю увагу на те, що МВС України у своїй діяльності має керуватися Конституцією і законами України. І коли значні маси людей, без складення будь-яких документів, без будь-якого правового обґрунтування і без будь-яких юридичних підстав, утримуються в оточенні працівників міліції без дозволу вільного пересування - то це НЕЗАКОННО.

 

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

07.11.2011, 12:39
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть