Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Читайте Регламент

2011-11-07 16:17 Почну з того, що на жоден із восьми (!) виїзних матчів «Динамо» у поточному сезоні клуб ...

Почну з того, що на жоден із восьми (!) виїзних матчів «Динамо» у поточному сезоні клуб не відправляв організованих уболівальників. Про це згідно до Регламенту, клуб повідомляв господарів поля. Проте, це не свідчить про те, що клуби не співпрацюють. На кожній грі згідно до Регламенту є представники служби безпеки гостей і господарів, які координують свої дії з метою забезпечити громадський порядок.

Що може клуб? Може допомогти уболівальникам організовано прибути на виїзний матч. Для цього слід звернутися до офіційного фан-клубу. Чому до офіційного? Тому що у офіційного клубу є офіційний керівник, з якого можна запитати і який несе відповідальність.

Востаннє ми таке робили перед фіналом кубка України у Сумах. На прохання такого собі Євгена Щелкунова клуб організував безплатний поїзд до Сум. Треба було лише прийти до офіційного фан-клубу, записатись і отримати квиток. «Ультраси» не прийшли. Навпаки критикували нас за «порожній поїзд» разом із відомим телеканалом. То що нам було їх на руках до поїзду нести?

Насправді варіантів є два. Перший – їхати від клубу організовано і поводити себе на трибунах відповідно. На це «ультраси» пайтіть нє могут. Чому? Якщо ви нормальний уболівальник і хочете зїздити на футбол, чим вам погано коли клуб замовить вам квитки і допоможе із транспортом? Я близько двадцяти років їздив на футболи сам за свій рахунок. Ніде і ніколи у мене не було проблем. Тому що я їздив дивитись футбол! І сьогодні, якщо я і десяток-другий моїх друзів купимо квитки на «Донбас-арену», приїдемо на футбол, вберемо динамівські шарфи і будемо кричати «Вперед «Динамо»!, ніхто нас там не займатиме.

Про що тоді мова? Про те, що я вже який раз намагаюся пояснити: у тих, хто хоче дивитися футбол, проблем ніколи не буває. Ті, ж, хто йде на футбол, аби створити проблеми (В УЄФА їх офіційно звуть «траблмейкерами»), ці проблеми отримують.

Якщо групу людей затримали на вулиці міста міліціонери – це проблема міліції і затриманого. Якщо затримання неправомірне – на міліцію можна подати до суду і виграти його. Тепер запитання – що має робити клуб, коли групу людей, які називають себе уболівальниками, затримали у Харкові, Полтаві. Херсоні. Севастополі, Вапнярці? Відповідь – нічого. Згідно Регламенту клуб відповідає за поведінку уболівальників на стадіоні. Також клуб відповідає за людей, яких він офіційно і організовано везе на матч.

До Харкова клуб когось возив? То яке ми маємо відношення до вільних людей, які вільно поїхали туди, куди вони захотіли?   Є претензії до міліції Харкова – звертайтесь туди. У прокуратуру. До суду. Коротше туди, де займаються громадським порядком на вулицях. Якщо там були зловживання чи порушення чиїхось прав – домагайтеся відновлення справедливості і покарання винних у цьому. Причому тут футбольний клуб?

Власне, я здогадуюсь причому. Це дуже потрібно тим, хто хоче по-перше, кинути тінь на «Динамо», по-друге, потрапити до центру уваги. Якщо затримали на вулиці – звертайтесь до міліції. Якщо не продали квитки – звертайтесь до того, хто їх продає. Та немає чомусь у стрічках новин інтерв’ю із харківськими міліціонерами чи касирами стадіону «Металіст». Усі накинулись на «Динамо»? Дивно, чи не так?

Звісно, діючий Регламент нікуди не годиться. Приналежність глядачів до уболівальників клубу гостей визначає інспектор матчу за невідомими критеріями. І якщо визначить – клуб буде платити штраф. Тепер уявіть групу хуліганів, які на стадіоні, наприклад, Полтави, вбрали шарфи, наприклад, «Чорноморця» і зробили щось недобре. За Регламентом інспектор має право назвати цих людей «уболівальниками «Чорноморця» і примусити клуб платити штраф за невідомих хуліганів. Цим, власне, і користуються «незалежні ультраси», які за бажання можуть увігнати у штрафи будь-який клуб. Тоді як цьому протистояти?

У Стамбулі за три хвилини до закінчення гри із «Бешикташем» на гостьовому секторі, де було півсотні людей, запалили кілька файерів. З якої радості? Просто так, аби щось утнути. Читаючи ці рядки згадайте себе. Чи хочеться вам палити файер від радості і чи часто ви це робите? Яка відповідь, якщо чесно? Проста – одні люди ходять на футбол дивитись гру і уболівати. У них проблем немає. Друга йде попалити вогні, і думає лише про це. На гру їм, за великим рахунком начхати.

І останнє. Чи сильно постраждало «Динамо» від того, що на грі у Харкові із гостьового сектору не йшов дим? Як це позначилось на грі та на результаті?                           

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

07.11.2011, 16:17
07.11.2011, 16:17
77328 4 rinoff, Yury__, solodkyi, armatura
neseniuk
Автор:
(neseniuk)
Статус:
Начинающий писатель (170 комментариев)
Подписчиков:
0

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть