Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Референдум «УФ». ВАЦКО — найкращий коментатор України!

2011-12-21 11:42 Аби тямити у футболі, мало просто його дивитися годинами по ТБ чи перечитати сотні довідників, альманахів, ...

Аби тямити у футболі, мало просто його дивитися годинами по ТБ чи перечитати сотні довідників, альманахів, книжок, статистики тощо, тримаючи все те в пам’яті. На моє глибоке переконання, аби цілком розумітися в нашій з вами улюбленій грі, в неї потрібно грати. Лише коли сам даси повз сітку воріт з трьох сантиметрів, збагнеш, що й таке трапляється. Чи не єдиним коментатором вітчизняного ТБ, який розуміє гру, адже й сам віддав їй не один день свого життя, є Віктор Вацко — переможець конкурсу «УФ» у номінації «Золотий мікрофон». З чим його й вітаємо…





Визнання у віці Христа, або ж Чому «ЗА»



Віктор Вацко вдруге став переможцем конкурсу «УФ». Але саме цьогоріч помітно випередив своїх конкурентів. Чому нині, а не раніше? Питання досить логічне. Вже не перший рік Вацко — провідний вітчизняний коментатор, якого можна почути ледь не щодня, увімкнувши телеприймач на частоту спортивного каналу.


Особисто я перше місце Вацка пояснюю доволі просто: він постійно прогресує й відтак додає люду в свій, так би мовити, фан-клуб. А ще він — майстер своєї справи і професіонал. Чи багато з вас ладні просто зараз, тримаючи цю газету в руках, згадати його мегаляп? Ні? А якщо помізкувати? Так, пригадати якісь обмовки можна, але ж не в стилі Сергія Дерепи! Саме ці якості, притаманні Вацку, високо цінуються всіма поціновувачами футболу, саме через них йому й віддавали свої голоси респонденти (особисто я голосував за Джулая, але про смакові якості фломастерів не сперечаються J).



Чуєш подих у потилицю — не збавляй темп, або ж Про переслідувачів



Слідом за нашим переможцем місця з другого по п’яте посіли Дмитро Джулай, Ігор Циганик, Андрій Малиновський та Сергій Панасюк. Всі згадані коментатори були не менш гідні нагороди, але… Звісно, до будь-якого голосування можна ставитися з певною іронією, але всі референдуми та їхні результати — це ніщо інше, як віддзеркалення дійсності, або ж доведення того чи іншого факту або судження. Проаналізувавши результати, я дійшов певних висновків — чому сталося саме так, а не інакше. Розпочнемо з кінця. Чому Сергій Панасюк та особливо Андрій Малиновський (неодноразовий переможець всіляких коментаторських конкурсів) не увійшли до чільної трійки? Так от знову ж таки: як на мене, все доволі просто — Малиновський останнім часом не коментує тієї кількості матчів, яку мав раніше. І, що найголовніше, — топових матчів. Приблизно те саме можна сказати й про Панасюка, але з тією поправкою, що пан Сергій коментувати став не менше, а більше, проте матчів не української ПЛ, а закордонних чемпіонатів (більшість наших респондентів все ж левову частку своєї уваги приділяють саме українській ПЛ).


Щодо другого та третього місць Дмитра Джулая та Ігоря Циганика, то тут робити припущення складніше. Наприклад, Джулай свій рівень тримає, даруйте за тавтологію, на рівні! Тобто якісно й багато коментує. У валі трансляцій чимало топових, тож його друге місце мене трохи здивувало. Хоча розрив у очках є, погодьтеся, солідний.


На закуску пару слів про Ігоря Циганика. Якщо чесно, то до початку надходження заповнених анкет саме йому багато хто віддавав перемогу, а в підсумку він став лише третім. Може наврочили? Та якщо конкретніше, то складається таке враження, що більшість нині сприймає Циганика не як коментатора, а як телеведучого. Саме це, гадаю, й стало причиною його третьої підсумкової сходинки в нашому щорічному референдумі.


Віктор ГЛУХЕНЬКИЙ, «Український футбол».


Коментар фахівця

Сергій САВЕЛІЙ,

спортивний коментатор, заслужений журналіст України:

- Хм... дивно, що до вашого списку не потрапив Олександр Гливинський. Щодо Віктора Вацка можу сказати таке: він із тієї «львівської когорти», що розпочинала свій шлях на Першому каналі. Як і більшість, Віктор розпочинав звичайним журналістом, але згодом обрав саме коментаторську стежку. І зробив усе вірно. В нього надзвичайна працездатність і прагнення постійного самовдосконалення. Він справжній професіонал своєї справи - це відчувається в його коментарях. Повірте мені, як людині, котра також не одну годину трансляцій прокоментувала. Коли його слухаєш, то довіряєш. Також Вацко - чудовий телеведучий. Знаєте, саме в ролі ведучого він мені подобається навіть більше. Але є в нього й те, що особисто мені не надто імпонує, наприклад, його манера коментування, скопійована в латиноамериканських колег. Маю на увазі те, що інколи він видає не надто зрозумілі завищені нотки в голосі, а інколи й зривається на фальцет. Ще б сказав, що Віктору не завадило б додати трішки суб’єктивізму в своїх коментарях.

Найкращі коментатори України 2011 року
1. В. Вацко (канал «Футбол») – 204 очки (35 перших місць + 45 других + 9 третіх)
2. Д. Джулай (канал «Спорт-1») – 160 (28+26+24)
3. І. Циганик (канал «2+2») – 121 (24+13+23)
4. А. Малиновський (канал «Футбол») – 66 (11+10+13)
5. С. Панасюк (канал «Футбол») – 49 (2+6+31)



Коментатори року в Україні

1996 Олексій СЕМЕНЕНКО (НТКУ)

1997 Олексій СЕМЕНЕНКО (НТКУ)

1998 Сергій БОНДАРЕНКО (НТКУ)

1999 Олексій СЕМЕНЕНКО (НТКУ)

2000 Сергій ДЕРЕПА (Спортивний канал)

2001 Дмитро ДЖУЛАЙ (НВО «Поверхность»)

2002 Лідія ТАРАН (Новий канал)

2003 Дмитро ДЖУЛАЙ (НВО «Поверхность»)

2004 Дмитро ДЖУЛАЙ (НВО «Поверхность»)

2005 Павло ЧЕРЕПІН (Перший національний)

2006 Віктор ВАЦКО («Інтер»)

2007—2010 опитування не проводилося

2011 Віктор ВАЦКО («Футбол»)

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

21.12.2011, 11:42
21.12.2011, 11:42
82736 1 vadym9633
SER_FOOTBALL
Автор:
(SER_FOOTBALL)
Статус:
Наставник (2072 комментария)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть