Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Роздуми вболівальника про трансфери Динамо

2012-01-12 15:31 Трансферне вікно відкрилося максимально широко, інтернет-портали "кишать" чутками, клуби оформлюють переходи гравців, а ми, вболівальники, сповнені ...

Трансферне вікно відкрилося максимально широко, інтернет-портали "кишать" чутками, клуби оформлюють переходи гравців, а ми, вболівальники, сповнені надії і віри в те, що селекційна служба Динамо знайде достойних гравців, які дійсно підсилять гру нашої улюбленої команди.

Мій календар підказує мені, що сьогодні 12 січня, а, отже, якщо мені не зраджує пам'ять (ніколи не ловив її на зраді), то сьогодні Динамо виходить з відпуску, і вся команда (надіємося, що вся, без порушників спокою, і віримо, що забастовка в Нігерії закінчиться якомога швидше і Юсуфу не прийдеться добиратися до Києва маршрутками) збирається на базі клубу.

 

 

 Серед них буде (точно буде, бо на сайті є важлива новина про його посадку в літак) перший і, на даний момент, єдиний новачок - Адмір Мехмеді. Про цього футболіста за останні декілька днів я прочитав багато різних статтей, які одна за одною почали публікуватися на різних спортивних інтернет-ресурсах, і, як зрозумів, на нього покладені великі надії як в Динамо, так і в збірній Швейцарії (а ця команда ніколи не "пасла задніх" на міжнародних турнірах). Також мною було проглянуто декілька відео-роликів, які залишили позитивні враження про гру цього хлопця. Щоправда я розумію, що це - всього лише ролик, який можна гарно змонтувати, вибравши найкращі моменти, а реальність - це реальність. Слідкувати за його грою мені не випадало, бо такий клуб, як Цюріх, ніколи моєї уваги не привертав до себе (можливо тут на сайті є хтось, хто бачив Мехмеді в дії, тоді відкликніться, будь ласка, в коментарях до мого блогу і розкажіть мені, які враження про себе залишив цей форвард). Можу лише побажати йому удачі в новому клубі, нехай 13 (а саме такий номер він для себе обрав) стане для нього (і для нас, вболівальників, також) щасливим числом.

Однак хочеться вірити, що перехід Адміра Мехмеді не буде останнім трасфером клубу в зимове міжсезоння. Одразу згадалося інтерв'ю Юрія Павловича Сьоміна місячної давності, в якому він повідомив, що, на його думку, Динамо необхідне підсилення в кожну лінії, тобто і в захист, і в центр поля, і в напад. Виходячи з цих слів і з того, що ми маємо на сьогоднішній день (а маємо ми Адміра Мехмеді), можемо очікувати ще як мінімум 2 нових гравці. Чи дійсно вони будуть і, якщо будуть, то чи достатньої кваліфікації - ці питання, думаю, цікавлять майже всіх вболівальників Динамо.

Я - людина, яка далеко не є експертом і професіоналом в футболі, тому все, що я писав до цього і писатиму далі, це моя особиста думка, з якою кожен може як погодитися, так і ні (згоду і критику пишіть, будь ласка, в коментарях, будемо дискутувати, авось і прийдемо до єдиної спільної думки). Тому далі я, своїм вболівальницьким поглядом і зі своїми вболівальницькими знаннями в футболі, хочу розглянути нашу команду і висловити свою думку щодо позицій, на які конче необхідно шукати гравців для підсилення.

Будемо йти по порядку:

1. Воротарі: Як на мене, то це єдина позиція в Динамо, яка не потребує ні в якому підсиленні, так як гравців даного амплуа у нас більше, як вдосталь. У команді є Шовковський (його вік уже ніяк не назвеш футбольною молодістю, і не "за горами" завершення кар'єри, але читайте далі по списку), Коваль (дуже талановитий воротар, з якого, на мою думку, виросте гідна заміна нашому незмінному №1 на даний момент), Богуш (надіюся травми перестануть його турбувати), Бойко (в аренді в Кривбасі багато матчів відстояв надійно), а також підростаюче покоління, зокрема Кічак, Тимофєєв, Ткаченко та інші. Тому купівлю воротаря навряд чи можна очікувати, не дивлячись, навіть, на те, що ЗМІ не так давно сватали до нас бразильського голкіпера "Локомотиву" Гільєрме. І якщо Юрій Павлович, яскравий прихильник захисного футболу, все ж вирішить зіграти в 5 воротарів, то у нього є всі необхідні для цього кадри.

2. Захисники: Ось ця позиція, на мою думку, є найбільш проблемною у нашому клубі. Тут ситуація така, що необхідно брати не кількістю, а якістю, а у нас ситуація діаметрально протилежна (точніше у нас ні якості, ні кількості). Судіть самі: в заявці клубу є наступні гравці:

   2. Данило Сильва (Бразилія)
   3. Бетао (Бразилія)
   6. Попов Горан (Македонія)
   37. Юссуф Айїла (Нігерія)
   17. Михалик Тарас
   30. Ель Каддурі Бадр (Марокко)
   34. Хачеріді Євген
   44. Леандро Алмейда (Бразилія)

Але кого з них можна назвати беззаперечним лідером і не висловити до нього жодних претензій? Сілва - нещодавно в якомусь ресурсі прочитав, що Данило є найшвидшим гравцем нашого клубу. Можливо й так, але найкориснішим його назвати важко. Одразу згадуються його втрати м'яча при спробі йти в обіграш, безтолкові й неточні навіси в штрафний майданчик, які явно не піднімають його в очах вболівальників. Оскільки почав про флангового захисника, продовжу й про інших представників даного амплуа. Попов - дуже потужний футболіст з сильним ударом лівої ноги, але не має високої швидкості, та й його навіси також ніяк не назвеш філігранними. А щодо Бадра, то це був доволі непоганий футболіст, з неймовірною витривалістю (як колись давно говорили, "людина з 2 серцями"), але не дарма ж він був відправлений в оренду - це перша ознака того, що гравець не задовільняє клуб (скоріше за все проблема в його віці і фізичних кондиціях). Отже, позиція крайнього захисника є проблемною для Динамо. Влітку мене дуже обнадіювали чутки про те, що наш клуб веде переговори з міланським Інтером щодо їх крайнього захисника Сантона. "Невже наша селекція нарешті нормально запрацювала" - подумав я, але, на жаль, трансеру не відбулося... І вже через пів року обірвався перехід ще одного не менш талановитого крайнього захисника Рікардо Родрігеса, який, як повідомляють інтернет-портали, обрав Вольфсбург, відмовившись від пропозиції нашого клуба. Бундесліга, і нічого з цим поки не вдієш... Надіюся, що колись настане той час, що і наш внутрішній чемпіонат підніметься на рівень не нижчий, ніж хоча б у тій же Німеччині, а поки що, як казав наш перший президент "маємо те, що маємо".

Позиція центрального захисника є не менш проблематичною через високу травматичність Тараса Михалика (дай Боже тобі, Тарасе, міцного здоров'я і якомога менша травм, бо хто, як не ти, вирішиш наші проблеми в захисті), низьку дисциплінованість Хачеріді (надіюся, що хлопець візьметься за розум і гратиме в футбол, а не конфліктуватиме на футбольному полі), нестабільність Юсуфа (ех, а ще не так давно пара центрбеків Михалик - Юсуф була чи не найкращою в чемпіонаті України) і Бетао (він, на мою думку, теж є нестабільним гравцем, який одну гру відіграє класно, а іншу так, що просто "нема слів, одні емоції"..), ну, і Алмейда (як нам мене, з цим футболістом давно пора прощатися). Тому воно й не дивно, що в це трансферне вікно вже неодноразово з'являлися чутки про зацікавленсть Динамо в цілому ряді футболістів саме цього амплуа (Родіч, Тамаш, Малоча, Оккоре, Адді, Віда (доповніть, якщо я когось забув назвати)), але на даний момент жодного переходу оформлено не було. Що ж, надіюся, що скаути активно працюють, і ця позиція буде остаточно закрита!

Тепер можна точно сказати, що Газаївська модель захисту з бразильськими виконавцями виявилася невдалою, і в Юрія Павловича є час і можливості (а також ті крихти нашого терпіння, що залишилися в наших серцях) для того, щоб реорганізувати її на свій лад.

3. Півзахисники: Кількість виконавців на даній позиції у Динамо чимала. І, що мене особливо радує, є дійсно класні виконавці. Хто не погодиться, що Вукоєвич, Гусєв, Ярмоленко (з Вашої згоди віднесу його саме до півзахисників, а не до форвардів, на перекір офіційному сайту нашої команди) є класними гравцями на своїх позиціях? Хто заперечить той факт, що в Алієва класний потужний удар, і він вміє виконувати штрафні удари (хоча й це у нього не дуже виходить останнім часом), що з Гармаша обов'язково виросте класний гравець (звичайно, якщо його не згубить його недисциплінованість, з якою він сам, як і тренер з президентом, активно і, як на мене, вдало бореться), і те, що в Корреа зажди вмів віддати класний пас на партнера? Але й в півзахисті у нашого клубу є певні проблеми. Для себе я виділив 3 наступні:

  1) з продажем Романа Єрьоменка в казанський "Рубін" в Динамо так і не знайшлося гравця, який зміг би перейняти на себе і не менш вдало виконувати його функції, як розпасовщика, мозку атаки. Як на мене - це чи не найголовніша проблема (чомусь одразу згадалася футбольна приказка "Покажи мені свій півзахист, і я скажу, яка в тебе команда"). Динамо край необхідний плеймейкер! У нашого клубу в кращі його часи завжди був гравець такого плану: Буряк, Белькевич, Калитвинцев, Єрьоменко (хто ще?), а зараз немає. Тому я надіюся і вірю в те, що наші селекціонери зараз активно шукають футболіста, який би перебрав на себе функції плеймейкера! І, можливо, Ігорю Михайловичу слід ще раз звернутися до Тотенхему з приводу трансферу такого футболіста, як Ніко Кранчар, як Ви гадаєте?

   2) Вукоєвич, Гусєв і Ярмоленко є безумовними лідерами на своїх позиціях, але їм не вистачає конкуренції. Я не хочу цим сказати, що вони недостатньо викладаються на полі, ні! Якраз-таки навпаки, за їх самовіддачу від мене низький уклін, але справа в тому, що ці 3 не можуть увесь сезон грати кожен матч! Футболістам теж необхідний відпочинок, щоб зі свіжими силами виходити на кожен наступний матч. Схоже, що саме для цього влітку були придбані Дуду і Аруна. І, якщо перший на мене справив дуже позитивне враження і мені абсолютно не зрозуміла позиція Юрія Павловича щодо нього, то Аруна, непогано зарекомендувавши себе в перших матчах, далі відвертно здав! Особисто мені шкода, що наш клуб не придбав Тармагадзе, який зміг би в разі чогось замінити когось з наших фланговиків.

   3) в Динамо є виконавці, які своїм рівнем гри не відповідають рівню клубу. З одним з таких команда попрощалася ще влітку (я маю на увазі Гіоане). На мою думку, необхідно продовжити цю "чистку" в клубі. Скільки "Црвєна Звєзда" пропонувала за Нінковича? Можливо варто почати переговори? Та й Бертольйо, в якого я довго вірив, як на мене, необхідно відправити кудись в аренду, щоб він отримував ігрову практику.

4. Нападники: Коли в інтернеті з'явилися перші чутки про те, що Динамо підпише Адміра Мехмеді, читаючи коментарі вболівальників, я помітив, що побутує така думка "навіщо в команді ще один форвард, їх і так забагато!". І я не можу залишити це поза увагою. Багато? В заявці, можливо, і немало, але знову виникає питання "кількості і якості". Андрій Шевченко, як пишуть ЗМІ, після Євро-2012 планує піти з футболу (шкода втрачати таку постать, як на мене, кращого українського гравця за часи незалежності нашої держави, але якщо в людини дійсно проблеми зі здоров'ям, зокрема зі спиною, то нема чого "гробити" себе). Артема Кравця (величезне спасибі тобі за Валенсію, але...), як на мене, давно пора на пів сезону відправити кудись в оренду, щоб хлопець стабільно пограв в основі, назабивав голів і повернувся в команду впевненим у своїх силах і можливостях. Ескобар - це взагалі незрозуміла постать для мене, точніше причина, за якою його було запрошено в нашу команду, і, оплачена за його трансфер солідна сума. Артем Мілевський, безумовно, хороший футболіст, але в його грі також є багато слабких сторін. І, взагалі, було б прекрасно, якби його придбав якийсь солідний клуб з солідного європейського чемпіонату, і там Артем розкрився. Це було б добре як для самого футболіста, так і для збірної України.

Залишається Браун Ідейє, в майстерності якого всі ми встигли переконатися зокрема в його дебютних матчах і в грі з Металістом (всі його невдачі я, будучи оптимістом, спишу на адаптацію в новій команді, але обіцяю і собі, і всім, що з цієї зими мій оптимізм по відношенню до цього футболіста зникне і на зміну йому прийде сувора реальна оцінка його гри), і новачок Адмір Мехмеді, про якого я вже говорив на початку своєї статті. І хіба це так багато форвардів?

Постійно згадую слова Юрія Павловича, що він хотів би бачити в команді такого нападника, як Джеко, тобто потужного таранного гравця. Звичайно, що купити самого Едіна у Манчестер Сіті є чимось нереальним (transfermarkt.de оцінює його в 28 млн. євро, але яка його реальна ціна - це інше питання), тому ще влітку Динамо почало шукати гравця такого ж плану. Велися переговори з "італійським Джеко" - Караччоло і "парагвайським Джеко" - Кардосо, про результати яких я не буду писати, бо всі вони Вам і так відомі. І, судячи зі слухів в інтернеті, тепер Динамо відмовилося від пошуків форварда такого ж плану (ні Вукушич, ні Лукас, ні Хамді, ні Маюк не є володіють такими ж антропометричним даними, як Джеко; виключенням є хіба що нападник Кубані Траоре, розмови про перехід якого давно припинилися). А шкода! В команді б точно не завадив футболіст такого плану. Чи є хтось такий в українському чемпіонаті? На розум приходить тільки нападник Волині Євген Павлов, і то тому і тільки тому, що я вболіваю також за цю команду і, відповідно, знаю її гравців. А в Європі..хм..Мені чомусь одразу згадався Ніклас Бендтнер (знаю чому, бо буквально на днях переглядав огляд туру англійської прем'є ліги, і цей хлопець віддав класну гольову передачу), якому всьо-то 23 роки і вартість його, якщо вірити сайту transfermarkt.de, не є такою вже й неймовірною - 7 млн. євро. А скільки Ігор Михайлович пропонував за 28-річного Кардосо? І схоже, що Арсенал також буде не проти продати футболіста, так як відпустив його в аренду до Сандерленду. А той факт, як переконати гравця перейти з Прем'єр ліги англійської в нашу, це необхідно запитати у Рината Ахметова - він же якось привів в Шахтар Едуардо, який грав у тому ж Арсеналі. Хоча Бендтнер - це моя випадкова кандидатура, можливо у когось є інші пропозиції - пишіть в коментарях, все обсудимо!

Хотів написати невелику статтю, але прийшла муза, тому вийшлов доволі громіздкий блог. Прошу строго не судити, це моя перша публікація на цьому сайті (та й взагалі перша). Дякую тим, хто дочитав все це до кінця. Тим, хто не дочитав, теж дякую, хоча навряд чи вони про це дізнаються. Всім вдалого дня, а селекціонерам Динамо вдалих пошуків нових талантів і вдалих трансферів.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.01.2012, 15:31
Топ-матчи
Лига чемпионов Бавария Арсенал 1 : 0 Закончился
Чемпионат Украины Заря Шахтер - : - 18 апреля 15:30
Лига конференций Фиорентина Виктория - : - 18 апреля 19:45
Лилль Астон Вилла - : - 18 апреля 19:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть