Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Eurosport на фінальній стадії переговорів про придбання ліцензії на показ Євро-2012

2012-01-22 10:57 Представник Eurosport Данні Менкен – про позицію телекомпанії в судовому процесі з «Волею» «Телекритика» продовжує висвітлювати конфліктну ...

Представник Eurosport Данні Менкен – про позицію телекомпанії в судовому процесі з «Волею»

«Телекритика» продовжує висвітлювати конфліктну ситуацію, що склалася між компанією Eurosport та українським провайдером кабельного телебачення «Воля». Після того, як позицію «Волі» висловив президент компанії Сергій Бойко, ми публікуємо бліц-інтерв'ю Данні Менкена - керівного директора Eurosport у країнах Бенілюкс, директора з просування Eurosport в Україні, Чехії та Словаччині.

 

Як відомо, з 1 січня 2012 року «Воля» припинила показ телеканалів Eurosport і Eurosport 2, пояснюючи це закінченням строку договору з правовласником і тим, що Eurosport наполягав на зростанні вартості ліцензійних відрахувань.

 

Згодом Сергій Бойко пояснив «Телекритиці», що у «Волі» було 17 контрактів із Eurosport. Частина з них діяла до 31 грудня 2011 року, їх не було продовжено, тож вони припинили дію, а в семи містах контракти поки що діють і, відповідно, канал доступний абонентам.

 

Однак у компанії Eurosport спростували твердження «Волі» про закінчення строку дії контрактів і вимогу правовласника про підвищення ціни. Eurosport повідомив, що між ним та «Волею» діє договір, підписаний на початку 2011 року, який є чинним протягом кількох років і за умовами якого «Волі» надаються більш вигідні умови співпраці, зокрема й нижча вартість ліцензійних відрахувань з кожного абонента.

 

Наприкінці грудня 2011 року Eurosport подав до суду на «Волю».

 

Як повідомив «Телекритиці» Данні Менкен, загалом подано 11 позовів, усі прийнято до розгляду. Крім цього окремі суди вже задовольнили клопотання позивача на забезпечення позову про те, що «Воля» має повернути канали групи Eurosport у пакети до остаточного рішення суду. Однак Eurosport готовий відкликати позови, якщо «Воля» визнає, що помилялася, й буде виконувати умови контракту. Детальніше - у бліц-інтерв'ю Данні Менкена.

 

 

- У своєму офіційному повідомленні Eurosport висловив розчарування одностороннім рішенням «Волі» про недотримання договірних зобов'язань і вимкнення телеканалів Eurosport. У чому, власне, полягали договірні зобов'язання сторін?

- Я б хотів наголосити на тому, що ми справді дуже шкодуємо з приводу рішення «Волі». Адже жоден інший канал не має стільки спортивного контенту, як ми. Канал Eurosport транслює понад 6,5 тис. годин спортивного контенту на рік, з якого 4,2 тис. годин - це свіжий контент, а 3,2 тис. годин (тобто 50%) - це прямі трансляції. Ми показуємо найбільші спортивні події - тенісні турніри Australian Open, Roland Garros, US Open, велоперегони «Тур де Франс», змагання із зимових видів спорту. Цього року ми будемо висвітлювати літні Олімпійські ігри в Лондоні 20 годин на добу щодня, і ці трансляції відрізнятимуться від тих, що будуть іти на загальнонаціональних каналах. Також ми перебуваємо на фінальній стадії переговорів про придбання ліцензії на показ Євро-2012 і збираємося робити чимало спеціальних програм, присвячених чемпіонату.

 

Особливо сильним є січень, коли ми показуємо ралі «Дакар», Australian Open, африканський Кубок націй із футболу. Наприклад, у турнірі Australian Open переможно грає український тенісист Олександр Долгополов. І нам дуже прикро, що передплатники «Волі» не зможуть більше дивитися ці спортивні події.

 

До речі, коли «Воля» припинила поширення Eurosport і Eurosport 2, вона замінила їх на російські спортивні телеканали, що транслюють баскетбол та теніс («НТВ+ Баскетбол» і «НТВ+ Теннис». - ТК), на яких глядачі могли б дивитися турнір Australian Open. Однак «Воля» не має прав транслювати Australian Open у своїй мережі, тому що субліцензія Australian Open для цього російського спортивного каналу є ексклюзивною виключно для платформи «НТВ+». «Воля» пару днів транслювала Australian Open у своїй мережі, не маючи, втім, на це законних прав. Наразі ці трансляції припинено.

 

У справі з «Волею» наша позиція полягає в тому, що ми маємо чинні контракти, які не скінчилися, і «Воля» має виконати умови цих угод та продовжувати ретранслювати Eurosport та Eurosport 2 і сплачувати за використання ліцензії.

 

- Скільки загалом позовів ви подали проти «Волі»?

- Ми подали 11 позовів до різних судів в Україні. Це спричинено тим, що група компаній «Воля» складається з низки самостійних юридичних осіб, до кожної з яких слід позиватися окремо. Відповідно, всі позови було прийнято до розгляду різними судами. Я читав, що «Воля» заявляла, ніби ми не деталізували своїх позовних вимог. Але це неправда, інакше їх не були би прийнято до розгляду. По більшості позовів уже розписано дати слухань: перший розгляд призначено на 20 січня. Крім цього окремі суди вже задовольнили наші клопотання на забезпечення позову про те, що «Воля» має повернути наші канали в пакети до остаточного рішення суду.

 

- Чому Eurosport і «Воля» називають різний строк дії контрактів? І хто каже правду?

- Суд визначить, хто каже правду. Але ми наполягаємо, що контракти не скінчилися й досі чинні.

 

- Якими є позовні вимоги Eurosport? Чи йдеться про якусь компенсацію збитків?

- Ми лише вимагаємо поваги до контракту і продовження поширення наших каналів «Волею».

 

- «Воля» стверджує, що в лютому 2011 року направляла проекти попередніх угод на 2011-2012 роки, у яких пропонувала зниження ліцензійних відрахувань і продовження строку дії угод до кінця 2012 або до 2013 року, але Eurosport не відгукнувся на цю пропозицію. Чому ви не відгукнулися?

- Ми запропонували «Волі» навіть кращі умови. І ми можемо довести це в суді.

 

- Чим саме відрізнялися умови для «Волі» від умов для інших українських кабельних операторів?

- Ця інформація є конфіденційною.

 

- Наскільки відрізняється ваша як правовласника система роботи з операторами платного телебачення на ринках різних країн?

- Загалом політика нашої компанії однакова для всіх ринків: ми наполягаємо, щоб Eurosport поширювався в базових пакетах, щоб додатково розповсюджувався Eurosport 2 тощо. Але фінансові умови на різних ринках різні.

 

- Які українські оператори платного телебачення продовжують поширювати канали Eurosport?

- Це DTH-платформи Viasat, «НТВ+» і Xtra-TV, а також понад 200 кабельних та IPTV-провайдерів. Вони ретранслюють в Україні Eurosport, Eurosport 2 і EurosportNews.

 

- Якщо ваші канали все одно залишаються представленими в Україні, чому для вас настільки принциповим є повернення в пакети «Волі»?

- По-перше, тому що ми маємо чинні угоди і наполягаємо на їх дотриманні. По-друге, тому що ми хочемо якомога ширшої дистрибуції наших каналів до українського глядача.

 

- Чи продовжуєте ви переговори з «Волею» про повернення своїх каналів, чи це питання може вирішити тільки суд?

- Питання не полягає в поверненні каналів, адже є чинні угоди. Якщо «Воля» прийде до нас і визнає, що ми мали рацію і вони виконуватимуть умови контракту, ми готові відкликати свої позови.

 

Довідка

 

Данні Менкен - керівний директор Eurosport у країнах Бенілюкс, директор із просування Eurosport в Україні, Чехії та Словаччині.

 

Перед тим як приєднатися до Eurosport у 2006 році Данні Менкен працював у кількох компаніях у сфері FMCG, телекомунікаційних та медіатехнологій. Він здобув освіту в INSEAD, міжнародній бізнес-школі у Фонтенбло (Франція), а також Технічному університеті у Делфті (Нідерланди).

 

Свою кар'єру в Eurosport Данні розпочав із посади керівного директора в країнах Бенілюкс, і протягом шести років його повноваження поступово розширювалися в інших регіонах. Рік тому він став директором із просування Eurosport в Україні, Чехії та Словаччині.

 

За його керівництва в країнах Бенілюкс Eurosport значно розширив свою присутність і продемонстрував стрімке зростання завдяки реалізації успішних регіональних проектів на кшталт запуску каналу Dutch Eurosport 2, а також завдяки інноваційній комунікаційній стратегії.

 

Нещодавно Данні відновив довгострокові договори в Україні, щоби якомога більше шанувальників спорту могли насолоджуватися переглядом спортивних програм високої якості, які транслює Eurosport.

Eurosport: «Ми лише вимагаємо поваги до контракту»

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

22.01.2012, 10:57
22.01.2012, 10:57
85764 1 Anton22
V.S.O.P.
Автор:
(V.S.O.P.)
Статус:
Эксперт (9992 комментария)
Подписчиков:
27
Медали:
Выбор редакции × 24

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть