Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

"Позиція голкіпер"

2012-02-12 17:26   Усередині Динамо Київ. Позиція Воротар »      У футболі воротарі грають велику роль. Тому, що ...

 

Усередині Динамо Київ. Позиція Воротар »

     У футболі воротарі грають велику роль. Тому, що якщо ти добре іграеш попереду, то і повинен думати як добре зіграти і ззаду, тобто залишити ворота «сухими». У багатьох футбольних клубах грають досвідчені, надійні воротарі, які забезпечують свої ворота недоторканні.

 

Динамо не виняток. Протягом практично десяти років, основним голкіпером київського клубу, є Олександр Шовковський. Цей воротар за всю свою кар'єру в Динамо Київ і в збірній Україні, демонстрував і продовжує демонструвати відмінну гру, яка позоляла киянам не турбується за надійність своїх воріт.

Шовковський прийшов в Динамо у віці 18 років. Він відразу став основним голкіпером команди, швидко завоювавши серця вболівальників і керівництва Динамо. З кожним роком Олександр виступав все краще і краще, але багато думали: «Куди вже краще? Він і так на піку своїх можливостей », а він продовжував розвиватися і дивувати нас своєю гарною, стабільною і надійною грою.

     Зараз «Сашо» впевнено займає в команді № 1. Але прийшов час, коли потрібно шукати заміну Шовковському. Адже йому вже 37 років, а це вже вік, коли більшість футболістів завершують кар'єри. І Динамо Київ одразу почало пошуки воротаря, гідного замінити у воротах легенду клубу. Пошуки привели киян у Запоріжжя, де їм сподобався 17-ти річний Максим Коваль. До цього Максим демонстрував відмінну гру в чемпіонаті Україні, що став основним голкіпером запорізького Металурга (були травмовані 2 воротаря команди). Особливо на нього звернули увагу після феєричної гри проти свого майбутнього клубу, Динамо Київ. Коваль чудово відіграв весь матч, ліквідувавши всі спроби киян на взяття воріт. А на останній хвилині матчу - відбив пенальті від Артема Мілевського. Це був неймовірний успіх!

Після переходу в Динамо, Ковалю передбачали роль запастного голкіпера, так як в Динамо блестал Олександр Шовковський. Але на той момент Шовковський і Богуш - були травмовані. І тут Максим сказав в інтерв'ю одному журналу: «Я мріяв опинитися в« Динамо ». Навіть коли все було на рівні чуток, читав всі новини і в глибині душі сподівався, що таки покличуть. Тепер буду доводити тренерам, що я - номер один ».

Ось з таким бойовим настроєм Максим Коваль дебютував у матчі Ліги Чемпіонів проти Аякса, ставши наймолодшим воротарем в історії клубу, що грав в єврокубках. Після гри з Аяксом, з'явився слух про інтерес до юного голкіперу Динамо лондонського Арсеналу. Але в жовтні 2010 в список 100 найкращих футболістів світу не старше 21 року за версією авторитетного іспанського журналу «Don Balon».

На даний момент Коваль впевнено зайняв позицію «запастного», що підміняє Шовковського в менш серйозних поєдинках. Але Коваль продовжує розвиватися і я впевнений, що після завершення кар'єри Шовковського, саме Максим Коваль стане № 1 Динамо Київ!

     На черзі воротар київського Динамо - Станіслав Богуш. Як би то не було старне, але він як і Коваль перейшов в Динамо з Металурга (Запоріжжя). Станіслав перейшов в Динамо в серпні 2008 року. Богуш швидко став основним воротарем команди, витіснивши з основного складу на лавку запасних Олександра Шовковського, який довгий час був першим воротарем Україні. З початку чемпіонату України 2008/2009 не пропускав голів у протягом 783 хвилин (до 12 туру). Референдум газети «Команда», в якому беруть участь капітани та тренери команд української прем'єр-ліги, а також журналісти, назвав Богуша найкращим гравцем жовтня в чемпіонаті Україні.

Прекрасна гра Богуша в київському «Динамо» залучила тренерів національної збірної. У вересні 2008 року був вперше викликаний в національну збірну, однак обидві гри провів на лавці запасних, витіснивши з неї Шовковського, ще недавно вважався першим воротарем країни. У воротах же стояв Пятов. Вперше за національну збірну Богуш вийшов на поле 19 листопада 2008, у товариському матчі проти Норвегії, відіграв весь матч повністю і ворота відстояв в недоторканності. Перший же офіційний матч за збірну Україну провів 10 червня 2009 року, проти збірної Казахстану.

У сезоні 2009/2010 основним воротарем «Динамо» знову був Шовковський. У березні 2010 року Богушу прооперували зв'язки коліна. Лікарі оцінили період реабілітації в 4-6 місяців.

     Підсумуємо. В Динамо Київ, на даний момент, є № 1 - Олександр Шовковський. Також є голкіпер, який в майбутньому замінить «Сашо» і неодмінно стане № 1 київського Динамо і збірної України. А ось з приводу Станіслава Богуша є сумніви. Він до цих пір травмований, що дає певний шанс Максиму Ковалю хоч зрідка показувати свою гру. Станіслав був основним голкіпером при першому приході Юрія Сьоміна. Але після того як тренером став Валерій Газзаєв, Богуш перестав виходити на поле, він почав втрачати свою майстерність. Коли Шовковський отримав травму в кінці 2009 року, то Богуш тимчасово став основним голкіпером Динамо. Але легше від цього не стало. Богуш грав невпевнено, ненадійно, нестабільно. При такій грі Динамо в ЛЧ, клуб не міг розраховувати на прохід в 1/8 ЛЧ. І після такої гри Станіслава Богуша, футбольні критики не приємно відгукувалися про його грі. Моя думка, що Богушу потрібно змінити клуб, оскільки сидячи на лавці запастних, він не набирається досвіду, він не розвивається, а це погано для його подальшої кар'єри. Тому варто перейти в інший клуб або подати запит до клубу про його оренду.

Ну, що ж ... проблема воротарів нас не стосується, тому як у нас кваліфіковані, надійні голкіпери, які радують і будуть радувати нас своєю грою!

 

 Не судіть строго це мій 1 блог.

 

Maksi_10

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.02.2012, 17:26
Dinark
Автор:
(Dinark)
Статус:
Читатель (45 комментариев)
Подписчиков:
0
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть