Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Повтори, рефері та регбі

2012-03-10 10:28 Подивився блог "Ужасное судейское решение" і чомусь дуже зачепило! Я не знаю як воно іншим, а ...

Подивився блог "Ужасное судейское решение" і чомусь дуже зачепило! Я не знаю як воно іншим, а мені огидно дивитися футбол симулянтів, не зараховані голи, голи з офсайдів, підлотні хапання за волоси, безкарні удари супернику у спинну та іншу гидоту, яка причепилася до футболу, як шмат чогось бридкого до спини.

Байдуже з якою командою щось з цього сталося. Після кожного нового такого епізоду мені пригадується усі матчі вбиті якимось рідкісним за своїм ідіотизмом суддівським рішенням (або декількома рішеннями), усі вмираючі на газоні клоуни або усміхнені падлюки. Для мене це вбиває футбол. І поруч з цим різного ґатунку чиновники з ФІФА та УЄФА хором стверджують, що повтори загублять футбол! Бачите, душа в нього відлетить... Маячня для бабусь! Хочу розповісти про живий приклад, де повтори існують і нічого не вбивають - регбі!

 

Там повтори застосовуються для сумнівних моментів і траїв. Кожна перевірка здійснюється за запитом головного судді і займає десь від 10 секунд (для простих випадків) до хвилини (у дуже складних). За матч таких перевірок може бути декілька або навіть не бути жодної. Я ніяк не можу сказати, що це якось псує враження від гри. Поки головний суддя чекає на відповідь від допоміжного, який переглядає повтори десь за межами поля, глядачі мають змогу переглянути ті самі повтори з різних ракурсів і скласти свою власну думку. Я би навіть сказав, що це додає якоїсь інтриги, поки чекаєш на рішення, яке на моїй пам'яті жодного разу не було хибним.

 

До того ж суддя тримає мікрофон увімкненим і глядачі чують що він каже гравцям, що обговорює з боковими суддями і чим він пояснює те чи інше своє рішення. Все доволі чітко, прозоро і без питань.

 

Як це виглядає на практиці? Гравці ніколи не розмовляють з суддею. Після свистка вони мовчки повертаються та ідуть на свої позиції. Спілкується з ним тільки капітан і у більшості випадків взагалі тільки слухає, що  йому каже рефері. Іноді, наприклад, коли одна з команд починає грати занадто жорстко, суддя сам підкликає капітана і просить його заспокоїти команду. І знову, цю розмову чутно всім через увімкнений мікрофон. Хочу доречи подивитися як, наприклад, Срна скаже свої улюблені слова до рефері у мікрофон щоб було чутно на весь стадіон та по телетрансляції.

Ідемо далі, в регбі не симулюють. Тобто спробувати можна, але одного разу буде досить, щоб тебе потім освистували усю решту життя. Це спорт чоловіків. Вони не скиглять навіть коли зламана нога чи будь-що інше. За це вони отримують пошану від глядачів, які не дурні і навіть за важливий трай не вибачать клоунади навіть від гравця улюбленої команди. Розмова коротка: якщо ти блазень - іди розважай дітей на днях народженнях, в команді тобі не місце!

Що ще? Після матчу згадують гру і результат, а не суддю! Ніхто навіть не пригадає, хто там взагалі судив і як, тому що до рефері не буває питань. Ніхто не скандує про мило і ананаси. Суддівські рішення відповідають ситуації, яку бачать як гравці, так і глядачі. Тобто немає потреби розлючуватися на рефері, який просто констатує факт порушення. Стадіон може хіба що зітхнути, що помилилася їх команда.

 

  Якщо повернутися до футболу. Я не розумію нащо потрібні додаткові судді за воротами? Є вже досить прикладів, коли приймається помилкове рішення щодо ситуації, яка сталася на їхніх очах! Нащо функціонерам з УЄФА твердити, що експеримент вдався, коли досить чітко зрозуміло, що це ще одна маячня. Це риторичне питання і відловіть та сама, що і на питання, чому немає рішень за повторами. Нащо вкладатися в надто дорогі системи розпізнавання, чи перетнув м'яч лінію воріт, коли досить однієї-двух вдало встановлених камер?! Відловіть та сама. Про яку взагалі "душу футболу" можуть казати люди, що продадуть свою мати в рабство, якщо буде зисковна нагода?  І врешті ті ж люди оголошують боротьбу з самими собою, тобто з корупцією. З нетерпінням чекаю на відрадні новини про рішучі перемоги на усіх фронтах...

 

Ну і замість останнього слова: якщо повтори щось і вб'ють, то це буде дещо інше аніж футбол і до гри воно не буде мати жодного відношення! Дякую за увагу!

Привіт,

Макс

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

10.03.2012, 10:28
Praded
Автор:
(Praded)
Статус:
Опытный писатель (322 комментария)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Лига чемпионов Бавария Арсенал 1 : 0 Закончился
Чемпионат Украины Заря Шахтер - : - 18 апреля 15:30
Лига конференций Фиорентина Виктория - : - 18 апреля 19:45
Лилль Астон Вилла - : - 18 апреля 19:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть