Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Владимир Лютый: «Не думаю, что китайцы сразу запланировали нас обмануть»

2017-03-06 16:18 Теперь уже бывший главный тренер «Сум» Владимир Лютый в авторской колонке в газете «Експрес» рассказал о ... Владимир Лютый: «Не думаю, что китайцы сразу запланировали нас обмануть»

Теперь уже бывший главный тренер «Сум» Владимир Лютый в авторской колонке в газете «Експрес» рассказал о неудавшемся сотрудничестве с китайскими инвесторами.

Владимир Лютый

«Єдине, на що витратили гроші китайці, — це їхні поїздки до України, проживання у готелі. Згідно з договором, вони повинні були переказати клубові два мільйони гривень на сезон. Половина цієї суми — витрати на підготовку на зборах і на екіпірування. Команда всю зиму готувалася, а гроші не надходили. Я подав у відставку, бо не знав, що казати футболістам. Ми з помічниками теж стали заручниками ситуації. Я дуже хотів попрацювати в Україні. І заради цього відмовив Узбекистану, де мені пропонували дуже серйозний контракт. Дуже прикро.

Хто винен у тому, що сталося? Не лише китайці. Українська сторона повелася несерйозно. Місцева влада хотіла зробити все швидко, але нецивілізовано. Китайці на таке не пішли. На жаль, українці уклали угоду на суму два мільйони гривень, але не домоглися банківських гарантій. Це все одно, що відвідати магазин, показати гроші, взяти товар і не розрахуватися. Українській стороні треба було діяти відповідальніше. Тепер можна подавати до суду за збитки.

Утім не думаю, що китайці з першого дня перебування на українському футбольному ринку запланували нас обдурити. Ні, це серйозна інвестиційна компанія, яка займається будівництвом і яка володіє великим майном. Знаю, що в них аж 100 тисяч вантажівок. Звісно, їм потрібен був наш ринок, а не наш футбол. Вони хотіли інвестувати два мільйони гривень, а це мізер для такої солідної компанії. І через футбол прорватися в український бізнес. Вони мали намір будувати в нас багатоповерхівки, готелі. Не вийшло, тому відмовилися від опікунства клубом.

Тепер усім треба робити висновки й діяти так, щоб український футбол був прибутковим. І я не вірю в те, що це нереально! Треба просто правильно працювати. А доки наш футбол неприбутковий, то варто сподіватися на власні сили, а не мріяти про те, що прийде іноземний дядько-інвестор і засипле нас грошима. Ні, ніхто з-за кордону не витрачатиме гроші на такий футбол.

У нашому футболі панує корупція. Заплямовані як чиновники, так і гравці, бо вони останнім часом замішані в договірних матчах. Тому нам треба пройти процес очищення і запросити на серйозні посади талановитих менеджерів. Ну і не забуваймо про дитячий футбол, з якого потрібно починати робити зміни. Добротних полів немає, кваліфікованих тренерів теж нема. Оплата праці смішна. У такій ситуації дитячий тренер витискає максимум із гаманця батьків. Отож варто починати зміни у вихованні талантів, очистити футбол від корупції та «договірняків», і тоді можна буде заробляти. Найближчим часом не варто надіятися на те, що іноземні інвестори вкладатимуть гроші в такий брудний український футбол», — написал Лютый.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть