Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Андрей открыл украинцам другой футбольный мир

2017-10-23 21:35 Здавалося б, чого українські футбольні вболівальники так радіють першим успіхам Андрія Ярмоленка у дортмундській «Боруссії»? Він ... Андрей открыл украинцам другой футбольный мир

Здавалося б, чого українські футбольні вболівальники так радіють першим успіхам Андрія Ярмоленка у дортмундській «Боруссії»? Він всього лише став гравцем основного складу сильної німецької команди, якій ще далеко до рівня суперклубів рівня «Барселони» чи «Манчестер Юнайтед»? У тих же хорватів гравців рівня Ярмоленка понад два десятки, найкращі з них є лідерами світових суперклубів. Але хорвати масово не перевдягаються у футболки «Ювентуса», «Реала», «Барселони».

Андрей Ярмоленко

Відповідь проста. Ярмоленко першим після Андрія Шевченка відкрив українцям світ, де кожен матч є святом, де футбол — це супервидовище для мільйонів, а не місце змагання багатіїв на порожніх стадіонах. Вітчизняний футбол так давно і так глибоко загруз у корупції, протекціонізмі та кумівстві, що охочих дивитися матчі наших команд між собою стає менше щороку. Це не означає, що українці не люблять футбол. Люди масово відвернулися від «кумболу», у який перетворили його різнокаліберні куми на всіх щаблях футбольної піраміди — від дитячих команд до національної збірної.

Саме тому українці кинулися дивитися чемпіонат Німеччини, де їм тепер є за кого вболівати. Люди хочуть футбольного свята. І хто винен, що це свято вони знаходять спочатку в італійському «Мілані», а тепер — у німецькій «Боруссії»?

Винуватці відомі. Це вони називають «матчами Прем’єр-ліги» ігри команд посереднього рівня на порожніх стадіонах, не помічаючи чи не бажаючи помічати того, що вже всім ясно? Що король — голий! Що наш футбол після всіх «програм розвитку», прийнятих за часи незалежності, опустився до рівня Албанії, яка незабаром теж нас пережене, як це вже зробили інші постсоціалістичні країни. Що таланти рівня Ярмоленка виростають у нас не завдяки, а всупереч всеохоплюючій системі «кумболу».

Можливо, у справжньому футболі Андрій виросте у світову зірку. А може, й ні. Все одно за нього вболіватиме у найближчі роки вся футбольна Україна. Бо він грає у футбол, до якого щораз важче потрапити з нашого «кумболу».

Микола НЕСЕНЮК

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

23.10.2017, 21:35
Топ-матчи
Чемпионат Германии Айнтрахт Аугсбург - : - 19 апреля 21:30

Еще на эту тему

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть