Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Финалы Лиги чемпионов в Киеве: все, что нужно знать о размещении и проживании

2018-01-19 16:12 Як готельна інфраструктура Києва готується до проведення фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА 2018? Яку кількість номерів ... Финалы Лиги чемпионов в Киеве: все, что нужно знать о размещении и проживании

Як готельна інфраструктура Києва готується до проведення фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА 2018? Яку кількість номерів вже заброньовано різними категоріями відвідувачів (VIP, спонсори, вболівальники)? Який ціновий діапазон у столичних готелях? Відповіді на ці та інші питання дав Андрій Ставенко — менеджер з розміщення гостей та учасників під час проведення фінальних матчів чоловічої та жіночої Ліги чемпіонів УЄФА 2018 року у Києві.

Київ-2018 — позитивний імпульс для розвитку готельної інфраструктури

Фінал Ліги чемпіонів УЄФА дав поштовх готельній індустрії, адже деякі готелі, які були відкриті до Євро-2012, згодом закрилися і не працювали певний час. Оскільки фінальні матчі ЛЧ УЄФА залучать велику кількість іноземних вболівальників, власники таких готелів прийняли рішення про відновлення їх роботи.

Понад 4 000 номерів для потреб УЄФА

На етапі подання заявки на проведення фіналів УЄФА ставив вимоги перед містом-господарем щодо наявності близько 4 000 номерів. Така кількість необхідна для персоналу, який буде організовувати фінальні матчі, спонсорів та VIP-гостей.

Половину з такої кількості УЄФА було заброньовано ще під час проведення конкурсу. Оскільки і спонсори, і гості висловили бажання приїхати до Києва, то навесні 2017 року УЄФА поставив завдання перед Федерацією футболу України допомогти з додатковим бронюванням ще 2 500 номерів. Люди зупинятимуться у столиці України мінімум на дві ночі, а представники УЄФА прибудуть до Києва за два тижні до фіналу жіночої ЛЧ. Спонсори Ліги чемпіонів також приїжджають великими групами, оскільки на час проведення фінальних матчів запланована велика кількість маркетингових заходів. Кожен з Партнерів УЄФА забронював 500-700 номерів. Наразі для футбольної сім’ї УЄФА потрібно 4 500 номерів, крім того, ще 700-800 — знаходяться в резерві.

Фіналісти житимуть у готелях, які обрав для них УЄФА

Вибір кожного готелю під конкретну цільову групу — це зона виключної відповідальності УЄФА. Саме його фахівці обирали готелі для команд-фіналістів. Команди, VIP-гості та УЄФА житимуть у п’ятизіркових готелях. Командам пропонують розміщення в межах міста, поруч зі стадіонами — для зручності пересування. У цьому полягає головна відмінність від Євро-2012, коли збірні віддавали перевагу заміським готелям, поруч з якими були тренувальні бази.

40 000 місць потрібно для вболівальників

УЄФА не висуває вимог щодо кількості місць для проживання вболівальників. На сьогодні близько 40 000 потенційних гостей української столиці шукають місця для ночівлі. Утім, не кожен з охочих зможе відшукати апартаменти. Під час інспекційного візиту УЄФА, що запланований на початок лютого, організаторами буде прийняте рішення щодо підготовки пропозицій з розміщення вболівальників.

Насправді, вільних місць у київських готелях залишилося зовсім небагато, а ціни на приватні апартаменти завищені у кілька разів. КМДА запропонувала туристичну компанію «Київський Супутник», яка займається розміщення гостей та учасників фінальних матчів. Цілком можливо, що найближчим часом буде створено он-лайн платформу, яка допоможе фанатам краще організувати свою подорож.

Готелі ціни не завищують

Київські готелі не завищували ціни на проживання, порівняно з будь-якими іншими масштабними заходами, які проходять в українській столиці, чим приємно здивували УЄФА. Столичні готельєри сформували адекватні ціни та не зробили їх захмарними. Проблема в тому, що готельних номерів всіх категорій залишилося всього лише близько двох відсотків. Декілька німецьких компаній викупили частину номерів, щоб згодом перепродати їх за більшу ціну. Вже зараз іноземні фірми пропонують пакет «проживання в готелі на одну ніч + квиток на чоловічий фінал ЛЧ + трансфер до аеропорту і назад», ставлячи стартову ціну в 1500 євро.

Гуртожитки як ще один вид розміщення вболівальників

Враховуючи досвід Євро-2012, коли частина туристів проживала в студентських кампусах Києва, Донецька, Львова та Харкова, можливе залучення університетів для надання кімнат гуртожитків під перебування гостей. Організатори відзначають позитивний фідбек вболівальників на чемпіонаті Європи. Серед переваг: доступна ціна, прилеглість до місць харчування, охайність кімнат.

Київ зручніший в розміщенні за Кардіфф, але гірший в трансферному сполученні

Минулорічний фінал Ліги чемпіонів приймав валлійський Кардіфф. На відміну від української столиці, місто на півдні Уельсу значно менше за площею та має меншу кількість приміщень для розміщення гостей. Та все ж Кардіфф краще сполучений трансферними зв’язками з іншими британськими містами, тому численне навантаження уболівальників було розподілене серед сусідніх міст. У Києві вистачає готелів для проведення одного великого матчу, щоб розмістити офіційну делегацію, представників спонсорів та бродкастерів. Проблеми можуть виникнути з розміщенням уболівальників, яких очікується близько 40 тисяч. У такому випадку фанати намагатимуться приїжджати в день гри і вирушати назад одразу після неї — тоді велике навантаження випаде на авіасполучення та змогу аеропортів збільшити кількість рейсів на добу проведення чоловічого фіналу ЛЧ.

Громадський транспорт, автобуси, потяги ціни не підвищуватимуть

Якщо вболівальники захочуть зупинитися в інших містах швидкого сполучення з Києвом та міжнародною транспортною розв’язкою — Харкові, Львові, Одесі — то зможуть уникнути перевантажених аеропортів. З огляду на відсутність ажіотажу бронювань готелів у цих містах, ціна номеру буде суттєво меншою, ніж у столиці.

Ціни на залізничні сполучення підвищувати не будуть, тому фани можуть «вбити двох зайців» одночасно — побачити інше українське місто, окрім Києва, та значно зекономити на проживанні. Вартість проїзду в громадському транспорті також залишиться сталою.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть