Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Исчез ли «Днепр»?..

2019-07-09 15:08 Новину про те, що футбольна команда «Дніпро» з однойменного міста не гратиме цього року в офіційних ... Исчез ли «Днепр»?..

Новину про те, що футбольна команда «Дніпро» з однойменного міста не гратиме цього року в офіційних змаганнях, було подано деякими українськими ЗМІ як ледь не катастрофу. Мовляв, зник «легендарний клуб», в історії якого чимало незабутніх сторінок і таке інше.

Чи так це насправді? Звісно, що не так, причому зовсім не так. Відомо, що у Дніпрі є група футбольних уболівальників, які не визнають нинішній «Дніпро-1», а підтримують «канонічний» клуб, тобто просто «Дніпро», який саме тепер і зник, на їхню думку, із футболу.

Як на мене, то нічого подібного не сталося. Тому що самі лише розмови про «справжність» дніпровської команди є безглуздими. Досить лише згадати, що клуб «Дніпро» — той, що зник, офіційно веде свою історію від команди Брянського робітничого індустріального технікуму, яка грала у місцевих змаганнях міста Катеринослав із 1918 року. Тож клубу ніби понад 100 років. Насправді ж його історію більш доцільно можна було розпочинати з 1925-го, коли на місцевому металургійному заводі створили команду «Петровець», яку згодом перейменували на «Сталь», а потім ще раз — на «Металург». Можна рахувати з 1962-го, коли команду передали на завод «Південмаш», заодно пере­йменувавши на «Дніпро». Можна рахувати із 1995-го, коли вона стала власністю «Приватбанку»...

Про яку «канонічність» можна говорити, коли за 100 років команда чотири рази змінювала назву і п’ять разів — спонсорів? Тепер назву знову змінили, вкупі відмовившись від історії, щоби не віддавати борги. Не сумнівайтеся, мине не дуже багато часу, і нинішній «Дніпро-1» знову стане «Дніпром», а його історію «пришиють» до старої таким самим способом, як колись «Брянський технікум».

Можна, щоправда, бути чесними перед фактами і не робити спільною історію різних команд заради «підвищення» стажу. Але навіщо, коли всюди так роблять? І не лише у нас, а й за кордоном? Тому зовсім скоро новенький «Дніпро-1» знову стане «клубом із понад столітньою історією». І для цього знадобиться не 100 років, а набагато менше.

Микола НЕСЕНЮК

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть