Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход
ХРОНІКИ АПЛ. ТУР №2
Серіал під назвою «АПЛ-2019/20» продовжується. У другій серії британського триллера лідери втратили свої перші очки. Діючі чемпіони Англії не зуміли здолати «улюбленого» суперника, а «Манчестер Юнайтед» із Погба в стартовому складі поділив залікові пункти з неприступним «Вулверхемптоном».

Впевнену гру демонструють новачки чемпіонату. «Норвіч» и «Шеффілд» здобули впевнені перемоги. Нападник «канарок» Теему Пуккі, записавши на свій рахунок хет-трик в матчі з «Ньюкаслом», очолив гонку бомбардирів англійської прем'єр-ліги.

Результати 2 туру АПЛ
«Арсенал» — «Бернлі» — 2:1
Голи: Ляказетт (14), Обамеянг (64) — Барнс (43)

Обамеянг продовжує засмучувати «Бернлі»
«Арсенал» успішно розпочав новий сезон, не пропустивши на полі «Ньюкасла», а гольовий талант П'єра-Емеріка Обамеянга проявився у всій красі. У другому турі ситуація для «канонірів» мала схожий характер — після нічийного завершення першого тайму з «Бернлі», гру вирішив все той же 30-річний габонець. До речі, Обамеянг відзначається в матчах з «бордовими» вже чотири гри поспіль — до цього він неодмінно покидав поле з дублем на рахунку.

У «канонірів» вперше в стартовому складі вийшли новачки команди захисник Давід Луїс та атакуючий хавбек Дані Себальос, який відзначився двома результативними передачами. Що ж стосується гостей поєдинку, слід виокремити нападника Ешлі Барнса, який знаходиться в лідерах бомбардирів чемпіонату з трьома забитими м'ячами.

Загалом підопічні Унай Емері цілковито контролювали хід поєдинку, що дозволило їм вперше за 10 років виграти два стартові матчі чемпіонату.

«Астон Вілла» — «Борнмут» — 1:2
Голи: Луїс (71) — Кінг (2,пен.), Уілсон (12)

«Вишеньки» на торті
Перший матч на стадіоні «Вілла Парк» після повернення бірмінгемців до еліти англійського футболу видався не досить вдалим. Вже на другий хвилині поєдинку головний арбітр Мартін Аткінсон вказав на одинадцятиметрову позначку. До м'яча підійшов Джошуа Кінг і без проблем реалізував пенальті, розвівши кулю і голкіпера по різним сторонам.

Після пропущеного голу «леви» захопили ініціативу, але до завершального пострілу справа не доходила. Команду вів вперед її лідер Джон Макгін, який забив єдиний м'яч «вілланів» в поєдинку першого туру проти «Тоттенгему» (1:3). Однак після ганебної помилки опорних півзахисників, «шкіряний» потрапив до Харрі Уілсона, який подвоїв перевагу «вишень». На такий розвиток подій мало хто очікував, і зрозуміло, що «Астон Віллі» було вже важко оговтатися.

Підопічні Сміта більше володіли м'ячем, атакували, намагаючись за допомогою дальніх пострілів та навісів змусити оборону суперника капітулювати. У другому таймі «Борнмут» занадто глибоко відійшов у захист і на відміну від першої половини гри активних дій в середині поля не прослідковувалося. Зрештою на 71-й хвилині Дуглас Луїс відквитав один гол, однак до кінця поєдинку «віллани» не змогли вдруге засмутити голкіпера «Борнмута» Арона Рамсдейла.

«Брайтон» — «Вест Гем» — 1:1
Голи: Троссард (65) — Чічаріто (61)

Ярмоленко повертається, а «Вест Гем» набирає перші очки
Вболівальники «Брайтона» не звикли бачити своїх улюбленців у верхній частині турнірної таблиці. Впевнена перемога в першому турі над «Уотфордом» (3:0) вселяє надію фанам «чайок», що в новому сезоні команда буде частіше здобувати очки.

У гості до підопічних Грема Поттера приїхав «Вест Гем», який жахливо розпочав сезон, програвши вдома «Манчестер Сіті» (0:5). Якби не вдалі дії голкіпера «молотобійців» Лукаша Фабіанські, ситуація поєдинку з «міщанами» могла б повторитися. Незважаючи на не зарахований гол Троссарда, «чайки» не опустили рук і продовжували атакувати. Однак в середині другого тайму швидка контратака лондонців призвела до забитого голу. Після чудової передачі Лансіні вихід один на один з голкіпером реалізував Чічаріто Ернандес.

34-річний Фабіанські продовжував тримати свої ворота в недоторканності, але на 65-й хвилині новачок «Брайтона» Леандро Троссард зрівняв рахунок і дав відлік своїм голам за «Брайтон».

На 77-й хвилині зустрічі вперше в новому сезоні на поле з'явився український півзахисник
«молотобійців» Андрій Ярмоленко, але вдалими діями не запам'ятався, отримавши від Whoscored найгірший бал у матчі (5,9).

«Норвіч» — «Ньюкасл» — 3:1
Голи: Пуккі (32,63,75) — Шелві (90+3)

Бенефіс Теему Пуккі
Незважаючи на розгром у першому турі від титулованого «Ліверпуля» (1:4), домашня серія «канарок» дає привід вболівальникам сподіватися на позитивний результат – із 23 матчів минулого сезону в чемпіоншипі команда лише тричі поступилася.

Мало хто очікував, що підопічні Даніеля Фарке будуть так феєрити на полі весь перший тайм. Лідер атак команди Теему Пуккі не втомлюється дивувати майстерністю своєї гри. На цей раз 29-річний фінський форвард відкрив рахунок у поєдинку красивим ударом з льоту з-за меж штрафного майданчика.

Пропущений м'яч привів до тями «сорок», які почали створювати небезпечні моменти біля воріт Крула. Початок другого тайму пройшов під диктовку гостей і здавалося, що ось-ось назріває гол. Однак Пуккі був у цей вечір на висоті, отримавши передачу поруч з одинадцятиметровою позначкою, він влучно пробив у правий від воротаря кут.

Було видно, що у «Норвіча» йшла гра. Відчувалось як вони впевнено і захоплено грали, розуміючи, що з таким рівнем футболу вони можуть забити ще. На 77-й хвилині Пуккі оформив хет-трик. Варто відмітити й дві гольові передачі півзахисника «канарок» Тодда Кантвелла. Вже в додатковий час «Ньюкасл» спромігся на гол престижу, відзначився Джонжо Шелві – один із найяскравіших гравців у цьому складі команди

«Саутгемптон» — «Ліверпуль» — 1:2
Голи: Інгз (83) — Мане (45+1), Фірміно (71)

Втомлені та щасливі
Перед поїздкою до Саутгемптона «червоні» провели поєдинок проти «Челсі» в боротьбі за володарювання Суперкубком УЄФА. Ця тривала подорож до Стамбула забрала в підопічних Клоппа чимало сил, адже вони провели 120 хвилин на полі «Водафон Парк» і здобули перемогу лише в серії післяматчевих пенальті.

Не дивно, ще мерсисайдці не стали форсувати події на полі «Сент-Меріса». Перші моменти в поєдинку створили господарі поля — Йосіда та Чарлі Адамс почергово головою пробивали по воротам Адріана, але першому не вистачило сили та хитрості, а іншому — точності. Під занавіс першого тайму «червоні» нагадали про те, що клас б'є всі старання — Садьо Мане в прекрасному стилі змістився з лівого краю до центру штрафного майданчика і точним ударом відправив «круглого» в правий кут воріт.

Після перерви «Ліверпуль» значно змінився. На полі з'явилася інша команда в порівнянні з першою половиною зустрічі. Натиск, прессинг, небезпечні моменти — все це було притаманне «червоним» у другому тайму. Подвоїв перевагу Роберто Фірміно, який використав чудову передачу Мане та у фірмовому стилі завершив старання партнера.

Згодом воротар «червоних» Адріан вирішив «підкинути дрів до вогнища» і просто привіз гол, віддавши передачу своєму захиснику, іспанець влучив у ногу Інгзу. Денні міг і другий раз покарати переможців Ліги чемпіонів, однак йому забракло швидкості, і він не зумів замкнути передачу Валері з фланга.

«Евертон» — «Уотфорд» — 1:0
Гол: Бернард (10)

Провальний старт для «Уотфорда»
Вболівальники «Евертона» очікують від своїх улюбленців кращого виступу команди ніж в минулому сезоні, але старт для «ірисок» видався не дуже вдалим. У першому турі АПЛ мерсисайдці розійшлись миром з «Кристал Пелас» (0:0). Хорошу гру показав новачок команди Йозе Кін, який влітку перейшов із «Ювентусу», але кращим гравцем зустрічі став голкіпер Джордан Пікфорд.

Незважаючи на відсутність в матчі проти «Уотфорду» основного півзахисника команди Моргана Шнейдерліна (дискваліфікація), підопічні Марко Сілви здобули мінімальну перемогу. На 10-й хвилині матчу відомий українцям бразильський нападник Бернанд відкрив рахунок у поєдинку, вдало пробивши в нижній кут воріт Фостера.

В цілому зустріч пройшла без відчутної переваги одної із команд. У другому таймі суперники не використали декілька стовідсоткових моментів, за «ірисок» впевненими діями знову відзначився голкіпер Пікфорд.

«Уотфорд» програє другий матч поспіль і після двох турів чемпіонату замикає турнірну таблицю АПЛ.


«Манчестер Сіті» — «Тоттенгем» — 2:2
Голи: Стерлінг (20), Агуеро (35) — Ламела (23), Лукас (56)
VAR і нове трактування правил
Підопічні Хосепа Гвардіоли продемонстрували свою претензію на чемпіонство вже в стартовому поєдинку АПЛ, розгромивши «Вест Гем» (5:0). Вишукана гра нападника «міщан» Рахіма Стерлінга дала зрозуміти, що і в цьому сезоні він планує стати одним із найяскравіших гравців чемпіонату.

Зустріч розпочалася з повного домінування «Сіті» на футбольному полі. Вже на 20-й хвилині Стерлінг продовжив гольову феєрію в цьому сезоні, забивши після чудового навісу Де Брюйне. Буквально через три хвилини «шпорам» вдалося відновити рівновагу зусиллями Еріка Ламели, котрий з-за меж штрафного майданчику влучно пробив в кут воріт. Під занавіс першої половини поєдинку бельгійський хавбек «міщан» виконав другу гольову передачу, після якої Агуеро залишалось лише підставити ногу.

На 56-й хвилині на заміну вийшов Лукас Моура, бразильцю знадобилося всього дев'ять секунд, щоб записати своє ім'я на табло. Після подачи Ламели з кутового, Моура перевісівши у повітрі захисників суперника, відправився до бровки поля, щоб розділити радість від забитого голу з уболівальниками команди.

У кінці поєдинку манкуніанці притиснули суперника до своїх воріт. Після одного з кутових «міщани» все ж таки змогли забити, але в епізод втрутився VAR, який зафіксував гру рукою у Емеріка Ляпорта в моменті з передачею на Габріеля Жезуса. Відповідно до нового трактування правил — будь-який дотик м'яча рукою в атаці це порушення правил.

У складі «Манчестер Сіті» всю гру провів Олександр Зінченко, який був близьким до забитого голу, але голкіпер виручив лондонців після дальнього пострілу українця. 11-й номер «міщан» отримав одну з найгірших оцінок в команді по версії WhoScored — 6,52.

«Шеффілд Юнайтед» — «Кристал Пелас» — 1:0
Гол: Лундстрам (47)
Надійна оборона - запорука успіху
«Шеффілд» насолоджується своїм перебуванням в елітному дивізіоні Англії. «Бремолл лейн» чекав на повернення в прем'єр-лігу 12 років. Здобувши нічийний результат на виїзді з «Борнмутом» підопічні Кріса Вайлдера, отримали чудовий заряд впевненості й оптимізму.

Поєдинок проходив під територіальною перевагою господарів, хоча більше володіли м'ячем «орли». В першому таймі новачок АПЛ мав декілька стовідсоткових моментів, але голкіпер «Пелас» Вісенте Гуаіта показав високий клас гри на лінії воріт. Єдиний м'яч у зустрічі забив Джон Лундстрем, який після чергового сейву іспанського воротаря першим встиг на добивання і вколотив «круглого» в сітку. Цікаво, що 25-річний англійський форвард став футболістом, який забив у всіх дивізіонах англійської ліги.

Програючи по ходу поєдинку, «Кристал Пелас» не зміг оговтатися і створив лише один небезпечний момент біля воріт суперника — після удару Таунсенда з-за меж штрафного майданчика Дін Хендерсон залишив свої ворота в недоторканності. До речі, в минулому сезоні він провів 21 поєдинок на нуль в чемпіоншипі. Таке досягнення вдалося йому і Алісону Беккеру з «Ліверпуля», але вже в АПЛ.

«Челсі» — «Лестер» — 1:1
Голи: Маунт (7) — Ндіді (67)
Лемпард знову без перемоги
Лондонський «Челсі» продовжує показувати хорошу гру. Вболівальникі «синіх» очікували першої перемоги на «Стемфорд Бридж» під керівництвом Френка Лемпарда. Наставник «аристократів» не відходив від своє моделі гри, яка базується на молодих виконавцях. Що й принесло свої плоди — вже в дебюті поєдинку 20-річний Маунт Мейсон відкрив рахунок у матчі після жахливої помилки в центрі поля від Ндіді.

Після забитого м'яча хлопці Лемпарда не зупинилися і продовжили тримати в небезпеці ворота Каспера Шмейхеля, однак досвідчений голкіпер впевнено стояв у рамці. Другий тайм «Лестер» розпочав з позиційних атак, але до якихось небезпечних моментів справа так і не доходила. На 67-й хвилині Ндіді виправився за свою помилку і виявився кращим на другому поверсі після подачі з кутового. «Лиси» відчули запах крові і продовжили насідати на ворота Арісабалаги. Дует атакуючих гравців Медісон — Варді наводив жах на захист «синіх», але здобути бажані три бали ні одній із команд так і не вдалося.

«Вулверхемптон» — «Манчестер Юнайтед» — 1:1
Голи: Невеш (55) — Мартіаль (27)

Коли Погба не є помічником
Швидка адаптація молодих виконавців і новий ковток свіжого повітря для лідерів команди останніх років сприяли впевненій перемозі манкуніанців в матчі проти «Челсі» (4:0). Такий результат вселяє надію вболівальникам на якісний і продуктивний сезон. «Манчестер Юнайтед» п'ять років поспіль перемагав в першому турі, але ще ні разу це не привело команду до чемпіонського звання.

Від поєдинку з «вовками» наставник «червоних дияволів» очікував перевірки на міцність своїх підопічних. Після рівного початку поєдинку в середині першого тайму манкуніанці взяли гру під свій контроль і створили декілька небезпечних моментів, один з яких призів до голу Мартіаля. 24-річний форвард сильно пробив в ближній кут воріт, не залишивши ніяких шансів голкіперу суперників.

В перерві зустрічі наставник «Вулверхемптона» зробив певні корективи, випустивши на поле атакуючого хавбека Адама Траоре. Команда заграла в комбінаційний футбол, що призвело до забитого голу. На 55-й хвилині чудовим дальнім пострілом відзначився Рубен Невеш. До кінця зустрічі «червоні дияволи» мали декілька чудових можливостей. Поль Погба мав всі шанси заробити для своєї команди три бали, але не зумів реалізувати пенальті.

Теему Пуккі
Кращий гравець туру
Новачок англійської прем'єр-ліги «Норвіч» демонструє на початку сезону привабливий та атакуючий футбол, а її лідер Теему Пуккі не залишає ніяких шансів своїм суперникам. Після чудового минулого сезону в чемпіоншипі 29-річний футболіст непогано зарекомендував себе у складі «канарок». Його 29 забитих голів дозволили команді впевнено посісти перше місце і отримати путівку у вищий дивізіон англійського футболу.

У стартових поєдинках АПЛ фінський нападник продовжив гольову феєрію. І якщо в матчі с «Ліверпулем» його гол в другому таймі вже нічого не вирішував, то в поєдинку з «Ньюкаслом» хет-трик Пуккі приніс команді перші зароблені бали в чемпіонаті. Вражає атакуюча спритність та настирливість форварда, він завжди шукає прогалини в обороні суперника і по-господарськи відчуває себе в оточенні «чужинців». Хто знає, можливо йому вдасться повторити минулорічне досягнення і заявити про себе вже в еліті.

Турнірна таблиця
Кращі бомбардири
Пишіть в коментарях, яка команда стане справжнім відкриттям сезону?
Дізнавайтесь більше на наших сторінках
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть