Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

ХРОНІКИ АПЛ. ТУР №23

У центральному матчі 23-го туру «Ліверпуль» на «Енфілді» переміг принципового суперника «Манчестер Юнайтед». Сусіди «червоних дияволів» не зуміли зробити приємний подарунок Хосепу Гвардіолі на день народження, пропустивши гол на останніх хвилинах.

«Лестер» Брендана Роджерса знову поступився, на цей раз «лисиці» були биті скромним «Бернлі». «Тоттенгем» без Харрі Кейна розділив очки з набираючим хід «Уотфордом», а «Арсенал» розійшовся миром із гостьовим «Шеффілдом». Dynamo.kiev.ua представляє огляд матчів чергового туру англійської прем'єр-ліги.
Результати 23 туру













«Уотфорд» — «Тоттенгем» — 0:0
І знову хтось заважає «шпорам» відзначитися
«Тоттенхем», маючи невдалі результаті у чемпіонаті, відправився у гості до «Уотфорда». «Шершні» лише раз програли із восьми поєдинків під керівництвом Найджела Пірсона. Прихід нового тренера надав команді великий заряд впевненості і віру у власні сили.

Травма лідера «шпор» Харрі Кейна сильно вплинула на атакувальну спроможність команди. Жозе Моурінью змушений був проводити ротацію і застосовувати схему гри з прихованою «дев'яткою» в особі Лукаса Моури. Португальский наставник сподівався на високу командну швидкість, але щільний графік турнірів в Англії не дає цього зробити. Лише Сон Хин Мін залишається в чудовій формі і демонструє блискучий дриблінг.

Головна увага у матчі зосереджувались на центрі поля, де команди вели жорстку боротьбу. Мала кількість небезпечних моментів змушувала глядачів на «Вікерейдж Роуд» насолоджуватись смачними плюшками на трибунах. Але всі ми знаємо, що фанати приходять на стадіони за іншим.

У середині другого тайму «Уотфорд» заробив право на одинадцятиметровий удар. До позначки підійшов капітан «шершнів» Трой Діні, але нападник не зміг переграти Гассанігу. Гості могли покарати суперника за невикористану нагоду. У доданий арбітром час Ламела проштовхнув м'яча повз голкіпера, але новачок «Уотфорда» Ігнасіо Пуссето виніс «круглого» подалі. Підопічним Жозе Моурінью не вистачило 10,04 мм до взяття воріт.












«Арсенал» — «Шеффілд Юнайтед» —1:1
Голи: Мартінеллі (45) —Флек (83)
Незламні «клинки»
Лондонський «Арсенал» на своєму полі приймав старих знайомих з «Шеффілд Юнайтед», які у першому колі нанесли «канонірам» неочікуваної поразки. Підопічні Мікеля Артети мали всі шанси взяти реванш, але кінець поєдинку сплутав всі плани іспанского коуча.

Триматчева дискваліфікація Обамеянга дала можливість молодому Габріелю Мартінеллі вийти у стартовому складі команди. Саме 18-річному бразильцу вдалося відкрити рахунок у зустрічі. Хавбек результативно завершив простріл Сака з лівого флангу. Господарі пішли на перерву в гарному настрої при шаленій підтримці «Емірайтс».

Тренер «клинків» Кріс Уайлдер прагнув посилити атакувальну спроможність своєї команди. У другому таймі «Шеффілд» намагався збільшувати тиск на голкіпера Бернда Лено верховими навісами до штрафного майдачнику. В одному із таких епізодів німець помилився на виході, але свого колегу підстрахував Граніт Джака, який виніс м'яча з лінії воріт після удару Макберні.

Та все ж гості у кінці зустрічі зуміли зрівняти рахунок і привезти з Лондону очки. Голом відзначився Джон Флек, який скористався позиційною помилкою Мейтленда-Найлза. Хавбеку «клинків» вдався точний удар у верхній кут воріт Лено.











«Брайтон» — «Астон Вілла» — 1:1
Голи: Троссард (38) — Гріліш (75)
Емоції та результат
Сусіди в нижній частині таблиці чемпіонату Англії «Брайтон» та «Астон Вілла» зустрічались у рамках 23-го туру. Бірмінгемці плідно попрацювали на трансферному ринку, зумівши закрити прогалини у складі. У команду на правах оренди прийшли Денні Дрінкуотер і Пепе Рейна, якому судилось стати одним із героїв зустрічі.

Боротьба за прописку в еліті змушувала суперників орієнтуватися в першу чергу на результат. Ніякої вишуканості, елегантності в діях обох команд не спостерігалось. Жорстока боротьба за кожен клаптик поля і велика кількість дрібних порушень — все це супроводжувало протистояння на «Амекс стедіумі».

У середині першого тайму хавбек гостей Джек Гріліш втік від двох захисників «чайок», але не зміг влучити в ствір воріт Райана. А вже в наступній атаці «Брайтон» повів у рахунку. Бельгієць Леандро Троссард вийшов на оперативний простір і вразив ворота Рейни.

По перерві Дін Сміт випустив на поле свіжих виконавців, які дещо підсилили гру команди в атаці. На 75-й хвилині Дуглас Луїс чудовою передачею знайшов Джека Гріліша у штрафному майданчику суперника. Капітан «вілланів» довго не думаючи, вколотив м'яч у «дев'ятку» воріт.

Під занавіс поєдинку 37-річний Рейна продемонстрував свою майстерність, витягнувши складний м'яч після удару Ніла Мопе. Нападник так засмутився, що не зміг зупинитись і після фінального свистка пішов з'ясовуюти стосунки з гравцями бірмінгемців.














«Вест Гем» — «Евертон» —1:1
Голи: Діоп (40) — Калверт-Л'юїн (44)
Зразково-показовий матч
Прихід Девіда Мойеса неабияк відбився на грі «Вест Гема», команда стала грати збалансованіше та агресивніше в атаці. У дебютному поєдинку «молотобійці» не залишили ніяких шансів «Борнмуту», однак у наступному турі поступилися «Шеффілду», який є спеціалістом по «розташуванню автобусів» та контратаках. «Евертон» також значно додав після приходу Анчелотті, напад «ірисок» повірив у себе і став грозою для суперників.

Перший тайм команди провели еталонно. Вболівальники побачили купу небезпечних моментів. У дебюті зустрічі рахунок міг відкривати Роберт Снодграсс, який підібрав м'яч після відскоку від Холгейта і пробив, але Пікфорд намертво зафіксував «круглого». Згодом за справу взявся Алле. Француз пробив головою, але міліметри відділили його від забитого м'яча. Через деякий час Себастьян з близького кута пробив прямо в Пікфорда. «Евертон» відповів ударом Уолкотта, який дуже слабко пробив з п'ятиметрової відстані. Відзначимо, що перший поєдинок за «молотобійців» проводив голкіпер Рендольф.

Ближче до перерви обидві команди продемонстрували, що вони здатні не тільки марнувати прекрасні можливості, але й забивати чудові голи. Першим рахунок відкрив «Вест Гем» — Ісса Діоп після подачі зі штрафного головою переправив «круглого» у лівий кут воріт. «Евертон» відповів також голом із другого поверху — Калверт-Л'юїн забив після скидки Холгейта. У доданий арбітром час Пабло Форнальс з близької відстані пробив головою, однак Пікфорд дивом врятував.

У другому таймі активніше діяли гості. Вся небезпека надходила з флангу Уолкотта, який зробив три гострі передачі до штрафного майданчика суперника, але ні Кін, ні Девіс, свої моменти не реалізували. «Вест Гем» будував гру через високого Алле, однак французу в цей вечір не судилося забити.

Загалом команди провели показовий поєдинок — купа створених моментів, обмаль помилок у захисті й гра на котратаках. Все це вболівальники на «Туманному Альбіоні» дуже цінують.














«Манчестер Сіті» — «Кристал Пелас» — 2:2
Гол: Агуеро (82, 87) — Тосун (39), Фернандіньо (90 авт.)
Гвардіола залишився без подарунків
«Кристал Пелас» провів непоганий відрізок впродовж зимових місяців. Підопічні Роя Ходжсона лише раз покидали поле без залікових пунктів. Востаннє «орли» залишалися без очків у поєдинку з «Ньюкаслом». «Манчестер Сіті» з минулого року став «улюбленим» суперником для «Кристал Пеласа». Минулого сезону «міщани» на власному полі поступилися гостям із Лондона з рахунком 2:3.

Поєдинок на «Етіхаді» розпочався за повної переваги господарів. У день народження Пепа гравці «Сіті» намагалися пошвидше зробити подарунок головному тренеру. Першу реальну можливість забити втратив Кевін де Брейне, який ювелірно пробив зі штрафного, але перекладина зіграла за гостей. Через декілька миттєвостей бельгієць віддав гостру передачу на Агуеро, однак удар аргентинця в ближній кут парирував ГуаЇта. «Манчестер Сіті» провів перший тайм на половині суперника, але всі старання «міщан» закінчувалися лише тим, що гравці кричали в повітря через тотальне невезіння. А ось «Кристал Пелас» витиснув максимум зі своїх атак. Після виконання кутового Гарі Кехілл головою скинув на новачка Тосуна, останній спокійно відкрив рахунок.

«Міщани» активно розпочали другий тайм — Стерлінг майстерно пробив у дальній кут, але фортуна була на стороні Гуаїти. У насупній атаці «Сіті» наніс два удари , але обидва були заблоковані. «Кристал Пелас» відповів ударом Тосуна по центру воріт. Гвардіола зрозумів, що гравці на полі не зможуть зробити йому приємний сюрприз, тому випустив Ріяда Мареза та Габріела Жезуса.

Під занавіс зустрічі Жезус прекрасно скинув на Агуеро, який забив 250 гол за «Манчестер Сіті». Через п'ять хвилин Бенжамен Менді навісив на нестримного Агуеро, а той головою вивів команду вперед. «Кристал Пелас» швидко відійшов від шоку і відповів своїм голом. Макарті відібрав м'яч у центрі поля і віддав на Заа, івуарієць промчався по флангу і прострілив до штрафної, де Фернандіньо в стилі Індзагі переправив «круглого» у власні ворота.

Підопічні Хосепа Гвардіоли знову наступили на ті ж самі граблі, що й у попердніх поєдинках. Жахлива реалізація та нестабільні виступи гравців нападу не дають «Сіті» робити результат. Варто відзначити, що прекрасний матч провів Гуаїта, який здійснив чотири сейви.












«Норвіч» — «Борнмут» — 1:0
Голи: Пуккі (33 пен.)
Рятівна соломинка
Матч 23-го туру англійської прем'єр-ліги був одним із останніх шансів для «Норвіча» зачепитися за рятівне 17-е місце. Перед очним протистоянням з «Борнмутом» «канарки» відставали від свого суперника на шість балів. Підопічні Даніеля Фарке впоралися з поставленою задачею і здобули першу за два місяці перемогу в чемпіонаті.

Хавбек «Герти» Ондрей Дуда став одним із придбань «Норвіча» у зимове трансферне вікно. Словацький хавбек гарно вписався у побудову гри команди і разом з Буендіа наводив страх на оборону суперника. Чудова комбінаційна гра господарів на чужій половині поля призвела до пенальті у ворота Рамсдейла. Капітан «вишень» Стів Кук трохи відтягнув взяття воріт, рукою відбивши м'яч, який летів у ствір. Головний арбітр зустрічі Пол Тірні без вагань показав гравцю червону картку і призначив одинадцятиметровий удар. Теему Пуккі без особливих проблем відкрив рахунок у зустрічі.

«Борнмут» активно розпочав другу половину гри, розуміючи всю складність ситуації. Непогану нагоду мав Каллум Вілсон, але нападник не зміг влучити по м'ячу. «Норвіч» перехопив ініціативу і міг знімати всі питання про переможця поєдинку, але Аарон Рамсдейл тримав ворота у безпеці. На 76-й хвилині рефері урівняв склади команд, відправивши відпочивати Бена Годфрі. «Вишні» пішли в останній штурм, та відновити рівновагу їм не вдалося.














«Саутгемптон» — «Вулверхемптон» — 2:3
Голи: Беднарек (15), Лонг (35) — Нету (53), Хіменес (65 пен., 76)
«Вулверхемптон» наближається до Ліги чемпіонів.
Місяць назад «Саутгемптон» бідкався на дні турнірної таблиці, команду записали до «чорного списку» АПЛ. Однак «святі» провели прекрасний Boxing Day і перемістилися ближче до середняків чемпіонату. «Вулверхемптон» разом із невдахами МЮ та «Тоттенгемом» бореться за місце під сонцем. Підопічним Нуну Санту не вистчає лише стабільності.

Перший момент у поєдинку створив нападник «вовків» Адама Траоре, який довго підробляв під праву ногу і пробив у сантиметрах від штанги. «Саутгемптон» відповів на подібне нахабство голом Беднарека, захисник розібрався у штрафній суперника і ногою пробив у дальній кут. «Вулверхемптон» набрався нових сил і знову пішов до атаки, головний бомбардир команди Рауль Хіменес мав чудову нагоду відзначитись, але його акробатичний трюк завершився посмішками вболівальників. «Саутгемптон» певний час відсиджувався у захисті і в потрібний момент організував другий гол. Шейн Лонг вибрав потрібну позицію біля одинадцятиметрової позначки і головою пробив у лівий кут.

По перерві Шейн Лонг міг повторити свій трюк, але на цей раз м'яч після його удару розминувся зі стійкою. «Вовки» стараннями Адама Траоре і Нету відквитали один гол, португалець прийняв м'яч у штрафній суперника і переграв воротаря. У наступній атаці Джонні заробив пенальті, який успішно реалізував Рауль Хіменес. На цьому «вовки» не зупинилися. Нестримний Траоре зробив все для Хіменеса, мексиканець з лінії штрафної приніс перемогу «Вулверхемптону»












«Ньюкасл» — «Челсі» — 1:0
Голи: Хейден (90+4)
Кінцівка у стилі Тарантіно
«Челсі» мав гарну можливість взяти три очки у матчі зі знекровленим «Ньюкаслом», але шалена самовіддача і бойовий дух підопічних Стіва Брюса подарували вболівальникам на «Сент-Джеймс Парк» захоплюючу кінцівку.

Початок зустрічі поповнив і без того забитий лазарет «сорок». Вже на 11-й хвилині наставник господарів був змушений випускати на поле Метта Річі замість травмованого Віллемса. Лондонці в звичній для себе манері більше володіли м'ячем, але справа до небезпечних моментів біля воріт Дубравки доходила вкрай рідко. Натомість «Ньюкасл», якщо і переходив половину поля, то атака неодмінно завершувалась ударом по воротах. В одній із яких гостей врятувала поперечка воріт після удару Жоелінтона.

У другому таймі підопічні Лемпарда збільшили тиск, але словацький голкіпер впевнено діяв на лінії воріт. Наставник «аристократів» зосередив увагу своїх підопічних на дальніх ударах. «Челсі» перекочував м'яч з одного флангу на інший, але до штрафного майданчику важко було дістатися. Масований захист господарів не давав часу супернику на роздуми і швидко вибивав «круглого» подалі від своїх воріт. На 92-й хвилині «сороки» заробили право на кутовий. Стадіон був у такій ейфорії, неначе команда мала би пробивати пенальті. Відчуття не підвели вболівальників. Після навісу Сен-Максімена гол забив Айзак Гейден. Кепа Аррісабалага вкотре у цьому сезоні не зміг виручити команду.














«Бернлі» — «Лестер» — 2:1
Голи: Вуд (56), Вествуд (79) — Барнс (33)
Удар по амбіціях
Для «Бернлі» новорічні свята пройшли надто невтішно. Підопічні Шона Дайча не знали смаку перемог в чотирьох матчах поспіль. «Кларетові» провели досить невдалий відрізок і наблизили себе до зони вильоту. «Лестер» в свою чергу успішно провів Boxing Day, але поступився у новому році «Саутгемптону». Безумовно, що поразка від «святих» неабияк вдарила по амбіціях «лисиць», які планують потрапити до Ліги чемпіонів.

Зустріч на «Терф Мур» розпочалася досить рівно, «Лестер» контролював поєдинок, здійснив декілька небезпечних атак та змусив вболівальників «Бернлі» в деяких моментах занервувати. У складі «Лестера» надто активним виглядав молодий талант Харві Барнс. В очах 22-річного нападника горіла жага до перемоги. У середині тайму молодий нападник відгукнувся на перехват Праата і протягнув «круглого» до лінії штрафної суперника і в ближньому бою переграв Ніка Поупа.

Другий тайм розпочався за переваги гостей, але подібне явище не стало новинкою для «Бернлі». «Кларетові» вдало використали кутовий, який завершив головний нападник команди Кріс Вуд. Новозеландець зіграв на добиванні і зрівняв рахунок. Нестримний Харві Барнс в боротьбі з Беном Мі змусив арбітра призначити пенальті, але найкращий бомбардир АПЛ Джеймі Варді не зумів переграти Ніка Поупа. Після цього з «Лестером» сталося те, чого чекають всі команди, які не використовують команди-лідери. Ешлі Вествуд відгукнувся на передачу з флангу і сильним ударом не залишив Шмейхеля ніяких шансів.

Заміни Брендана Роджерса не допомогли «Лестеру» врятувати поєдинок. «Лисиці» не зуміли використати шанс наздогнати «Манчестер Сіті». Таким чином, екс-чемпіони Англії ускладнили собі життя в боротьбі за топ-4.

















«Ліверпуль» — «Манчестер Юнайтед» — 2:0
Голи: ван Дейк (14), Салах (90+3)
Два різних кутових
«Манчестер Юнайтед» є головним подразником для Юргена Клоппа. Під керівництвом німецького спеціаліста мерсисайдський клуб лише одного разу перемагав МЮ. Відбулося це минулого сезону на «Енфілді» — господарі впевнено здолали суперника з рахунком 3:1, дубль до свого активу записав швейцарець Шакірі. У нинішньому розіграші МЮ став єдиною командою, яка зуміла відібрати очки у непереможного «Ліверпуля». На «Олд Траффорд» «червоні» забрали ноги лише на останніх хвилинах.

Тренери обох команд підходили до поєдинку в досить різних психологічних станах. Юрген Клопп радів за Фабіньо та Матіпа, які відновилися після травм, а Уле-Гуннар Сульшер сумував за Рашфордом, який вибув на невизначений термін.

Під слова відомої пісні «You will never walk alone» команди з'явилися на полі. Уле-Гуннар Сульшер вибрав на поєдинок незвичну для себе тактику — 3-5-2, на вістрі атаки команди знаходилися Мартіль та Джеймс, однак останній більше зміщався до флангів. «Ліверпулю» досить легко вдалося забити перший гол — Александр-Арнольд навісив з кутового, а «голандська вежа» ван Дейк вколотив «круглого» в праву дев'ятку. Згодом «червоним» вдалося забити ще два рази, але головний арбітр скасував обидва взяття воріт. Ван Дейк порушив правила на Де Хеа, а Вайналдум знаходився в положенні поза грою.

Під занавіс тайму МЮ активізувався в нападі. В одній зі своїх атак Ван-Біссака прострілив на набігаючого Перейру, але бразилець розминувся з м'ячем і сам потрапив до сітки воріт Аліссона.

Стартові хвилини другого тайму «Ліверпуль» розпочав по-наполеонівські. Дві супернагоди змарнували Салах та Хендерсон. Єгиптянин досить слабко пробив після прострілу Робертсона, а Джордан пробив з лінії штрафної і влучив у стійку. Оборона МЮ виглядала досить безтурботно, Ліндельоф та Магуайр потрапляли в такі пастки, що змушені були вибивати «круглого» куди-небудь. На тлі повного домінування «Ліверпуля» удар Мартіаля з-за меж штрафної був прекрасним моментом для гостей, однак Аліссон переправив м'яч на кутовий.

Після появи Адама Лаллани натиск «Ліверпуля» дещо зменшився. МЮ намагався знайти свою гру, але захист суперника не давав нічого зробити. В одній зі своїх останніх атак манкуніанці отримали право на кутовий. Але за долею обставин цей стандарт приніс тільки розчарування. Аліссон прекрасно зіграв на виході і відразу вибив «круглого» на Салаха, який в очній боротьбі переграв Де Хеа.

МЮ нічого не зумів нічого протиставити лідеру чемпіонату. Головна причина провалу манкуніанців — це надто велика увагу крайнім захисникам «Ліверпуля», Сульшер зробив все, щоб Арнольд та Робертсон мали менше простору, однак він забув про центральних півзахисників. Голандець Вайналдум відчував себе дуже спокійно і недарма став кращим гравцем поєдинку.

Вісенте Гуаїта
Кращий гравець туру
Нинішній сезон для «Кристал Пелас» складається досить вдало, команда перестала боротися суто за виживання. У цьому велика заслуга Роя Ходжсона та нападника Уілфріда Заа, але голи це лише прикраси для вболівальників. Воротарська майстерність Гуаїти неодноразово приносила команді дорогоцінні очки.

Гуаїта приєднався до «орлів» влітку 2018 року. Здавалося. що іспанський воротар стане дублером Хеннесі. Але з плином часу Вісенте витиснув іменитого кіпера зі складу.

У поєдинку проти «Манчестер Сіті» Вісенте Гуаїта здійснив чотири неймовірних сейви. Спочатку його врятувала перекладина, а згодом він набрався впевненості й провів свій кращий поєдинок у сезоні. «Кристал Пелас» впродовж матчу героїчно відбивався, тому Гуаїта де-факто мав роботу на лінії воріт. Звичайно, що два голи «Сіті» зіпсували статистику іспанця, однак у подібних поєдинках це не було чимось фантастичним. Цікаво, що у нинішньому сезоні «Кристал Пелас» пропустив 26 голів, а «Манчестер Сіті» — 27.

Головні коментарі туру
Уле-Гуннар Сульшер
«Гравці зробили все можливе. Ми трохи підсіли на початку другого тайму, але останні 25-30 хвилин тиснули і змусили їх відійти назад.

Я засмучений, що ми пропустили з кутового, а потім в результаті останнього удару в матчі, але було і багато позитивних моментів. Мені здалося, що в другому таймі ми зіграли справді здорово проти хорошого суперника на непростому стадіоні», — приводить слова Сульшера The Sun.
Юрген Клопп
«Фанати можуть співати, що хочуть. Я тут не для того, щоб диктувати їм, що робити. Якби наші фанати були не у доброму гуморі, це було б дуже дивно. Але ми тут, щоб працювати. Це так просто. Зараз дуже позитивна атмосфера, але я повинен залишатися зосередженим.

У четвер в нас наступний матч. Мене цікавить тільки ця гра і більше нічого.
Звичайно, нашим уболівальникам дозволено мріяти і співати, що вони хочуть. Але ми ще не будемо частиною цього свята», — сказав Клопп в інтерв'ю Sky Sports.
Френк Лемпард
«Ми розуміємо, що у нас є проблеми в останній третині поля, ми забиваємо недостатньо голів. Якщо не забиваєш, то завжди залишаєшся вразливий для несподіваного удару, і вони змогли його нанести.

Ми не можемо ще більше працювати над завершенням атак на тренуваннях. Повинен бути інстинкт вбивці перед воротами суперника. Думаю зрозуміло, де нам потрібно зміцнитися, але подивимося», — цитує Лемпарда BBC.

Хосеп Гвардіола
«Це була важка гра, і нам, на жаль, не вдалося перемогти. У перерві сказав хлопцям продовжувати грати в тому ж дусі, що і раніше. Частіше доставляти м'яч до штрафного майданчику і стримувати Заа в разі контратак.

Складно аналізувати гру, коли суперник забиває після єдиного кутового і більше не має шансів, а ми маємо безліч моментів і, на жаль, втрачаємо перемогу», — цитує Гвардіолу BBC.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ
Найкращі бомбардири
Пишіть у коментарях, чи здатен «Вулверхемптон» поборотися за Лігу чемпіонів ?
Дізнавайтеся більше на наших сторінках ↓
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть