Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

І.Коломойський: "У війні - капітулювати; захисникам України - смертну кару"

2019-11-13 21:53 Вийшла стаття в The New York Times, в якій І.Коломойський, український мільярдер, що свого часу воював ...

Вийшла стаття в The New York Times, в якій І.Коломойський, український мільярдер, що свого часу воював і організовував опір агресії Росії проти України; а нині бізнес-партнер і, за всіма ознаками, наставник ПреЗЕдента В.Зеленського (у всяк випадку, так його характеризує редакція NYТ), говорить прямо – «УКРАЇНА МАЄ ЛЯГТИ ПІД РОСІЮ».

Тепер він готовий обійматися з нею.

Отже, карти нової влади відкриті. Читайте. Обов‘язково читайте!

Зокрема, видання в передмові статті-інтерв’ю наголошує, що «пан Коломойський, який зараз широко сприймається як найвпливовіший в Україні діяч, враховуючи його роль у спонсорстві нещодавно обраного президента Володимира Зеленського, пережив неабияку зміну орієнтирів: пора, за його словами, «відмовитися від курсу України на Захід і повернути назад у бік Росії».

"Вони все одно сильніші. Ми повинні покращити наші відносини", - сказав він, порівнюючи силу російської імперії з можливостями України. "Люди хочуть миру, хорошого життя, вони не хочуть воювати. А ви – Америка, змушуєте нас воювати і навіть не даєте нам грошей на це", – заявив він інтерв’юеру… Коломойський далеко не вперше вимагає відновити «дружні відносини» між Україною і Росією і припинити війну на Донбасі шляхом капітуляції України.

“Дайте нам п’ять, десять років, і про кров всі забудуть. У 2014 році я показав, що не хочу бути з Росією. Зараз я об’єктивно описую те, що бачу, і куди все рухається”, – додав Коломойський.

За його (Коломойського) словами, фінансування з боку Росії може замінити позики МВФ, які підштовхнули до антикорупційних реформ, і які дратують корупційні бізнес-інтереси олігархів з України. "Ми візьмемо у росіян 100 мільярдів доларів. Я думаю, що вони залюбки дали б нам їх вже сьогодні", - сказав Коломойський. "Який найшвидший спосіб вирішити проблеми та відновити відносини? Тільки гроші", - резюмував олігарх.

Тут же він заперечив саму можливість вступу України до Північноатлантичного Альянсу. “Ви всі (члени НАТО) не приймете нас в альянс. Марно витрачати час на порожні розмови. Тоді як Росія хотіла б привести нас до нового Варшавського договору”, – заявив Коломойський.

Більше того, Коломойський навіть погрожує НАТО: “Російські танки будуть розміщені біля Кракова і Варшави. Ваше НАТО буде бруднити свої штани і купувати памперси”, – заявив Коломойський.

Для Коломойського ворожнеча до США є особистою справою. Він сам каже, що вважає, що він є об'єктом розслідувань F.B.I. (ФБР, англ.: Federal Bureau of Investigation), який, як повідомлялося, розпочав дослідження фінансових злочинів і його діяльності на території США.

Впливом Коломойського в Україні переймаються американські чиновники і високопосадовці, зазначає NYТ. Фіона Хілл, колишній радник Білого дому з питань Європи та Росії, заявила законодавцям, що вона "надзвичайно стурбована тиском пана Коломойського на пана Зеленського". Джордж Кент, вищий чиновник Державного департаменту, заявив в Конгресі США про те, що говорив пану Зеленському, що його готовність розірватися з паном Коломойським - «тим, хто має таку погану репутацію» - буде лакмусовим випробуванням на його незалежність. І Вільям Тейлор, виконуючий обов'язки посла в Києві, публічно попередив пана Зеленського: "Він, Коломойський, посилює свій вплив у вашому уряді, і це може спричинити руїну".

Коломойський вже починає вірити в себе, як в сформований образ ляльковода для маріонетки Зеленського, і він ніьи здатний втілити цей образ в життя. “Якщо я надягаю окуляри і дивлюся на себе, як увесь інший світ, я бачу себе монстром, ляльководом, господарем Зеленського, кимось, хто будує апокаліптичні плани”, – сказав він. “Я можу почати робити це по-справжньому”, – заявив олігарх.

Коломойський, виявляється, не відмовився від претензій на націоналізований державою «Приватбанк». Він заявив, що як і раніше планує повернути собі право власності на "ПБ" або отримати компенсацію (мінімум в розмірі двох мільярдів долпрів США; а то й більше).

В статті зазначається, що міжнародні інвестори в Україні нервують через вплив Коломойського на преЗЕдента В.Зеленського; тому останній був вимушений публічно наголосити, що “ПриватБанк” не повернеться його колишнім власникам. В той же час Коломойський заперечує крадіжку $5,5млрд напередодні націоналізації. “Він (Зеленський) знає, що їх не вкрали”, – заперечив Коломойський, кажучи про гроші, які він і його партнер Геннадій Боголюбов вивели з банку. “Він говорить те, що ви всі хочете почути”, – додав олігарх. За 41 мільон, які того часу впали на рахунки Зеленського, олігарх не згадує...

За словами Коломойського, такі люди, як п’ятий президент Петро Порошенко, що “відповідальні за захоплення банку”, повинні бути покарані, і за це “повинна бути повернута смертна кара”. За те, що сам Коломойський письмово звернувся до Уряду з проханням про націоналізацію ПБ – не згадується.

Небезпека політичної могутності олігарха І.Коломойського в Україні в контексті її незалежності як держави характеризує те, як він в цьому інтерв’ю заявив, що зараз самостійно працює над тим, щоб “врегулювати конфлікт (не війну, а саме «конфлікт») на Донбасі”. Однак він відмовився розголошувати будь-які деталі своєї роботи в цьому напрямку, оскільки вважає, що американці “все зіпсують і завадять”. В контексті ним сказаного та збільшених Україною необгрунтованих закупок енергоресурсів у ворога можна тільки здогадуватися, як саме він «залагоджуватиме» проблеми…

Р.S.: твердження олігарха І.Коломойського про необхідність налагодження відносин з РФ шляхом капітуляції України викликали шквал відгуків в соцмережах. Зокрема, у заяві об'єднання «Рух опору капітуляції» у Facebook зазначається, що ці так звані «пропозиції» можна класифікувати як державну зраду і цим повинно зайнятись СБУ та ДБР.

«Має бути публічна позиція президента із засудженням зрадницьких заяв олігарха та чіткі дії щодо нього. Президент має продемонструвати, що він лідер країни і не боїться викликів та проблем, пов’язаних з ними. А заяви Коломойського і його вплив на політику влади - це і виклик, і проблема. І проблема особисто для президента», - зазначається у заяві.

В об'єднанні також зауважили, що відсутність президентської реакції означатиме, що в Україні немає президента як гаранта Конституції. «Саме в Конституції закріплено курс України в НАТО і ЄС. І подібні заяви олігарха, враховуючи його вплив на владу, є замахом на Конституцію України. Це вже не кажучи про абсурдність і злочинність заяв про необхідність замирення з агресором, бо він нам може дати десятки мільярдів доларів замість МВФ. Росія дійсно дасть нам десятки мільярдів, але як репарації через агресію, анексію Криму та окупацію частини Донбасу», - йдеться у повідомленні.

В організації вважають, що у цій ситуації лише один можливий варіант дій з боку влади – засудження заяв Коломойського, усунення його від будь-якого можливого впливу на владу та кримінальне провадження щодо олігарха через ознаки державної зради в його заявах. «Зеленський має зробити вибір: або він президент України, або він президент Коломойського. Від цього залежить його подальша доля», - резюмували патріоти.

Окремі політики і політологи окремо звертають увагу, що Коломойський чи не прямо назвав себе ляльководом, а В.Зеленського – своєю маріонеткою… І відзначають, що й з цього приводу Офіс Президента і сам В.Зеленський відмовчуються.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

13.11.2019, 21:53
13.11.2019, 21:53
334634 1 kna
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37607 комментариев)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть