Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Зрада держави і брехня – чиновнича прерогатива

2020-03-22 22:04 Дмитро Кулеба – професійний чиновник з системи міністерства закордонних справ України, вірно служив всім українським владоможцям ...

Дмитро Кулеба – професійний чиновник з системи міністерства закордонних справ України, вірно служив всім українським владоможцям з середини 2003-го року. Спеціалізувався на зв’язках України з НАТО/ЄС, у вересні минулого року дослужився до віце-прем'єр-міністра України з питань євро-атлантично-інтеграції, а два тижні тому обійняв посаду глави дипломатичного відомства (остання посада – вища за впливовістю, ніж посада віце-прем'єра).

У своїй вірнопіддансті чинній (будь-якій) владі цей кар’єрний дипломат ніколи не дозволяє сумніватися. Його політичну позицію можна визначити відомим совковим мемом «колебаться вместе с линией партии»: начальством задано напрям руху в ЄС – значить, і йому туди; і пофіг, що при ригоаналах працював в секретаріаті міністра закордонних справ України, а потім і на посаді радника віце-прем'єр-міністра України того ж таки регіонала К.Грищенка, відомого своїми антиНАТОвськими поглядами. Д.Кулеба в 2010-му підтримує свого тодішнього патрона в тезі «не бачу в осяжній перспективі можливості членства України в НАТО»; натомість в 2019-му зазначає «Україна може вступити до НАТО з окупованими територіями, це – незворотний процес». Але з-за влади Зе-клована вже просторікує «Якщо це буде вигідно для України, ЄС і НАТО, тоді будемо переходити до питання членства в цих об'єднаннях. Якщо ні — можна буде обрати іншу модель…».

І саме його підпис від уряду України стоїть під меморандумом про газове порозуміння щодо транзиту газу з Росії в Європу (укладеного за тиждень до Нового року) разом з прізвищем А.Єрмака (тоді – просто «помічника») і віце-прем'єр-міністром РФ Д.Козаком. Показово…

Така розмита політична позиція дозволяє дипломату коментувати навіть такі неоднозначні явища, як спробу легітимізації окупаційних касапських адміністрацій в ОРДЛО; і як офіційний Київ бачить пропоновану т.зв. "консультативну раду", в якій ОРДЛО фактично буде представлені як суб'єкт, а РФ в статусі гаранта-спостерігача опинилася на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ. Зокрема, в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода він говорить: «Документ, який з’явився в медіа, є проєктом документу, він ще остаточно не схвалений, у ньому йдеться про створення громадської ради. Тобто громадська рада – це представники не органів влади, а представники суспільства, тієї частини України, до якої ми з вами належимо, зможуть поговорити з представниками суспільства, не з представниками незаконних "ДНР" чи "ЛНР" і їхніми представниками умовної "влади", а з представниками людей, які живуть на окупованих територіях», – говорить (а висловлюючись точніше – маніпулює наявними в документі положеннями) Кулеба. І "конкретизував": «за столом сидітимуть з одного боку представники українського суспільства, а з іншого – представники теж українського суспільства, частина якого зараз перебуває під російською окупацією». Бреше прямо в очі, попри те, що самим документом передбачається, що критерії і порядок призначення членів ради за власною квотою самостійно визначають саме окупаційні адміністрації ОРДЛО та РФ. Ніби досі невідомо, кого туди призначать…

Як відомо, 11 березня на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську було домовлено вже на наступній зустрічі, 25 березня, підписати рішення про створення так званої консультативної ради. Офіційно документи зустрічі не були оприлюднені. Ці документи 13 березня як власний ексклюзив опублікувало видання «Дзеркало тижня. Україна»; до розглядуваного інтерв’ю очільника МЗС Д.Кулеби офіційний Київ не заперечував і не підтверджував прямо їхню правдивість. Лише згаданий Керівник Офісу Президента України А.Єрмак 13.03. ефірі "Свободи слова з Савіком Шустером" заявив «Мінські протоколи – це тільки декларація.»

РS: Це інтерв’ю міністр закордонних справ дав іще до того, як розгорілись протести громадськості проти здачі України; як 21 березня кількість підписів під петицією до президента Володимира Зеленського з вимогою відкликати згоду України на створення так званої «консультативної ради» з представниками ОРДЛО перевищила необхідні для її розгляду 25 тисяч. Яка доля очікує це звернення і як відреагує влада по сутті – досі невідомо.

Хоча…, в тому ж таки інтерв’ю міністр Д.Кулеба по ходу наголосив: «Якщо засідання ТКГ (25.03.) в Мінську і відбудеться, то у режимі відеоконференції»… Тобто, рішення будуть приймати заочно. А воно, можливо, вже й прийняте…, і навіть підписане… Таким чиновникам, як Д.Кулеба та А.Єрмак – віри нема . Зовсім.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

22.03.2020, 22:04
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37693 комментария)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9
Топ-матчи
Чемпионат Испании Севилья Мальорка 2 : 1 Закончился
Чемпионат Англии Арсенал Челси - : - 23 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть