Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Україна - Англія: в мріях про перемогу Выбор редакции

2013-09-12 09:22 Вболівальники збірної України чекали перемоги в «матчі життя» з командою Англії. Тому зараз є легке відчуття ...

Вболівальники збірної України чекали перемоги в «матчі життя» з командою Англії. Тому зараз є легке відчуття невдоволення від результату зустрічі. Нічия вивела збірну на «плей-оффівське» друге місце, але залишила англійців господарями долі першого місця в групі Н відбору до чемпіонату Світу.

Склади команд. Очікуванні англійці і несподівані ходи від Фоменко. Рой Ходжсон виставив очікуваний всіма склад.

Склад збірної України запропонований Фоменко здивував і дав надію на допомогу фактору несподіваності в подоланні захисних бар’єрів збірної Англії. До цього спонукав вихід Гусєва на місці центрального півзахисника. Тренер збірної України покладав надію на швидкість і гольове чуття досвідченого півзахисника збірної України. Ротань не зміг відновитися від травми, тому в опорній зоні Фоменко вибрав Степаненко і Едмара. Вихід Кучера, був обумовлений його кращим від Ракицького вмінням грати на другому поверсі і в силовій  боротьбі. Попереду була надана перевага Роману Зозулі. Девіч , так і залишився в запасі. Фоменко пояснив це неготовністю Марко на всі сто відсотків. 

фотофото

Вже на перших хвилинах Гусєв міг змусити фахівців і вболівальників захоплюватися тактичним хистом тренера збірної України. Але не судилося реалізувати моменти. На 7 хвилині Гусєв невдало прийняв м’яч в штрафному майданчику, на 12-й Федецький не зміг толком пробити по воротах після пасу Гусєва. Після цього Олега став непомітним на полі.

Стратегія і тактика на матч.  Суперники добре вивчили один-одного. Англійці очікувано вирішили зменшити до мінімуму ризик і були не проти нічийного результату. Збірна України не стали йти на суперника з відкритим забралом, не відмовився від компактності  ігрових побудов. В той же час, Фоменко, намагаючись добитися перемоги, підготував суперникам кілька сюрпризів. Перший, вихід в центральну зону Гусєва ми вже називали.  Другий, підключення до атаки Федецького з переводом м’яча за спини захисників, які сконцентровані на опіці Ярмоленко, ледь не приніс позитивний результат. Двічі на початку зустрічі Артем опинявся напроти воріт суперника, але холоднокровності вирішити долю епізодів і, можливо, матчу йому не вистачило.

Всі козирі англійців: винахідливість центральних півзахисників, швидкість Уолкотта, стандартні положення, українці нейтралізували. Запропонувати щось інше футболісти збірної Англії виявилися нездатними. Зник в тенетах українського захисту форвард з незвичайною долею – Ріккі Ламберт. Мілнер більше допомагав Коулу в опіці Ярмоленко. Самому Коулу і Уокеру було не до атаки.

Відсутність Ротаня і Девіча знизила атакувальний потенціал нашої команди. Едмар і Степаненко більше працювали на оборону. Зозуля намагався нав’язати боротьбу захисникам  збірної Англії, але позбавитися опіки і завдати прицільного удару по воротах Харта йому так і не вдалося. Щоправда, небезпечний штрафний і підозру на пенальті на перших хвилинах зустрічі Роман заробив.

Кращий гравець матчу. Експерти сайту whoscored.com вважають Кучера кращим гравцем матчу. У мене ж є свій претендент – це Євген Коноплянка. Півзахисник «Дніпра» вкотре видав якісний футбол в матчі зі збірною Англії. 14 передач в штрафний майданчик, з них 8 точних. Щоправда, 9 зі стандартів (5 точних). 3 удари по воротах, на жаль всі заблоковані захисниками, 5 вдалих спроб дриблінгу. Всього – 31 передача (84 % точних).

Якісні показники Кучера. Фоменко надав перевагу кращому в руйнуванні Кучеру перед Ракицьким, що має непоганий перший пас. Кучер виправдав довіру тренера, відзначившись  не тільки якісною грою в захисті, але й має непогані показники в точності передач. Кучер відав 59 передач - 81 % точних, з 16 довгих передач - 11 точних. Показники Хачеріді – 59 – 78%, 11 довгих – 3 точних.

Для порівняння показники захисників збірної Англії: Кехілл - 42 передачі - 67 % точних, з 5 довгих передач - 2 точних. Ягелка - 42 передачі - 81 % точних, з 4 довгих передач - 1 точна.

Чи провалив матч Ярмоленко? Завдяки спільним зусиллям Коула і Мілнера англійцям вдалося більшу частину матчу нейтралізувати Андрія Ярмоленко. У той же час, Євген Коноплянка отримав достатньо свободи на фланзі, доволі часто залишався віч-на-віч з Уокером і кілька разів легко проходив останнього. Допомоги від Уолкотта в захисних діях було не багато. Тому Джерард був змушений приходити на допомогу правому захиснику своєї команди.  Шевчук зосередився на опіці Уолкотта і був не такий активний в атаці. 

По статистичним показникам правий фланг має трохи гірші показники за лівій, але його продуктивність значно краще ніж англійців.

Ярмоленко – 5 передач в штрафний майданчик (1 точна), 1 удар по воротах (0 точних), 3 вдалі спроби дриблінгу з 5, всього передач - 28 (79 % точних).

У флангових півзахисників збірної Анліїї показники скромніше.

Мілнер – 3 передачі  в штрафний майданчик (1 точна), 0 ударів по воротах, всього 23 передачі (78 % точних).

Уолкотт – 1 передача в штрафний майданчик (0 точних), 2 удари (1 точний),  1 невдала спроба дриблінгу, всього 26 передач (73 % точних).

Заміни. Вихід Романа Безуса на поле значно додав гостроти атакувальним діям збірної України. Дві інші заміни носили тактичний характер і продемонстрували, що Фоменко вирішив задовольнитися нічиєю. За що отримав порцію критики від вболівальників.

Чому не грав Девіч? Рішення Фоменко не випускати Девіча на поле викликало неоднозначну реакцію українських вболівальників. Масла в вогонь підливає відсутність коментарів від самого Марко. Вболівальників цікавить питання: чи справді стан здоров’я Девіча завадив йому вийти на поле на 15-20 хвилин? Я особисто довіряю словам Фоменко після гри.

- У Девича, звичайно, були якісь проблеми. А сьогоднішня гра не дозволяла працювати в пів-сили. А в повну силу Марко грати не міг. Тому участь його  в цьому  матчі була  виключена.

Висновки. На жаль збірна України не зуміла захопити ініціативу в боротьбі за пряму путівку на бразильській мундіаль. Думаю, що тренеру збірної Михайлу Фоменко вдалося вижати все на що були здатні гравці команди на сьогоднішній момент.

Збірна розвивається поступово. Головний резерв для прогресу команди - відшліфування колективних  взаємодій. Думаю, що не варто розраховувати на феєричну гру команди в матчах зі збірними рівня Англії. Увірватися в еліту світового футболу нам поки що не світить, для цього необхідно ще кілька обдарованих гравців. На жаль нових Шевченка і Реброва у нас ще не має.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.09.2013, 09:22
Dynamo-75
Автор:
(Dynamo-75)
Статус:
Наставник (1829 комментариев)
Подписчиков:
9
Медали:
Выбор редакции × 15

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть