Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Думки перед другим туром

2019-04-12 11:30 Вже кілька тижнів пишу на сайті тільки на спортивні теми. Зараз зроблю запланований виняток і висловлю ...

Вже кілька тижнів пишу на сайті тільки на спортивні теми. Зараз зроблю запланований виняток і висловлю декілька думок щодо виборів.

Я мало дивлюсь телевізор, власне, виключно спортивні трансляції і деякі розважальні програми Сергія Притули, інколи щось музичне. Новини і політичні шоу не дивлюсь взагалі.

На жодному каналі, без виключення. Тому думки формую на підставі особистих вражень та інформації від людей і джерел, до яких є певна довіра.

Щиро кажучи, зараз відчуваю якусь розгубленість. Як сказав один переселенць, враження що знову 2014 рік і готується проведення "референдумів" у Донецьку, АР Крим. І знову навколо щось незрозуміле. Тільки тепер у ролі "ОРДЛО" і Криму може виступити вся Україна.

Я кілька тижнів намагаюсь дослухатись до думок прихильників Зеленського. Намагаюсь знайти певний позитив у цій людині і у можливому варіанті розвитку подій, якщо її оберуть президентом. Не виходить, чесно. Кожною черговою дією він начебто хоче налаштувати мене (не говорю за всіх) проти. Ці дурниці з дебатами, це ховання від людей і журналістів. Це майбутній президент? Який боїться зустрітись і поговорити віч-на-віч зі своїм опонентом? Перепрошую, а як він буде говорити з яким-небудь путіним? Із керівниками європейських країн? США?

Люди чомусь думають, що "палєзниє санкції" і безвізовий режим з Шенгенською зоною впали з неба. Санкції ввели і продовжують від величезної любові до нас. Безвізовий режим з країною, що перебуває під загрозою глобального вторгнення агресивної мілітаризованої держави, ввели, бо європейцям саме цього не вистачало. Ще і просили нас - "ну давайте ми вам безвіз введемо!". Люди думають, що підтримка озброєнням з боку США, балтійських країн теж впала з неба. Хоча насправді за цими рішеннями стоять важкі переговори, де ми не були у ролі домінуючої сторони, де ми були просителями, так. І все ж зуміли переконати, зуміли вийти з переговорів не з порожніми руками.

Я вважаю так - якщо оберуть Порошенка, країна гарантовано втримається, принаймі до кінця його повноважень на другому терміні. І ризикну припустити, що повільно буде підніматись. На більш віддалені терміни загадувати складно.

Якщо ж оберуть Зеленського - з великою вірогідністю країна може впасти. Хочеться повірити, що у випадку вибору Зеленського не стане гірше, країна не розвернеться до Росії, буде продовжено політику інтеграції у світові структури і що до цього додасться очищення влади від корупційних елементів, про яке так багато говорять. Але не виходить у це повірити. Я дивлюсь на команди і групи підтримки Зеленського і що там? А там олени лукаш, які заявляють про "закінчення епохи майдану". Там юристи Януковича/Тимошенко, які вже складають списки "нєблагонадєжних" і погрожують їм розправою. Там "молоді регіони". Там Медведчук з перспективою посади спікера, там Тимошенко с з перспективою посади прем'єра. Там тітушки, в тому числі аваковські "дружини". Ніякої боротьби з корупцією і олігархатом там не буде. Хіба що боротьба на користь одного олігарха за певні бізнес-інтереси. І там перспектива ліквідації України. Причому, не за одним сценарієм.

Варіант перший - у разі обрання Зеленського, Коломойський десь за пів-року - рік вигрібає все, до чого дотягуються руки. Далі як наслідок цих дій - інфляція, падіння економіки, в результаті новий Майдан, набагато кривавіший - ви ж не думаєте, що всі ці нацжони просто так створювались і фінансувались - або вже дійсно громадянська війна, про яку п'ять років волають на Росії. Після чого цілком можливий заклик від Зеленського путінввєді, лєгітімного сносят. І повномасштабне вторгнення фашистської Росії. Вже зараз попрокидались терористи "гіркіни", яких давно не було чути, а ось зараз вони знову відкрили роти і говорять, що "в Рассію далжни вайті нє только Одесса, Харьков і Днєпропєтровск, а прі опрєдєлєнних обстоятєльствах і Кієв".

Варіант другий - у разі обрання Зеленського він швиденько сідає за стіл переговорів з бандформуваннями "лднр", Х-ло швиденько видає йому заручників, військовополонених. Можливо навіть разово допомагає погасити усі борги. Звісно, це все за повну капітуляцію. Медведчук вже заявляє про "готовність лднр увійти в Україну як автономії з широкими повноваженнями". Про Крим забувають. Про ЄС забувають. Про НАТО забувають. Можуть і знищити Православну церкву України і наполягти на відкликанні Томосу про автокефалію. При чому з запитами про відкликання Томосу теж вже звертаються. Санкції з Росії знімаються, щойно Зеленський сяде за стіл переговорів з "моторолами". Росія одразу ж загавкає про "внутрєнній конфлікт, которий разрєшаєтся" і проросійське лоббі у Європі радісно буде підвивати. А через деякий час після цього знекровлена повністю залежна від Росії Україна, з якою та робитиме все, що забажає. Окремо - масове повернення на український медіапростір російського мотлоху. Вже так звані актори з Росії пишуть листи "президенту Зеленському" з проханням "запрєтіть міротворєц, ліквідіровать єго спіскі і разрєшить посєщать Украіну тєм, кому било запрєщєно". Причому - ви просто оцініть рівень цинізму і відсутності будь-якої совісті і моральності! - "вєдь вьєзжая в Крим, ми нє нарушалі нікакіх законов РФ". Окремо - можливе придавлення всього українського.

Люди, які ненавидять Порошенка - ви хочете його покарати. Але Україна чим вам завинила? Ми, які не хочуть реваншу Росії і приходу Росії, чим вам завинили? Ви вважаєте, що знявши Порошенка ви покараєте його? Ні. Можливо, він залишиться в політиці, можливо ні. Можливо поїде з України. Можливо, знайдуть привід для арешту і він буде заарештований і майно конфісковане. Ви вважаєте, що цим ви покараєте його? Так. Але в Україні нічого не зміниться так, як ви можливо очікуєте. В той же час вибором того, хто є його опонентом ви покараєте тих людей, які не хочуть перспектив, що описані вище. Ще раз - я ні в якому разі не кажу, що Порошенко - це і є Україна. Я кажу, що у випадку виграшу Зеленського Україна постраждає не від того, що не оберуть Порошенка. Україна постраждає від того, що можливе у випадку обрання Зеленського.

До речі, з переданої розмови з одною не дуже далекою особою за Зеленського - "Нє страшно, что Зєлєнского вибєрут - он сложит полномочія для Юлі, потому что так хорошо для Путіна. А єслі тут будєт Россія - нє страшно, ето очень хорошо для всєх". Не вигадка!

Я б хотів би вірити, що нічого страшного в можливій перемозі Зеленського немає. І що країна не зверне з нормального шляху а в ній лише будуть виправлятись внутрішні негаразди. Але не виходить у це повірити. Вибачте.

Один побічний ефект у випадку обрання Порошенка - на другому терміні він буде під лупою. Майже завжди. І це буде давати результат.

Дякую за увагу. Другим дописом опублікую думку однієї людини, яку знайшов на теренах. Дуже зважено викладено.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.04.2019, 11:30
Ist
Автор:
(Ist)
Статус:
Наставник (4681 комментарий)
Подписчиков:
7
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Англии Челси Эвертон 6 : 0 Закончился
Лига чемпионов Боруссия Д Атлетико - : - 16 апреля 22:00
Барселона ПСЖ - : - 16 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть