Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Не футбольні прийоми чинної ФФУ

2018-01-14 16:50 Вибори ФФК

Вибори ФФКВибори ФФК

7 грудня відбулася реорганізація громадської федерації "Федерації футболу Волині" у громадську спілку з такою ж назвою. Конкурентом незмінному і роками перевіреному авторитету місцевого футболу Віталію Кварцяному став... заступник прокурора Волині – Ярослав Голинський. Дивно, що не депутат ВР чи, бодай, обласної ради. На запитання, як кандидат далі поєднуватиме дві посади, відповідь була стандартна. "У мене є сформована команда професійних людей", – відповів Голинський. Хоча тут, якраз коса знайшла камінь. Виявляється, Кварцяний і сам є депутатом. Щоправда не БПП, Батьківщини чи НФ, а партії "УКРОП".

Віталій Кварцяний депутат партії УКРОПВіталій Кварцяний депутат партії УКРОП

І як досвідчений політик, Віталій Володимирович завчасно розпочав арт-підготовку до виборів. Ще 3 грудня він дав інтерв'ю одному з телеканалів. Без зайвих обвинувачувань, із посиланнями на чинного президента ФФУ Кварцяний натякнув, що без бою не здасться. У результаті на виборах трішки пошуміли, та з другої спроби Кварцяного переобрали. Плани ФФУ просунути свою людину за відлагодженою схемою зірвалися. Одне забув додати Віталій Володимирович у своїй слізній промові після перемоги. Він не подякував Ігореві Палиці, який є не лише головою Волинської обласної ради (не плутати з головою ОДА) та представником партії УКРОП. А що найбільш важливо, Ігор Палиця є людиною іншого Ігоря, того, який має прізвище Коломойський. А з Ігорем Коломойський у футболі чомусь ніхто не наважується сваритися. Та й не тільки у футболі... Саакашвілі і той примудрився помиритися з ним. Може, тому представник ФФУ Вадим Костюченко і розтікався теплими словами на адресу переможця?

Хороша міна при поганій грі?

А от у голови одеської федерації футболу Петра Чілібі, схоже, таких партійних та просто людських зв'язків немає. Хто такий Петро Чілібі і чим він займався на цій посаді в деталях розповів Юрій Борщенко, керівник жіночого футбольного клубу “Чорноморочка”. Якби чинна ФФУ хотіла б законно зняти Чілібі з його посади, то ось вона нагода. Згідно з інформацією, яку повідомив Борщенко, можна відкривати одразу кілька кримінальних справ. Однак все це чомусь лишилося струшуванням повітря. У червні 2017 року пан Чілібі в особистій розмові зі мною висловлював свою підтримку чинній ФФУ та її керівнику Павелку. Яким же було його здивування, коли 23 грудня він побачив процес зриву виборної конференції одеської федерації футболу. Із вірою у справедливість Чілібі "накатав" навіть відкритий лист до свого керівника.

І для певності зафіксував всі процеси конференції та виклав на своєму акануті в "Youtube". Не буду вдаватися в подробиці, але виокремлю один цікавий кадр із цього відео.

Алан Плієв в ОдесіАлан Плієв в Одесі

Вдивіться в оцю круглолицу людину. Вона таки вже варта окремої розповіді. Бо своїми діями на неї заслужила. Це Алан Германович Плієв. Коли ще місто Дніпро називалося Дніпропетровськом, і, коли Андрій Павелко там вів свою бурхливу футбольно-політичну діяльність, пан Плієв був його вірним асистентом. Логічно, що Алан Германович перекочував за своїм босом до столиці. Тепер у цього чоловіка посада – "керівник служби президента ФФУ". Тепер він знайомий із босом УЄФА і, за моєю інформацією, він навіть присутній на закритих засіданнях виконкому ФФУ.

Плієв з ПавелкоПлієв з Павелко

Плієв, Чеферін. Стоп кадр ФФУПлієв, Чеферін. Стоп кадр ФФУ

У якому статусі Плієв відвідує закриті засідання виконкому мені невідомо. І не просто присутній, а дозволяє там обривати інших фразами, на кшталт: "Потім договориш". Про те, що пан Плієв дозволяє собі перебивати та смикати за руку журналіста, при виконанні його редакційних обов'язків, це вже навіть коментувати ніяково.

Алан Плієв і перешкоджання журналістській діяльностіАлан Плієв і перешкоджання журналістській діяльності

Варто вдивитися в обличчя колег пана Плієва, після чого сперечатися з ним бажання справді зникає. Зауважте, стоять ці люди у дверях. Запам'ятайте цей момент, він стане нам у нагоді наприкінці статті.

Щодо виборів в Одесі, то цього дня їх було зірвано і далі все піде за відомою схемою. Я її нагадаю: реєструється нова громадська спілка "Федерація футболу Одеської області" із потрібними новій ФФУ людьми, проводяться вибори і ФФУ визнає саме її своїм колективним членом.

Головна фейєрія була напередодні та в процесі виборів голови федерації футболу м. Києва. Ще до старту розпочалася справжнісінька інформаційна кампанія. Дійшло до того, що футболом активно зацікавилася екс-членкиня команди Леоніда Черновецького і донині депутат Київради – Алла Шлапак. Вона у своєму виступі з трибуни пристрасно обурювалася корупцією у чинній федерації футболу міста Києва.

Видео с Фейсбука

Хто такий Ігор Кочетов, вочевидь мені не варто розповідати. А якби й захотів, мене вже випередив один футбольний телеканал.

Самі вибори відбулися 1 грудня. Це був вулкан емоцій. Виокремлю лише кілька цікавих моментів. Завдання опонентів чинної влади було традиційним – зірвати вибори чи визнати їх недійсними. І тут, за моїми даними, сталося ось що. У ході виборів частина делегатів вийшла на подвір'я – хтось покурити, хтось на свіже повітря. Після чого група людей, на чолі з Аланом Плієвим (ймовірно саме ті, що і зображені в Одесі), просто заблокували їм вхід. А всередині між тим тривало голосування. Саме цих голосів кількох учасників і не вистачило, після чого опозиція заявила, мовляв, вибори можна вважати недійсними. Ось вам доказ присутності пана Плієва на цій події.

У компанії генсека ФФУ Запісоцького він покидає засідання після того, коли вони зрозуміли, що зірвати його не вдасться. Ось для чого від ФФУ на ці вибори прийшло аж 10 осіб із формулюванням забезпечити порядок цієї події.

Підієв та Запісоцький покидають ФФК. Стоп кадр каналу Футбол1Підієв та Запісоцький покидають ФФК. Стоп кадр каналу Футбол1

Я би вже і не повторювався про створення нової федерації, якби не один цікавий момент. Один із учасників виборів та кандидатів Сергій Харченко постійно педалював тему про старих керівників, які не дають дорогу молодим. Поглянувши на голову президії новоствореної федерації Валентина Щербачова, я зрозумів, ну не бреше ж пан Харченко. От у березні відсвяткує із Щербачовим його 72-річчя, після чого одразу дадуть дорогу молодим.

Валентин Щербачов - лідер. Фото - ФБ Сергія ХарченкаВалентин Щербачов - лідер. Фото - ФБ Сергія Харченка

А поки у ФФУ сталася така собі "нестиківочка". Федерація футболу Києва на чолі з Кочетовим оголосила свої вибори проведеними і встигла зареєструвати себе ще до кінця 2017 року вже як громадську спілку в Мінюсті. У тому ж таки Мінюсті також зареєструвалася і новостворена федерація з опонентами Кочетова – Ващуком та Харченком. Спокійно святкував новорічні свята у 2018 році, вочевидь, лише Віталій Кварцяний. Та й то, дякуючи своїм партійним зв'язкам із людьми прямо пов'язаними з Коломойським. Решту героїв цієї історії очікує весела кабінетно-судова тяганина. Ці зміни можна було би назвати свіжою кров'ю від команди Андрія Павелка, якби не методи. Методи, які чинний глава ФФУ не гребує копіювати у футбольних попередників та свого партійного керівника, користуючись повною у нашому футболі до себе безкарністю.

Автор: Костянтин Андрiюк

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

14.01.2018, 16:50
Klizma
Автор:
(Klizma)
Статус:
Наставник (4933 комментария)
Подписчиков:
2
Медали:
Выбор редакции × 5

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть