Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Кілька слів на захист Луїса Адріано

2012-11-21 22:04   Як і очікувалося – на бразильського форварда донецького «Шахтаря» сьогодні було вилито все, що тільки ...

 

Як і очікувалося – на бразильського форварда донецького «Шахтаря» сьогодні було вилито все, що тільки можна і в його сторону полетіло все, що має таку здатність. Але наскільки це справедливим є цей всезагальний осуд?

Навіть якщо вважати, що Луїс Адріано порушив Fair Play забивши гол «Норшелланду» (хоч ситуація двозначна), то чи варто це аж такого осуду?

Його логіка теж очевидна – вирішальний матч команди, вона грає в нічию. Є можливість забити гол не порушивши (формально) правила, що він і зробив. Сумніваюся, що він чи Луческу жалкують зараз за цим вчинком: невідомо якби склалася гра, якби Адріано не забив. А так – його команда вийшла в плей-оф Ліги Чемпіонів. Найпрестижнішого клубного турніру в футбольному світі. Ціль досягнуто. Все інше – риторика яка значення немає.

Якщо розібратися по суті - що таке Fair Play? Це принципи які не є зафіксовані у вигляді правил. Дотримуватися ніби не обов’язково, але потрібно. В спорті є багато таких речей.

А ви впевнені, що футбол це спорт? Що роблять футболісти: насолоджуються грою чи заробляють гроші? Спробуйте розповісти про футбольні принципи наприклад Ето’О з його «Анжи». Чи Вінстону Богарду, який 4 роки «числився» в «Челсі» свідомо заробляючи при цьому мільйони і відкрито плюючи на все інше.

Треба визнати, що футбол це шоу! Спорт залишився десь там, 50 років тому в світі без Інтернету і супутникового ТБ, коли Ігор Нетто (капітан збірної СРСР) на Чемпіонаті Світу сказав рефері, що м’яч у ворота чилійців залетів прорвавши бічну сітку. І Даміано Томаззі , який відмовився від зарплати в «Ромі», тому що тривалий був травмований є одним і невеликим винятком.

Ви говорите про Fair Play?

Розкажіть про Fair Play Френку Лемпарду, чий гол у одній восьмій останнього Чемпіонату Світу не зарахували.

Розкажіть про Fair Play Марко Девічу з не зарахованим голом у ворота збірної Англії на Євро-2012.

Розкажіть про Fair Play Джону Террі, якого покарала Футбольна Асоціація Англії, хоч виправдав суд.

Розкажіть про Fair Play збірній Італії, яку втоптала в газон збірна Іспанії в фіналі останнього Євро, коли травмований гравець покинув поле, замін більше не було і команда догравала в десятьох. Чому іспанці не зняли одного гравця, щоб зрівняти склади згідно з Fair Play? Чи може вони не розірвали італійців, зганьбивши їх в фінальному матчі в принципі успішного для них турніру?

І останнє – якщо всі так кричать про Fair Play, то зробіть їх обов’язковими правилами. І тоді суддя зупинив би Луїса Адріано і дав би йому червону. А поки не так – доти Луїс Адріано все зробив правильно. І з формальної точки зору, і з точки зору інтересів своєї команди.

Якби хто до цієї команди не ставився 

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

21.11.2012, 22:04
Korwin777
Автор:
(Korwin777)
Статус:
Читатель (30 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 4
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси 1 : 0   23 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть