Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Ми маємо збірну! Выбор редакции

2018-11-21 12:20 На жаль ця гра була зіграна в теплій АнталіЇ на березі Середземного моря, а не в ... Ми маємо збірну!

На жаль ця гра була зіграна в теплій АнталіЇ на березі Середземного моря, а не в холодному нині Дніпрі на березі сивого Борисфена, бо ми з Брюсом домовлялись приїхати на цей матч. Не вийшло. Брюсе, весною знову зв’яжемось.

Саму гру можна розділити на дві гри. Така суттєва різниця була між двома таймами.

Якщо в першій половині гри лунала мелодія «Гей наливайте повнії чари…», то в другій частині гри відчутно звучали ударні звуки бубонів «Турецького маршу» Моцарта.

Перший тайм – свіжість, весна, молодість, барвистість, натхненність. Незважаючи на дуже погане поле (це не футбольне поле, а город колгоспу «Гальмо комунізму») наші гравці неслись бойовими тачанками на турецький вал. Здавалось, ще трохи й турки здадуться…

Шапаренко, Миколенко, Зінченко, Циганков закрутили таку карусель, що голова вертілась не тільки у турок, а й у дядьки Коноплянки, який не встигав за задумками цих пацанів. Але на жаль , десь з на 35 хвилині з цієї тройки став випадати Шапаренко. Він втомився. Вчора він грав не тільки правого центрхава, а ще й правого напіопорника, тому що Караваєв не встигав за діями турок. Із-за цього Миколі прийшлось відтягуватись ще й глибоко назад. А гра за себе й того хлопця дуже виснажлива. І якщо десь до 35 хвилини Шапаренко видавав майже геніальну гру, то в кінцівці тайму він став трохи перетримуваним м’яча й не встигати за турками. Я думаю, що це й була та причина, яка визвала його заміну.

Дуже сподобалися Зінченко й Миколенко. Якраз через них наші гравці виходили з захисту до гострих атак. Не було тих зазвичай неточних лонгболів від захисту до атаки, а були короткі швидкі й точні паси в атакуючу лінію. Ці два хлопці розуміли один одного з напівслова, та навіть не з не з напів, а чвертьслова. Начебто вони грали разом ще з ясел.

Навіть, Коваленко в першому таймі не випадав з цієї гри. Грав не так яскраво, як інші, але не партачив.

Інколи мені здавалось, що грає не збірна України, а команда Бразилії: наскільки все було прекрасно, доцільно й органічно. Крім одного: де точні й влучні удари по воротам, де точний останній пас?

В першому таймі, пресинг наших хлопців викликав не тільки здивування (такого ефективного пресинга ще не було), а й захоплення. Турки інколи не могли навіть вийти з захисту. Але пресинг -пресингом, а сили - силами. Ми виявилось, як я вже писав на прикладі Шапаренко, не настільки фізично готові, як , наприклад, їх однолітки темношкірі французи. Порівняйте Мбаппе з Шапаренко . Що ви побачите? Голіафа й Давида. Футбол не тільки шахмати, необхідна ще фізична витривалість. Тому зміна гри в другому таймі напрошувалась сама по собі, як звичайне діло.

Як мені здалось, вихід Малиновського замість Шапаренко змусив Шевченко повернутись до гри в три центральних захисника, яких грали Пластун, Макаренко (самому дивно!) й Матвієнко. Миколенко з Караваєвим заграли висунутими вперед крайніми захисниками, а Малиновський з Зінченко - опорниками. При цьому Коноплянка з Циганковим змістились з країв ближче до центру.

Й гра пожухла. Малиновському, як і в матчі зі словаками , не вдавалось зв’язати захист й атаку. Він повинен був грати правого опорника, але його чомусь тягнуло вліво, де заважав грати Зінченко й там стала виходити якась мала куча, куди ще добавлявся й Миколенко. Інколи зліва виходили чудові атаки, але й появлялись не менш сильні провали. Коваленко зовсім кудись зник: мабуть пішов за пивом.

Турки ж, посилив напад, тут же скористались цією маячнею. Наш захист став давати збої. Все-таки відчувалась незіграність центральних захисників, які в цьому складі грали вперше. Дуже добре показав себе Пластун, який встигав скрізь. Миколенко, який відмінно зіграв попереду, все ж в захисті пару раз втрачав позицію (другий не зарахований гол був забитий з його позиції). Але йому тільки – 19! Для захисника – ясельний вік.

Як висновок з гри в другому таймі, то ми ще не вміємо грати по такій схемі. Було набагато краще, ніж в грі зі словаками, але до блиску ой як ще далеко.

Лунін. Що говорити про Луніна. Один той сейв ногами вартий медалі «За відвагу». Як він відбив цей м’яч, він сам скоріш за все не знає. Та воротар якраз й повинен бути таким. Але гра Луніна ногами не вражає. Від нього майже не було точних довгих пасів, якими прекрасно володіє Пятов. Лунін - нині воротар №2, хоча б мені особисто хотілось бачити його першим номером. Та це не за горами. Й скільки ж можна дякувати Суркісам зі всією їх селекційною службою, що ми прошляпили такого кіпера. Зоря зуміла підсуєтитись, ми ж зарозуміло щось вигадували, вигадували й довигадувались до того, що прийшлось домовлятись з турецьким Бойко…

Вчора в основі не вийшов Швед. Мені особисто він до вподоби. Ще з першої появи в Карпатах. Але давайте подумаємо, кого він має посунути в основі? Швед не нападник. Скоріше правий центральний хав. Вчора на цьому місці в першому таймі грав Шапаренко, а потім - Циганков. А, між іншим, це ще й основне місце Марлоса. Ось в цьому його й біда, що на цій позиції у нас є вправні гравці. Це ж саме було, наприклад, й з Лобановським, який тільки дві гри зіграв за збірну тому, що в той час блискуче на лівому фланзі грав Михайло Месхі. Я думаю, болільники зі стажем до сих пір не забули фінта його імені. Та все ж думаю, що незабаром Мар’ян буде виходити в основі.

І останнє. У нас немає нападника. Те що вчора на цьому місці грав Коваленко, тільки стверджує цей тезис. Нападник повинен бути хижаком, акулою, снайпером, каратистом, тощо. Тільки маючи всі ці властивості нападник стає Гердом Мюллером. Нападника не виховаєш, ним народжуються. У нас останнім таким був якраз Шевченко. Я не бачу нині нападників такого ґатунку. Тому думаю, що Шевченко повинен будувати гру без них, як колись грала Іспанія.

І як висновок. Ми маємо збірну, за яку не соромно! Ми, практично, маємо два склади збірної. І я скажу чесно, що не знаю, який склад сильніший: основний чи вчорашній.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

21.11.2018, 12:20
Skyf
Статус:
Эксперт (9868 комментариев)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 160

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть