Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Доживемо до червня. Выбор редакции

2019-03-26 13:56 Я, як простий любитель футболу, звичайнісінький середній уболівальник, не вмію гармонію футболу обчислювати з допомогою не ... Доживемо до червня.

Я, як простий любитель футболу, звичайнісінький середній уболівальник, не вмію гармонію футболу обчислювати з допомогою не тільки диференційно – інтеграційного аналізу, а й простою евклідовою алгеброю. Для мене важливіше емоції, почуття. Нехай навіть це буде не тільки екстаз або оп’яніння від чудово проведеної комбінації або від розумного прихованого пасу, а й роздратування або обурення від тупої невиразної гри.

Але ж що це було, вчора?

Футбол гра колективна і тому випадання з гри хоча б одного гравця сразу ж сказується на грі всієї команди. Вчора таким гравцем у нас був Роман Безус, найслабша ланка у цій грі. Чесне слово, мені його гра завжди подобалася тим, що гравець грав розумно і його передачі завжди загострювали гру. Але вчора або Романа не зрозуміли партнери, або Роман не зрозумів партнерів. Та й стоячи в футбол вже давно не грають. Безус ні разу не загострив гру, його передачі були або стоячому партнеру, або неточними. У мене тільки одне питання до Шевченка: чому його так пізно замінили. Чесне слово, я очікував, що на другий тайм вийде хтось інший (думав, що Шапаренко), а не Безус. Але Шевченко Романа замінив Яремчуком аж через 20 хвилин після початку другого тайму.

Друге. Відсутність Степаненко позначилося самим катастрофічним чином. Так, більшість уболівальників Динамо не любить цього гравця, але це не заперечує того, що Тарас один з основних гравців нашої збірної. Через його відсутність люксембуржці проходили наш захист, як ніж по маслу.

І третє, що вразив мене своєю негативністю: ми поступалися в швидкості гри люксембуржцями. Дуже часто швидкість гри люксембурцев була на одну - дві сходинки вище нашої. Чому? Адже вони також грали в п'ятницю, 22 березня, замін у них було менше - всього дві (не грали тільки Жерсон і Да Мота). Невже люксембуржці менше втомилися? Не вірю. Фінт з п'ятьма замінами, на мою думку, поряд з виходом Безуса і Бутко, головна помилка Шевченко. Хоча все ж таки наша фізична готовність позначилася: починаючи десь з 60-ої хвилини люксембуржці всього-то кілька разів здійснили атаки на наші ворота. Хоча, якби забили вони гол після провалу всієї нашої оборони і центру на 90-ій хвилині, то ми б зараз писали інше. А гол Родрігеса в свої ворота, я вважаю, був наслідком втоми гравця, так як він, вимотати нашу захист, вимотався сам.

Вчора на тлі швидкостей люксембуржців ми побачили повільність Бурди. Так, він практично бездоганний у верховій боротьбі, але внизу, на землі, його помилки зяють прірвою. Я не пишу про Матвієнко, мені він менш цікавий, все-таки він гірник, а не динамівець, але те, що сходить Микиті в матчах УПЛ, не проходить в іграх як ЛЄ, так і в кваліфікаційних матчах збірної.

Вчора провалив гру Миколенко. І, швидше за все, це не його вина, а його біда. Хоча, що вірніше з цих двох категорій, може визначити лише фахівець, яким я не є. Суть в тому, що Миколенко не встигав повернутися в свою зону після акцій в тилу суперника, а люксембуржці, мабуть вивчивши манеру гри Віталія, скористалися цим. До того ж Коноплянка вперто не допомагав йому, що, мабуть, також не сховалося від аналітиків суперника. А відсутність опорника взагалі розв'язала руки люксембуржцям. Часто Миколенко приходив на допомогу Зінченко, але це зменшувало його корисність в атакуючих порядках. Вся неприємність нашим воротам виходила звідти, з нашого лівого флангу. Та й гол, був забитий після того, як був обіграний Віталій (ми в дитинстві такий обіграш називали - "відправити за пивом"), а Зінченко не встиг його підстрахувати. І отримайте й розпишіться, як колись говорив Маслаченко.

Та все ж Зінченко, на мою думку, був найкращим на полі. Він як той Фігаро, був і тут, і там. І в захисті орав, і розганяв атаки. Його "черпачок" на Циганкова був своєчасним, красивим і, як виявилося, ефективний. Він єдиний, незважаючи на те, що був змушений страхувати захисників (а хто ж ще?), постійно шукав і знаходив можливість гострої розрізний передачі. Не знаю, може бути я до нього позитивно упереджений, але цей хлопець мені подобається все більше і більше.

Я також упереджений і до Циганкова. Він мій улюбленець в Динамо. Світла і розумна голова. Він, як і Зінченко вчора грав і за себе, і за того хлопця, і за нашу з Вами Україну, і за честь Динамо. Але, колеги, вкотре вже пишу, що володіючи високою швидкістю роботи з м'ячем, він не завжди вчасно віддавав передачі. Не знаю чи то не бачив кому віддати, або так навчений в Динамо грати: тягнути до останнього. До того ж всі його передачі після найгостріших проходів були перехоплені. Не знаю, не бачив статистики, але мені здається (перехрещуся), що після проходів Віктора не було нанесено жодного удару по воротах. А це, на жаль, є неприпустимим в сучасному футболі. Та за забитий гол - величезне спасибі Віктору. Він був настільки своєчасний, наскільки може бути своєчасним.

Про Коноплянку говорити щось нового марно. Намагаюся зрозуміти за що його тримає Шевченко на полі, але відповіді не знаходжу. Швидше за все, наш тренер не бачить лівого вінгера рівному Жені і, можливо, Коноплянка на поле повинен грати роль того самого Дядьки Морського серед молодих витязів. Але ж як явно він тягнув на себе одягнув ковдру, заважаючи грати іншим. Хоча пара його ударів (не рахуючи штрафних, які він запоров), запам’яталася. І якби забив, швидше за все ми говорили б зовсім інше про Женю. Та все ж таки я думаю, може бути і помиляюся, його час минув!

Не можу не торкнутися гри Мораєса. Я б не сказав, що Жуніор був гіршим на полі. Він нав'язував боротьбу, шукав м'яча, бив по воротах. Скажіть, хто ще з нападників здатен на це. Боротися - так, штовхатися - так, а ось завершувати, на жаль ніхто! Але все ж, в збірній Мораєсу не вистачало бразильців, хоча з огляду на досвід гри в Динамо, він може грати і без них. Хоч все ж таки ж від Мораеса необхідно очікувати більшого. І якщо раптом виявиться, що Мораєс з’явився в збірній з порушенням вимог ФІФА, то ... Не хочу писати це саме "то", слів цензурних немає. Хоча Кирило Крижанівський вже встиг написати, що на його думку "приватизація" Мораєса законна, так як "в Україні безперервним роком проживання вважається перебування на території країни 183 дні в році". Хто бажає більш детально вивчити це питання, загляньте в Фейсбук Кирила Крижанівського. Та все ж таки подивимося, чим закінчиться цей трилер.

Що ж необхідно чекати червня. А там до Львова приїдуть серби…

З повагою, Скіф.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

26.03.2019, 13:56
Skyf
Статус:
Эксперт (9886 комментариев)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 162
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть