Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Пригоди українців в Бельгії Выбор редакции

2017-12-22 14:00 Після початку війни український футбол почав очищуватись від неадекватних зарплат в клубах та почав дивитись в ... Пригоди українців в Бельгії

Після початку війни український футбол почав очищуватись від неадекватних зарплат в клубах та почав дивитись в бік економії та виживання. В свою чергу це дало поштовх на перехід українців в закордонні клуби. Чи не найбільша футбольна діаспора зараз знаходиться у Бельгії, з якої я й розпочну серію матеріалів про футбольних заробітчан.

Руслан Малиновський (24 роки)

Генк

22 матчі, 4 голи, 1 асист

Ціна на transfermarkt - 4 млн. €

Руслан МалиновськийРуслан Малиновський

Після вдалого періоду в Зорі, де він з ні кому невідомого вихованця Шахтаря виріс в гравця збірної України почали цікавтись в Європі. Шахтар був не зацікавленим його продавати, тому спочатку віддав в оренду, починав він добре, але потім вилетів майже на півроку, що поставило під сумнів продовження кар'єри в Генку. Але бажання та працьовитість зробили дозволили повернутись на рівень Зорі та прогресувати далі. В ЛЄ він дійшов з Генком до 1/4 фіналу, де їх вибила Сельта. Влітку його контракт викупили за 3 млн. €, і на початку сезону він дещо слабше виглядав, але під кінець року роззабивався, наповну використовуючи добре поставлений удар з лівої. Діє глибше, ніж було в Зорі, підтягнув гру в обороні, з якою раніше були проблеми. Якщо продовжить розвитатись, то можна очікувати на трансфер в топ-чемпіонати.

Роман Безус (27 років)

Сент-Трюйден

11 матчів, 1 гол

Ціна на transfermarkt - 900 тис. €

Після доволі неоднозначного періоду в Дніпрі, вирішив перезапустити кар'єру в Бельгії. Безус з тих гравців, які при довірі віддаються наповну, але поки що в тих матчах, де він виходив нічого особливого не показав. В цьому сезоні є гравцем ротації, і поки що важко очікувати від прогресу. Як до літа нічого не зміниться, то варто чекати на повернення в Україну.

Євген Макаренко (26 років)

Кортрейк

14 матчів

Ціна на transfermarkt - 1 млн. €

Вихованець Динамо, поштовх у кар'єрі дала оренда в Говерлу та робота з Севідовим. Довгий час був обоймі динамівців, поки взимку у нього не завершився контракт. Євгена не влаштували умови контракту, і він майже півроку шукав собі нову команду. Влітку перейшов у Кортрейк, де в минулому сезоні вже виступали українці, а саме Тотовицький. На початку сезону набирав форму, але вже з жовтня є гравцем основи. Глен де Бук користуючись його універсалізмом використовує його також і в центрі поля. де Макаренко виглядає непогано. Поки що важко спрогнозувати, як складеться доля Євгена в Бельгії, потрібно спочатку додати в стабільності.

Пилип Будківський (25 років)

Кортрейк

13 матчів, 1 гол

Ціна на transfermarkt - 2 млн. €

Пилип БудківськийПилип Будківський

Після вдалого сезону в Зорі, була надія, що Пилип піде шляхом Малиновського та опиниться в Бельгії. Але замість розвитку він вибрав довгий рубль та оренду в Анжи. Провів там неоднозначний сезон, більше втратив ніж здобув, і тепер теж пробує перезапустити кар'єру в Бельгії. Шахтар його віддав в оренду до літа, і поки немає передумов, що він залишиться в Кортрейку. В більшості матчів виходив на заміну, забивши лише раз.

Валерій Лучкевич (21 рік)

Стандард

11 матчів, 1 асист

Ціна на transfermarkt - 1,2 млн. €

Почав грати ще в Маркевича, дійшовши з Дніпром до фіналу ЛЄ, але краще розкрився в минулому сезоні в дитячому садку Михайленка, де був лідером. Взимку його підписав Стандард, де після перших матчів він перестав грати, але в цьому сезоні є стабільним гравцем ротації, зазвичай виходячи на заміну. На відміну від Дніпра та молодіжної збірної діє у півзахисті, додав у продуктивності на атаку та робить більше якісних кросів.

Роман Яремчук (22 роки)

Гент

15 матчів, 3 голи, 2 асисти

Ціна на transfermarkt - 1,5 млн. €

Талановитий центрфорвард, який після оренди в Олександрії так свого повноцінного шансу й не отримав. Після першої ж невдалої гри про нього забув Ребров. Влітку були розмови про можливу оренду в клуби УПЛ, але на щастя для Романа його підписав Генк. На початку сезону Яремчук більше пристосовувався до нових умов, але згодом виборов місце в обоймі. Має хорошу пресу в Бельгії, додав у грі головою, гарно підіграє партнерам. На мою думку, якщо той же Бєсєдін хоче розвиватись варто слідувати прикладу Яремчука та їхати хоча б в оренду в Бельгію. Там вміють працювати з молоддю, і ніхто не буде втримувати в клубі, якщо будуть пропозиції

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

22.12.2017, 14:00
auto-andrj-gomlko
Статус:
Читатель (5 комментариев)
Подписчиков:
2
Медали:
Выбор редакции × 7
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть