Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Чи таке вже Динамо погане?

2018-09-18 14:31 Динамо розчаровує, просто руки опускаються. Дехто каже, що справжній вболівальник не має право не вірити у ...

Динамо розчаровує, просто руки опускаються. Дехто каже, що справжній вболівальник не має право не вірити у команду, але вже якесь зневірення…. Я не можу назвати себе вболівальником з великим стажем, однак моє серце з командою з 97 року. Нажаль з початку 2000-х успіхи є здебільшого епізодичними. Ми більше звикаємо до розчарувань та невдач ніж до успіху.

Сумно…. Безумовно проблема нинішнього Динамо у відсутності якісного форварда таранного типу. Це моя особиста думка. Навіть з Бєсєдіним Динамо виглядало краще. Я не вважаю його якісним форвардом, але сподіваюся, що він таким стане. Просто уся гра команди заточена саме під таранного форварда. А за його відсутності все валиться у прірву. Воно і логічно, форвардам типу Русіна та Супряги потрібен простір, а де його взяти у матчах із Зорею, Карпатами, Чорноморцем і непогано організованим Аяксом. Зрозуміло, що Агуєро, Мертенс досягають свого не дивлячись на габарити, та там рівень. Нам, в ідеалі, потрібен нападник, який сильний атлетично, може боротися у повітрі та добре грає ногами. Зірок ми не підпишемо, це зрозуміло. Проблема в тому, що ми нікого не підпишемо до зими. Тож треба перебудовувати гру. Сьогодні багато запитань до рівня гравців команди. Вони дійсно є, у першу чергу до групи центру півзахисту. Та вказані гравці не погані, вони просто не атакувального плану, індивідуально вони креатив не створять, лише командно. Я також не вірю, що причина невдалої гри це провал у фізичній підготовці. Гравці Динамо – професійні спортсмени, навіть при невдалій підготовці до одного конкретного сезону не думаю, що це могло б бути проблемою у матчах з Чорноморцем, Карпатами та іншими. Безумовно, такий недолік міг би себе проявити у матчі з Шахтарем або у євро кубках, однак у чемпіонаті, при всій повазі до наших клубів, команда здатна виступати переможно. На мій погляд проблема Динамо, за відсутності якісного форварда таранного типу, криється у переборі однотипних гравців в центрі поля та у побудові гри команди. Я впевнений, що при корективах цих аспектів наша команда може грати зовсім у інший футбол та досягати значно кращих результатів на рівні чемпіонату України, ну а в Європі для досягнення успіху необхідно буде відточити тактичні моменти та взаємодію до ідеального рівня. Там важче.
Аналізуючи побудову гри Динамо видно, що команда намагається грати широко. Атаки розпочинають захисники, які логічно у кожному матчі мають найбільшу кількість ТТД. Грати широко, тобто розтягувати редути суперника, який захищається усім складом, ніби логічно. При такій побудові Вербич та Циганков тягнуть фланг, часто опиняючись в зоні між кутовим прапорцем та межами штрафного майданчику. Крайні захисники ж отримують м’яч на фланзі в районі центрального кола і фактично розпочинають атаки, часто практикуючи закидання вперед, що і було першою дією Піваріча у матчі із Зорею. На практиці розтягнути суперника не вдається, а навпаки динамівці самі потрапляють у пастку, відсутні вільні зони, гравці суперника є практично на кожній ділянці половини поля, а наша основна ударна сила Вербіч та Циганков залишаються відрізаними глибоко на фланзі атаки, кожного з них криють по 2 гравці і поряд жодного партнера, з яким можна обігратися. От і маємо, що атаки Динамо зводяться до перекатування м’яча захисниками. Атакувальним гравцям нема куди вриватися, вони розташовані занадто широко і надійно перекриті. На мою думку, при позиційних атаках Циганков та Вербич повинні розташовувати ближче до центральної зони атаки, займати позицію між центральною та фланговою зоною. Таким чином флангові гравці суперника будуть теж стягуватися у центр, а фланги їх захисту оголятися, при чому з вільною зоною у останній третині поля. За рахунок цього Динамо буде отримувати вільні зони, в які зможе вриватися атакувальний півзахисник, нападник та крайні захисники. У такому випадку захист суперника буде змушений швидко перебудовуватися, реагувати на зміну вектору атаки, а тут вже буде простіше знайти вільні зони і у центрі. При цьому, важливо щоб крайні захисники ніколи не розпочинали атаки, в позиційних атаках отримували м’яч лише при забіганні або у крайніх випадках. За аналогією, при виході в атаку Циганкову та Вербичу необхідно саме розпочинати атаки, а не тягнути фланг, отримувати м’яч у другій третині поля та рухатися з ним на кордоні флангової та центральної атакувальних зон. Цим самим знову ж таки будуть витягнуті гравці суперника, бо Вербич та Циганков це реальна загроза, вони можуть і обіграти і вдарити, їх треба зустрічати, що у свою чергу також утворить оперативний прості як мінімум на фланзі. Мені пригадується як на початку матчу з Карпатами, за рахунок зміщення Циганкова в центр, Кенджора отримав вільний простір і далі була передача на Супрягу, який влучив у стійку. Крім того, я звернув увагу, що той же Мессі не чекає м’яч у фланзі, а діє так як описано мною вище. Теж саме стосується і атакувальних дій того ж Шахтаря, який, нажаль в цьому аспекті проблем не має.
Викладеним я не хочу показати, що я розумний, а інші ні, я не хочу сказати, що розумніший за тренера Динамо, це все моя особиста думка. Просто я впевнений, що гравці Динамо хороші гравці, і останні результати явно не відповідають їх рівню, просто необхідно змінити командний рух в атакувальних діях. Хацкевича теж можна зрозуміти, він намагається діяти так як було досягнуто певні успіхи. Однак все ж бачимо, що зміни потрібні. І стосовно форварда, він нам все ж потрібен. Новий сезон вже розпочався. Є гравці, які себе вже проявили хоча і не коштують космічних грошей та якогось особливого статусу. А саме: Mbaye Diagne (Kasimpasa, 1.5 млн. ціна, 7 голів у 5 матчах), Bryan Róchez (CD Nacional, 175 тис. ціна, 4 голи у 5 матчах), Marc Andre Schmerböck (Wolfsberger AC, 500 тис. ціна, 7 голів у 8 матчах), Habib Diallo (FC Metz, 1, 5 млн. ціна, 8 голів у 8 матчах). Можливо, враховуючи літній прокол із нападником, необхідно придивитися до цих гравців місяць-півтора та вже робити пропозицію, не чекаючи відкриття трансферного ринку, великої кількості можливих конкурентів та росту цін гравців? Я не кажу, що необхідно купувати саме цих гравців та і розумію, що висновки важко робити за декілька матчів, однак тягнути неможна у будь-якому разі. Віримо у нашу команду! Попереду, ще багато перемог!!! Не таке вже Динамо і погане, як нам іноді здається, не такі вже і слабкі у нас гравці, все буде добре!!!!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

18.09.2018, 14:31
auto-shurman1988
Автор:
Статус:
Опытный писатель (400 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 6
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити 0 : 4   25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть