Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Найстаріші клуби світу.Частина 1(Італія)

2012-10-16 19:58   Доброго дня!                           ...

  Доброго дня!

                                               

             

 

“Дженоа” - італійський футбольний клуб із Генуї. “Дженоа” є найстарішим з досі існуючих італійських клубів. Про футбол у Генуї дізналися від англійців. Крикетний клуб “Дженоа” був заснований в 1893 році англійцями, футбольна секція у ньому була відкрита в 1897 році Джеймсом Спенслі - англійським лікарем і любителем футболу. “Дженоа” має червоно-сині кольори, а на гербі зображений грифон, звідки й походить прізвисько команди. “Дженоа” вигравала чемпіонат Італії 9 разів і одного разу здобула Кубок Італії. За кількістю виграних Скудетто генуезька команда посідає четверте місце. Однак усі ці тріумфи відносяться до початку минулого століття. Тепер “Дженоа” можна вважати середняком Серії А. Принциповим суперником “Дженоа” є “Сампдорія”. Генуезьке дербі по праву вважається одним з найбільш напружених в цілій Європі. 

genoa 1893genoa 1893

Спортивний клуб “Дженоа” був заснований у 1893 році. Спочатку він називався “Легкоатлетичний та крикетний клуб Дженоа”. Товариство заснували англійці, звідки й походить англійська назва клуба (від назви міста на англійській мові). На початкових етапах італійського футболу “Дженоа” стає найкращим клубом країни. З 1898 по 1905 рік “Дженоа” незмінно грає у фіналі, 6 разів виграє чемпіонат і ще 2 рази здобуває срібні нагороди. Згодом після нетривалого відпочинку від трофеїв “Дженоа” здобуває свій 7-ий чемпіонський титул у 1915 році. Нова хвиля перемог прийшла після Світової війни.

genoa 1922/23genoa 1922/23

У 1920-их роках “Дженоа” здобула 2 чемпіонські титули і ще 4 рази фінішувала другою у першості. Останнім великим трофеєм “грифонів” став Кубок Італії, здобутий 1937 року. Після Другої світової війни ще деякий час клуб був серед лідерів Серії А, однак згодом прийшла чорна смуга – результати матчів не вражали, і “Дженоа” починає вилітати із елітного дивізіону, повертатися, і знову йти на пониження у класі. До цього додались ще й фінансові негаразди та зміна керівництва. Аж до кінця 1980-их генуезців лихоманило.

У 1990 році “Дженоа” здивувала усіх дуже успішним сезоном у Серії Б і повернулась у Серію А. Повернення стало сенсаційним – “Дженоа” у сезоні 1990-91 років зайняла високе 4-е місце і пробилась у Кубок УЄФА. Того сезону “грифони” не програли жодного матчу на домашній арені. Однак, на зміну білій смузі знову прийшла чорна – послаблення рівня гри, фінансова скрута та зміни керівництва. У 2003 році, коли “Дженоа” ледь не вилітала у Серію С1, клуб придбав бізнесмен Енріко Преціозі. У 2005 році “Дженоа” здобуває путівку у Серію А, зайнявши 1 місце у Серії Б. Однак, через договірний матч клуб замість підвищення у класі відправився на рівень нижче – у Серію С1.

genoagenoa

З глибокої ями “грифони” швидко піднялись і уже у 2007 році здобули право виступати у Серії А. У сезоні 2008-09 “Дженоа” завдала клопотів усім лідерам і здобула путівку у Кубок УЄФА. Нападник генуезців Дієго Міліто став одним з найкращих бомбардирів Серії А. “Дженоа” продала Міліто та Мотту в “Інтер” і підписала чимало нових сильних гравців, однак провалила сезон 2009-10. В цьому ж сезоні екс-нападник клубу Міліто став найкращим гравцем Ліги чемпіонів, забивши у фіналі за “Інтер” 2 м’ячі. Клуб підсилили вікові зірки – Лука Тоні, Каха Каладзе, Родріго Паласіо, а також португальський талант Мігел Велозу.

                                           

                 

Найпринциповішими матчами для “Дженоа” є протистояння з сусідами із “Сампдорії”. Генуезьке дербі, або “ліхтарне дербі”, як його ще називають, за своєю напругою не поступається іншим дербі в Італії. Ще вкрай вороже ставлення фанів “Дженоа” до “Мілана”. Ультрас “Дженоа” - відомі не лише в Італії, а й у цілій Європі. Група “Fossa del grifoni” (лігво грифонів) своєю палкою підтримкою клубу прославилась на весь континент.

 

                                           

 

дякую за увагу!

 

 

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

16.10.2012, 19:58
calician
Автор:
(calician)
Статус:
Старожил (675 комментариев)
Подписчиков:
2
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси 5 : 0 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть