Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Пригоди козака у Німеччині. Тріумфу Віктора Скрипника присвячується

2015-06-29 06:33 Як українець став своїм у провідному європейському чемпіонаті й чому тепер Скрипник один з наших найбільш ... Пригоди козака у Німеччині. Тріумфу Віктора Скрипника присвячується

Як українець став своїм у провідному європейському чемпіонаті й чому тепер Скрипник один з наших найбільш перспективних тренерів – у матеріалі від Чемпіона УП.

Завдяки відмінній грі бременського Вердера, який за підсумками сезону зумів посісти десяту позицію у вищій лізі німецького футболу, авторитетним інтернет-порталом українського тренера Віктора Скрипника названо кращим наставником країни Ґете й Шиллера.

Проте, як українець став своїм у провідному європейському чемпіонаті й чому тепер Скрипник один з наших найбільш перспективних тренерів – у матеріалі від Чемпіона.

Не посвяченій ані на йоту у справи німецького футболу людині зрозуміти, чому ж Віктор Скрипник, який посів зі своєю командою місце лише в середині таблиці й не здобув жодного трофею, є справжнім героєм у світі футболу, напрочуд важко. Проте насправді 45-річний тренер без досвіду на чолі одного з найбільш популярних клубів чи не другого за силою чемпіонату Старого Світу – факт, без сумніву, більш ніж помітний. Тим більше – коли з призначенням останнього пов’язували свої надії лише найбільш відчайдушні прихильники "Музикантів".

Віктор Анатолійович отримав призначення на посаду головного тренера першої команди Вердера у жовтні 2014-го року. За цей час з початку сезону 2014/15 у Бундеслізі 1 було зіграно дев’ять турів, команда не виграла жодного матчу й плелася на останньому місці в таблиці. Дивиною такі результати називати було важко – перед початком сезону команді пророкували важку й, вельми вірогідно, невеселу долю в темі боротьби за виживання.

Склад чотириразового переможця чемпіонату Німеччини небезпідставно вважався одним з найменш конкурентних у лізі, "зелено-білі" забили усього десять голів, натомість пропускали багато і з будь-якої зони. Пацієнт потребував негайного хірургічного втручання або ж щонайменше жорсткої терапії…

Тим більшим здивуванням стало те, що Скрипник, по суті, не став різати по живому й візуально залишив усе, як воно й було до його приходу. Особливо важливим тут буде зазначити те, що герр Віктор – справжнісінький тобі німецький українець, який знає традиції команди, мов школяр-відмінник таблицю множення. Перебуваючи в структурі клубу в якості гравця й тренера молодіжних команд трохи менше двадцяти (!) років, Скрипник не міг не знати особливості тренувального процесу до найменших подробиць – близькість головних команд та їх "дочок" на Заході відчутніша куди більше, ніж в Україні, а єдина вибудувана парадигма має сприяти успіху на кожному рівні змагань.

Не маючи змоги втілювати в життя будь-які кроки на трансферному ринку аж до зими (врешті, очікувано нічого екстраординарного скромний за грошовими можливостями Вердер не запропонував зівакам і узимку), Скрипник з головою поринув у реанімування кадрового ресурсу, який дістався йому від попередника.

І "Музиканти" заграли приємні мелодії! Навдивовижу команда колишнього захисника, який не відзначався надто активними діями в атаці, почала грати розкуто й привабливо саме в наступі, подекуди зовсім забуваючи про оборону власних володінь. Врешті клуб пропустив у свої ворота найбільше голів на пару з останнім клубом дивізіону Падерборном, проте не зуміла забити зі Скрипником лише в чотирьох турах з 24-х зіграних з новим тренером!

Показово, що лідер команди й головний її бомбардир в особі екс-форварда лондонського Челсі Франко Ді Санто забив 13-ть голів колективу й тепер претендує на перехід в табір одного з лідерів Бундесліги. Вердер до останнього претендував на путівку в Лігу Європи, проте все ж не зміг вдало провести кінцівку сезону – дві поразки й нічия в останніх трьох турах відкинули команду на десяту позицію. Втім, головний підсумок роботи Скрипника протягом неповного сезону його імені в іншому: наставник з українським паспортом довів, що вітчизняний "продукт" може бути затребуваний на високому рівні європейського футбольного ринку.

Скептики згадають насичене німецьке минуле гравця, яке й допомогло Скрипнику відчути себе "рибою у воді" відразу, проте головним орієнтиром для колег Віктора має бути наполегливість у вивченні матчастини (що відзначає сам Скрипник – мовляв, у футболі дрібниць не буває) й поринання у суть предмету, який має стати частиною твого життя – екс-гравець запорізького Металургу живе спортом №1 і намагається прогресувати ледь не навіть уві сні! Інший важливий чинник успішності сучасного наставника – знання іноземних мов, фактор, який завадив просуванню кар’єрними щаблями не одному нашому наставнику.

Близька до ідеальної німецька мова Скрипника – потужний фактор майбутніх запрошень молодого тренера до інших, ще більш амбітних клубів Європи. Втім, вже сьогодні Віктора Анатолійовича зараховують до когорти головних претендентів на посаду тренера головної команди України… Нема сумніву – в майбутньому, дай Боже здоров’я й творчої наснаги Михайлу Івановичу Фоменку.

Проте саме нинішній наставник Вердера, а також керманичі київського Динамо в особі Сергія Реброва та азербайджанської Габали, яку до висот веде Роман Григорчук, називаються великими надіями вітчизняного футболу, які можуть і навіть мають змінити вектор розвитку "синьо-жовтої" дружини.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

29.06.2015, 06:33
29.06.2015, 06:33
210172 3 zarubin, KROSS, Rumpelstiltskin
dk61
Автор:
(dk61)
Статус:
Эксперт (8623 комментария)
Подписчиков:
5
Медали:
Выбор редакции × 2

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть