Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

The Guardian: Прем'єр-ліга повертається. Як виглядають претенденти на титул Выбор редакции

2016-10-14 17:41 Шановні колеги! Від автора. Хочу представити вашій увазі цікавий матеріал з аналізом журналістів The Guardian про ... The Guardian: Прем'єр-ліга повертається. Як виглядають претенденти на титул

Шановні колеги!

Від автора. Хочу представити вашій увазі цікавий матеріал з аналізом журналістів The Guardian про АПЛ. У матеріалі описуються тільки перших сім (Manchester City, Tottenham Hotspur, Liverpool, Manchester United, Everton, Arsenal, Chelsea) команд прем’єр-ліги, які на думку англійських «акул пера» будуть боротися за найвищий титул в АПЛ, і які якраз на даному етапі займають перші сім позицій.

Журналісти не звертають уваги на минулорічного переможця АПЛ.
        Зразу зауважу, що матеріал присвячений кільком позиціям, за якими подано аналіз, а саме:
  1. Що команди зробили після семи матчів
  2. Слабкі сторони команд
  3. Хто може підсилити гру команд з лави запасних
  4. Який місяць стане для зазначених команд ключовим у боротьбі за титул
  5. Чи зможе якась з цих команд виграти титул У зв’язку з великим обсягом матеріалу я зосереджуся тільки на пунктах 1 і 5.

Прем’єр-ліга повертається після перерви на матчі збірних, і журналісти The Guardian дають оцінку найкращим 7 командам АПЛ в пошуках ключів для успішного завершення сезону в травні 2017. Manchester City задав тон у гонці за головним трофеєм, але поразка в матчі з Tottenham Hotspur подала надію решті клубів (із вищезгаданої сімки). Також варто згадати тих сім турів у минулому сезоні, коли на вершині таблиці був Manchester United Луї ван Гаала, а переможці трофею, Leicester City, займали тільки восьме місце!!!

Що команди зробили на даному етапі?

Manchester City

Команда виграла шість стартових матчів і лідирували в гонці, а за ними йшов Tottenham Hotspur. Менеджер у команди новий, але гра в пас була швидкою, щоб заворожити суперників. Є ще проблемою гра захисників у центрі півзахисту. Бачити захисників команди Пепа у центрі півзахисту дивно. Він зробив не тільки це, але й відправив Джо Харта в Torino, позбавив Яя Туре місця в основі, заблокував Wi-Fi на тренувальній базі, а також заборонив їсти піцу. Це дуже близько нагадує революцію, свідками якої були востаннє в 1996 р., коли Арсен Венгер прийшов у лондонський Arsenal. (Jamie Jackson)

Tottenham Hotspur

Домашня перемога 2-0 над Manchester City перед перервою на матчі національних збірних була бенефісом тим усіх якостей, які зумів прищепити Маурісіо Почеттіно своїм підопічним, а також ілюстрацією того, що відбувається, коли це спрацьовує. Tottenham отримує дивіденди від співпраці з аргентинцем, а також від тієї «високооктанової» фізичної підготовки, яку отримали гравців під час передсезонної підготовки, і якої раніше не було. Менеджер заставив працювати гравців наполегливіше на зборах (тримаючи в голові додатковий стрес від участі в ЛЧ-кампанії), і зараз стає зрозуміло, що їх фізична підготовка стає основним плюсом. Навіть, якщо вони поки що не в найкращих своїх кондиціях, вони виборюють результат, а кількість пропущених м’ячів (усього 3! – ММ) служить добрим показником. Підписання влітку Victor Wanyama та відродження Son Heung-min стали справжнім благом для Spurs. Команда відстає на один пункт від Manchester City. ( David Hytner )

Arsenal

Після того, як каноніри відійшли від шокуючої для них поразки на старті від Liverpool, Arsenal проявив високу ефективність. Це слово стало одним з найулюбленіших слів Венгера. Ефективність (її відсутність!) стала причиною глибокого розчарування минулого сезону, коли співвідношення можливостей забити гол та забитих голів у ворота суперників, щоб змінити результат на свою користь, не було достатньо ефективним. Переведення Алексіса Санчеса на місце центрфорварда призвело до більш швидкісної гри попереду та атакуючого темпу. Arsenal забив три та більше голів у половині ігор у всіх змаганнях. Матч з Chelsea продемонстрував, які можуть бути хлопці Венгера у своїх найкращих кондиціях (нагадаю, що каноніри вели 3-0 уже після першого тайму – ММ). (Amy Lawrence)

Liverpool

Jürgen Klopp покращив атакуючий потенціал в Liverpool в кінці минулого сезону, але і в цьому сезоні їх атакуюча сила не зменшилася. Маючи 18 забитих м’ячів у своєму активі, команда розділяє за цим показником лідируючу позицію у лізі. Гравці Liverpool свято повірили методи роботи свого тренера, що проявилося в їх волі боротися на полі до останнього, а також у великій кількості спроб атакувати, ударів, пасів, швидкісних забігів, та подоланій за матч відстані. Вони також успішно пройшли дивний старт сезону, провівши багато виїзних матчів через реконструкцію свого стадіону Anfield – зібравши у гостях в Arsenal, Tottenham Hotspur і Chelsea сім турнірних пунктів (!!! – ММ). (Andy Hunter)

Everton

Ronald Koeman розпочав своє правління в Everton зосередившись на виправленні кричущої слабкості, яка висвітлювала слабкість колишнього менеджера Roberto Martínez, і які його попередник не зміг виправити, що й значно вплинуло на його відставку – командна гра в захисті. Everton пропускав у середньому 1.45 гола за матч у минулому сезоні, але в цьому сезоні «привіз» собі тільки п’ять у семи матчах під керівництвом голландського тренера. Тільки Tottenham Hotspur пропустив менше. Команда стала міцнішою, більш дисциплінованою, і, завдяки Ідрісса Гуйє захист став кращим. Коли Yannick Bolasie вдало грає, то він стає кращим постачальником м’ячів для Lukaku. (Andy Hunter)

Manchester United

Питання цієї команди дуже цікаве, бо поки що похід за двадцять першим чемпіонством є нерівним і непереконливим. Найкраще, що зараз є в становищі манкуніанців, це те, що вони відстають «тільки» на 5 пунктів від вершини турнірної таблиці, незважаючи на дві поразки в семи матчах. Ще одним плюсом є те, що всі три літні придбання José Mourinho – Златан Ібрагімовіч, Поль Поґба та Ерік Бейлі (Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba та Eric Bailly) – дуже вдало інтегрувалися в команду, і перспективи подальшого зростання великі, якщо четверте придбання – гравець року Бундесліги, Генріх Мхітарян – зможе приєднатися до них. Шлях, як Маркус Решфорд пробився до стартового є непоганою амбіцією для походу за титулом. (Jamie Jackson)

Chelsea

Команда забрала турнірні бали від усіх команд, які перебувають за межами сімки, і швидко виявилося, що Antonio Conte, незважаючи на всі його безсумнівні якості мотиватора і тактика, навряд чи зможе творити дива з командою, що поки є надто розбалансованою. Забезпечення власником і іншим керівництвом клубу усвідомлення стану команди є тільки половина битви у напрямку довготермінового мислення, значних інвестицій під час наступних двох трансферних вікон. N’Golo Kanté, ключове придбання влітку, добре влився в команду. Крім того команда не збирається піддаватися такій епідемії травм, як у минулому сезоні. Покращення в середині таблиці гарантоване. (Dominic Fifield)

…І, нарешті, чи зможуть вони виграти титул?

Manchester City

Звичайно, але ми будемо знати більше до 1 січня. (Не хочете відповіді? Може бути...) JJ

Tottenham Єдина команда на даному етапі, яка ще не зазнала поразок у турнірі, має розглядатися як реальний претендент. Сильна оборона виграє чемпіонат. DH

Arsenal

Можливо, але не поспішайте в букмекерські контори робити ставку на цю команду. AL

Liverpool

Це питання турбує Liverpool уже 27 років, і завжди виходить одна і та ж відповідь, але, зважаючи на сильний старт команди, характер та історію перемог головного тренера команди, графік їх матчів порівняно з учасниками ЛЧ, в цьому сезоні їх надії мають міцний фундамент. AH

Everton

Куман сказав собі: «Якщо я скажу, що ми будемо боротися, то, думаю, що більшість людей скаже, що цей чоловік зійшов з розуму». Та це не те. AH

Manchester United

Перед початком сезону можна було сказати «так», але зараз здається, що шанси менше 50/50. JJ

Chelsea

Дуже малоймовірно. У боротьбу за титул команда може вступити в наступному сезоні після того, як Конте зробить цю команду більше його власною. DF

І ще трохи:

Liverpool i Manchester City мають у середньому понад 60% володіння мячем.

Liverpool пробіг у перших семи матчах на 80 км більше, ніжManchester United.

https://www.theguardian.com/football/blog/2016/oct/14/premier-league-title-contenders-manchester-city-tottenham-arsenal-liverpool?CMP=share_btn_tw

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

14.10.2016, 17:41
myluch
Автор:
(myluch)
Статус:
Эксперт (15228 комментариев)
Подписчиков:
6
Медали:
Выбор редакции × 11

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть