Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Причини успіху Руслана Малиновського в Бельгії та можлвиві побоювання Выбор редакции

2017-03-16 08:50 Житомирянин Руслан Малиновський один із небагатьох українських легіонерів, який зміг зарекомендувати себе в Європі. Я думаю, ... Причини успіху  Руслана Малиновського в Бельгії та можлвиві побоювання

Житомирянин Руслан Малиновський один із небагатьох українських легіонерів, який зміг зарекомендувати себе в Європі. Я думаю, що успіхи Руслана мають приблизно такі причини:

(фото Богдана Зайця)

Мова. Малиновський один із небагатьох українських легіонерів, який зміг вивчити мову( англійську). Звідси має пряму комунікацію із тренером та партнерами, що спрощує комунікацію;

Чемпіонат. Бельгійська першість доволі атакуючий чемпіонат, відверто закритих команд взагалі немає. Навіть аутсайдери намагаються діяти через атаку. Звідси нівелюються слабка сторона Малиновського робота на оборону та з’являться дуже багато вільних зон;

Клуб. "Генк" – молода та швидка команда. Грати центральному півзахиснику при швидких флангах та швидкому форварді – одне задоволення. В команді немає якогось одного лідера, Генк діє через командні дії. Я вважаю, що це максимально підходящий варіант для Малиновського. Я думаю, що якби в цю команду потрапили інші наші « бельгійці» так і їхня доля була б іншою.

Особиста мотивація. Малиновський не із самої багатої родини. Свого часу у нього нічого не вийшло в Шахтарі та Севастополі. Якби не розпад останнього та оренда до "Зорі" можливо ми про такого гравця ніколи б не чули. Руслан точно не батьками та великими контрактами. Для нього футбол -це можливість змінити в кращу сторону своє життя.

Конкретний інтерес клубу. Скаути "Генка" помітили Руслана в матчі кваліфікації ЛЄ "Зорі" проти "Шарелруа". Тоді підопічні Вернидуба дуже просто перемогли в Бельгії 0-3. Один із м'ячыв забив саме Малиновський. Я веду до того, що клуб сам зацікавивися гравцем, а не його запропонували, як це було із нашими іншими "бельгійцями". Іншими словами, "Генк" бачив, що хотів.

Але тут не все так просто. Ось показники Малиновського пісяля матчу ЛЄ проти земляків із "Гента", в якому українського півзахисника було визнано одинм із кращих гравців матчу та від претендував на звання кращого гравця тижня ЛЄ:

Перехоплення -0.

Відбори -3

Підбори -4

Виноси -1

Виграні верхові м’ячі -1

Фоли -4

Кількість передач -43

Відсоток точності -65%

Довгі передачі -10. 5 із них точних

Передачі в штрафну суперника -3

Удари по воротах -1

Забігання -6

Дотик до м’яча -65

Я думаю, що зрозуміло після таких цифр, чому Малиновський не грає за "Шахтар". На атаку- все більш-менш добре, а от на оборону - не зовсім так. Подібні показаники мав Максим Малишев в грі на оборону після матчу в Харкові проти " Сельти" . Це коштувало "Шахтарю" наступного раунду ЛЄ.

( фото Богдана Зайця)

Я Вам скажу більше, що із такою грою на оборону дуже важко буде на щось претендувати в чемпіонат Німеччини, Англії та Італії. Єдина можливість - Іспанія.

На жаль, у нас така ментальність, що ми спочатку створюємо собі кумирів, а потім ними розчаровуємося. Поки за межами Бельгії Малиновський не показав нічого. Ось два останні матчі в ЛЄ українських команд проти бельгійських представників : "Шахтар"- "Гент"-5-0, 5-2. "Зоря" - "Шарлеруа" 3-0, 3-1. Ці матчі відбулися протягом минулих двох років, коли чемпіонат України вже йшов на спад, а бельгійська першість розвивалася.

Пригадую, як в стикових матчах проти Словенії в 2015 році Малиновського випустили на останні десять хвилин на заміну. За час проведений на полі він двічі намагався вдарити здалеку по воротах. В другому випадку, це коштувало дуже небезпечної контратаки на наші ворота. Рахунок ледве не став 2-1. В матчі –відповіді Руслана вже не було навіть в заявці.

Коротко резюмуючи можу сказати, що Руслан Малиновський має дуже сильну ліву ногу. Звідси забиті голи дальніми ударами та із штрафних, але це в межах Бельгії, де рівень воротарів не дуже сильний та всі команди грають у відкритий футбол( звідси багато вільних зон). Асисти більшість яких із кутового. Я думаю, що тут більше заслуга гравців, які вміють грати головою, ніж футболіста, який виконує корнер( за такою логікою Даніло Сілву можна теж записати в асистенти, бо він часто подавав на Мбокані). Чесно кажучи, це мені дуже нагадує Олександра Алієва. Теж гравець вмів виконувати стандарти, мав гарний пас, а на оборну діяв не дуже сильно.

Я думаю, що багато відповідей зможемо отримати після матчу із Хорватами, якщо Андрій Шевченко довірить Малиновському. Там потрібно буде протистояти Модрічу та Ракітічу на яких і рівняється Руслан. Мені хотібося б, щоб Малиновський залишився у Європі і розвивався далі. Не впевнений, що це у нього буде виходити, якщо він повернуться до "Шахтаря".

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

16.03.2017, 08:50
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Лига конференций Фиорентина Виктория 0 : 0   18 апреля 19:45
Лига Европы Рома Милан - : - 18 апреля 22:00
Аталанта Ливерпуль - : - 18 апреля 22:00
Вест Хэм Байер - : - 18 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть