Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

«О бедном Викторе замолвите слово», або про проблеми Коваленка

2017-09-07 07:34 Зараз дуже багато розмов про недоліки та проблеми Віктора Коваленка. Хочу написати про цього гравця трохи ... «О бедном Викторе замолвите слово», або про проблеми Коваленка

Зараз дуже багато розмов про недоліки та проблеми Віктора Коваленка. Хочу написати про цього гравця трохи більше та проаналізувати можливі причини його негараздів.

(фото football.ua)

Коваленко є уродженцем Херсонської області, але виховувався в академії «Шахтаря». Першим тренером був Ігор Посхоал, який зараз судить матчі УПЛ.

Був одним із лідерів юнацької команди «Шахтаря»сформованої на основі 1996 року народження гравців, яка дійшла до фіналу юнацької ЛЧ. Це покоління Зінченка, Зубкова, Вачіберадзе, Борячука та інших. Прямо із команди Ю -19 Лучекску підключав Коваленка до першої команди.

В «Шахтарі» спочатку мав роль запасного, який виходить на якісь хвилин у кінці гри заміняючи когось із бразильців. Грав не тільки в центрі, але і на флангах. В такому статусі грав у груповому раунді ЛЧ, де суперниками "Шахтаря" були «Реал», «ПСЖ» та «Мальме». Зимою під часу самого закінчення трансферного вікна був проданий до Китаю Алекс Тейшейра, а також дискваліфікацію отримав Фред. Луческу нічого не залишалося, як довіряти молодому гравцеві. Виходило так: опорники – Степаненко та Малишев, а вище грав Коваленко. За такої гри опорники виконували майже всю чорнову роботу, а Коваленко потрібно було просто розганяти атаки через центр.

Влітку Луческу замінив Фонсека. Португальський коуч із перших матчі показав, що не розраховує особливо на Коваленко. Фонсека хотів ставити «Шахтарю» гру в два нападники, де Коваленко був заміною Фреду. Але виліт від «ЯБ» змусив повернутися до старої схеми гри. В тому сезону «Шахтар» через проблеми «Динамо» захопив лідерство із перших турів і фактично забезпечив собі чемпіонство. На початку зими чергова дискваліфікація настигла Фреда. Тому Пауло Фонсека на місце дискваліфікованого бразильця ставив Коваленка. Весною стало зрозуміло, що Віктор не прогресує. До його гри було дуже багато зауважень. Літня перерва теж не зупинила регрес. Зараз Ковалено, якщо грає за свій клуб, так його гра має багато недоліків.

За збірну Коваленко почав грати ще за часів Фоменка. В тому числі і на Євро 2016. При Шевченко став стабільним гравцем основи. Незважаючи на не завжди вдалу гру

Я думаю, що можна виділити декілька можливих факторів регресу футболіста:


1. Фактор Луческу. Тільки при цьому тренері Коваленко прогресував у дорослому футболі. Мірча бачив у нього перспективу та вважав його не тільки майбутнім клубу, але і всього українського футболу. Такого підходу чи довіри Фонсека не має і близько

2. Позиція. В Луческу він грав спочатку на флангах, а потім атакувального півзахисника. Зараз Фонсека використовував його в опорній зоні. Розігрувати, контролювати м’яч, розганяти атаки Коваленко може, а із відбром та позиційною грою є проблеми. В Шевченка Віктор грає у перевенутому трикутнику вище за Степаненка. Багато в чому, на мою думку, ця позиція є для нього новою, не вистачає навиків.

3. Рівень чемпіонату. В минулому сезоні «Шахтар» вирішив всі свої проблеми ще в першій частині чемпіоанту. В цьому сезоні рівень впав ще більше. В таких умовах грати на максмумі можливостей – майже не реально. Дуже важко розразовувати на прогрес, коли ти не граєш на повну.

4. Психологічна невпевненість. Схоже, що Коваленко просто не справляється із критикою, яка лунає на його адрес. Молодий хлопець, тільки починає, але вимоги до нього вже серйозні. Я так розумію, що Шевченко хоче більше підтримати гравця, але це має протилежний ефект, бо гра не стає кращою.

Я думаю, що Коваленку потрібно міняти клуб. Без нього подальшого прогресу не буде. На рівні чемпіонату він себе вже вичерпав. А розвиватися у «Шахтарі» він теж не зможе через ряд причини. Насамперед, ставку при побудові гри роблять на інших футболістів. Виходить так, що у клубі Коваленко грає більше у подиграші, а в збірній йому потрібно ставати лідером півзахисту, брати ініціативу в свої ноги. Дуже сподіваюся, що тут буде вольове рішення, а не все закінчиться орендою в Маріуполь.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

07.09.2017, 07:34
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть