Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Будинок, який побудував Роман Санжар

2017-10-31 18:44 Донецький «Олімпік» крок за кроком йде до бронзових нагород та прямої путівки до групи ЛЄ. «Олімпік» ... Будинок, який побудував Роман Санжар

Донецький «Олімпік» крок за кроком йде до бронзових нагород та прямої путівки до групи ЛЄ. «Олімпік» ніколи не стояв не виліт за час перебування в УПЛ. Команда Санжара вчиться на власних помилках та проходить шлях стабільності. Якщо спочатку в них були вдалі відрізки та провальні протягом сезону, так останній календарний рік «Олімпік» проводить на хорошому рівні, навчившись чіплятися за очки, виривати нічиї та перемоги.

Миунлого сезону в кінці могли "зачіпитися" за бронузу, а зараз йдуть в районі 3-го місяця В цьому сезоні вони були без шансів тільки у матчі із «Шахтарем», а у всіх інших матчах, навіть програних, мали шанси здобувати очки і точно особливо не поступалися по грі. Якщо зможуть зберегти ключових гравців та підсилитися зимою - мають гарні шанси поборотися за бронзу із " Ворсклою" та " Зорею"

( фото офіційного сайту "Олімпіка"

Був на матчі кваліфікації ЛЄ проти « ПАОКа». Гості звичайно більше імениті, мають більш кваліфіковані футболістів, але для них ще сезон тільки починався. На фоні такої досвідченої команди підопічні Санжара виглядали дуже достойно, кожен гравець «Олімпіка» знав своє місце, знав, що робити на полі. Всі сильні сторони гравців, які є в команді використовуються. Я просто переконаний, що сьогоднішній «Олімпік» є тренерською командою і Роман Санжар є головним винуватцем всіх успіхів команди. Я думаю, що тут можна виокремити декілька важливих моментів:

Санжар – сучасний тренер .«Олімпік» грає у сучасний футбол, де є швидкі флангові гравці, де форвард не тільки може забивати, але і чіплятися за м’яч, де центральні захисники не тільки займаються обороною, але і вміють починати атаки, ходять на стандарти, де центральні півзахисники вміють тримати м’яч. Напевно, тільки так, в таких умовах футболісти можуть рости та прогресувати.

Селекція. Санжар вміє шукати гравців. Я знаю, що в команді є така практика, коли не беруть просто гравця, а спочатку переглядають, дивляться в тренуваннях, а потім вже приймають рішення. Звичайно, що «Олімпік» не може платити за гравців, бере вільних агентів, орендованих гравців, збитих льотчиків і тому подібне. Це не так просто просіювати такий контингент та знаходити там хороших гравців. Ну і не менше важливо, що звертають на особисті якості футболістів, тобто, якихось дебоширів, людей із важким характером не беруть. Колектив є однією із вагомих складових успіху команди.

Мотивація. На мою думку, однією із рушійних сил «Олімпіка» є мотивація гравців. Кожен розуміє, що якщо буде гарно грати отримає шанс для підвищення. Санжар часто бере гравців, які вже « списані» і мало кому цікаві. Для них це останній шанс повернутися у футбол. Ну і стабільна зарплата( в ЗМІ пишуть, що вона не дуже велика) та можливість жити в комфортному Києві теж багато значать. Довго ніхто особливо у команді не затримується, всі вчасно йдуть. Не створюється так звана зона комфорту, коли гравцю стає вже не цікаво.

Молодь. «Олімпік» зберіг та перевіз до Білої Церкви свою академію. Вихованцями цієї школи є Гречішкін, Хомченовський, Левченко( воротар на ЧЄ Ю -19 в 2009 році). Зараз вони вже змогли підготувати для першої команди опорника Цимбалюка, форварда Біленького. Обоє вже є гравці молодіжної збірної України. На рівні юнацьких збірних теж є гравці «Олімпіка». Перспектива взяти ще гравців із молодіжної команди є доволі хороша. Санжар не цурається роботи із молоддю. Це теж не менше важливо.

Зараз ціль «Олімпіка» - ЛЄ. Якщо вони туди попадуть – далі буде важко шукати, мотивацію особливо для тренера. Санжар – не чарівник, який із року в рік буде по –новому будувати команду. Тим паче, що повернення «Дніпра» та Металіста» явно не за горами. Рано чи пізно йому потрібно йти на підвищення. Був би він в Португалії не було б із цим проблем, а у нас реалії є трохи інші. Зараз «Олімпіку» потрібно вчитися продавати, без цього буде дуже важко досягти серйозного прогресу. Поки особливих продаж та інтересу провідних команд до гравців не було. Ну і потрібно шукати свою мішу, своїх вболівальників. У Києві команда мало кому цікава. Думаю, що більше тисячі вони не можуть зібрати, звісно, якщо це будуть не матчі ЛЄ чи проти «Динамо» та «Шахтаря». Орендувати стадіон «Динамо» поля для тренування в Києві є не дуже дешевим задоволенням. Краще вже щось будувати своє, хоч маленьке. Можливо команді дійсно варто пошукати собі інше місце, де буде інтерес до команди. Наприклад, Бориспіль( стадіон Колос), Біла Церква і тому подібне.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

31.10.2017, 18:44
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть