Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Динамо Шахтар. Вся справа у мотивації. Выбор редакции

2018-04-16 20:15 На третій день після матчу емоції нарешті заспокоїлись. Із задоволенням подивився вчора перший тайм в запису. ... Динамо Шахтар. Вся справа у мотивації.

На третій день після матчу емоції нарешті заспокоїлись. Із задоволенням подивився вчора перший тайм в запису. Що ми побачили? Емоції у шахти після матчу переклинили. Що там казати. В останні 5 хвилин плющило всіх. Бо вони награли на 3 червоні. І тут не тільки Тайсон, а і Ферейа, коли схопив за волосся Шабанова, і Кайоде, коли відверто вдарив в голову того ж Шабанова.

Підступність? Ми ж знаємо, що в цьому гнилому колективі так було завжди. Не вміють вони гідно програвати. От і вирішили від безпорадності, від люті на себе вимістити злобу на гравцях Динамо. Та чи все так просто? Чому шахта програла в агресії, в темпі, в волі, в емоційній зарядженості на перемогу? Чому гравці Динамо віддали себе повністю, а суперник так і не знайшов в собі для цього сил?
Давайте подивимось на ситуацію. Що зробив Хацкевич в останній місяць? Він відсторонив Хачеріді від тренувань із першою командою. Хачеріді дійсно якісний гравець. Кращий наш захисник. Та якщо ви подивитесь, то ні Хачеріді, ні Мбокані, ні Мораєс цієї весни особливої ролі не відіграють в команді. Хоча Мбокані і Мораєс дуже зацікавленні у подовженні контракту з Динамо на діючих умовах. Бо ж такі умови їм ніде більше не запропонують. Вже вік не той. Хацкевич зробив ставку на гравців, які вмотивовані. Якщо ми подивимось, то для всіх тих, хто вийшов вчора в основі Динамо – гарна мотивація на сьогодні.

Бойко повернувся в рідну команду. 2 роки він майже не грав. Тут він отримав шанс відновити кар’єру на високому рівні в команді, яка його виховала. Він хоче підписати постійний контракт і залишитись в Києві. Кендзьора хоче пробитись в основу Кадри на ЧС. Він дивиться і далі. В Динамо він перший рік і навесні суттєво додав. Те ж саме можна сказати про Піварича. Він вкрай вмотивований. Як і Бурда, Шабанов. Для них основа Динамо – шалена мотивація. Гармаш завжди був емоційним і не так давно із ним подовжили контракт. Буяльський також ще не настільки награвся. Вербич тільки прийшов в команду. Він хоче прогресувати і доводити свою якість. Шепелєв, Бесєдін і Циганков – власна молодь, яка вихована Динамо, у якої на сьогодні шалений голод до перемог. Вони прагнуть титулів. Всі гравці Динамо у Хацкевича вкрай вмотивовані. На цьому і була побудована гра, на цьому і розбудовує нове Динамо Олександр Миколайович. Хацкевич вмотивований довести, що він сильний тренер і довести це в рідній команді. І гравці у нього мають цю шалену мотивацію. Саме через це Хачеріді і не грає. Він не готовий грати на жилах. Бо надривати себе там, де ти наступний сезон проводити не збираєшся – надзвичайна риса. І Хачу вона точно не притаманна.

Що ми бачимо з іншого боку? Ми почули про видатну команду, видатний сезон, видатного тренера. Не хочу із цим сперечатись. Безумовно підбір гравців на 11 в старті у шахти достатньо потужний. Принаймні вони так вкатували в сезон. Мотивація – видатна річ. Можна казати про професіоналізм. Та професіоналізм без мотивації – штука дуже специфічна. Якою була мотивація? Виграти чемпіонат? Це є і зараз. Та ми ж знаємо, що сучасний футбол – гра на над можливостях. Це вміння віддаватись грі. Ми побачили як Рома досягла видатного результату. І зроблено це було на надзвичайній мотивації. Барселона ж настільки розхвалена в цьому сезоні, що підійшла до матчу вкрай не вмотивована. Мене це здивувало. За що і поплатилась. Чи зверхньо поставились гравці шахти до Динамо? Не без цього. Та не думаю, що це стало головною причиною. Вона абсолютно в іншому. Більшість людей у сьогоднішній шахті – люди, у яких була лише одна мотивація на сезон – Ліга Чемпіонів. Саме заради неї був ранній пік форми у лютому. Саме заради неї в лютому і березні команда грала.

Гравці себе продавали. Це безумовно. Продавав себе і Фонсека. Всі на ринку ЛЧ себе продавали. Бо влітку і у тренера, і у половини команди закінчуються контракти. Показово те, що після програшу Ромі Бернард одразу поїхав на операцію. Не дограв до кінця сезону, хоча міг. Він готує себе для іншої команди. Мотивація – ЛЧ. Перемога в чемпіонаті – професійний престиж. Та надриватись заради нього ті, хто у наступному сезоні себе із шахтою не пов’язують, вже не будуть. А таких на полі було достатньо багато. Це Фред, Степаненко, Патрік, Ферейра, Ісмаілі. Хтось з них піде вільним агентом, а хтось хоче просто піти за гроші, та піти обов’язково. Можна допустити, що Марлос і Тайсон також не палають бажанням залишатись в команді, яка втратить більшу частину основної обойми, де зміниться тренер і прийде багато нових гравців.

Перші симптоми втрати мотивації були вже із Вересом. Це був найслабший матч цієї весни, де не було агресії, а Верес за моментами переграв повністю. Просто не забили 100% голи. Втрата мотивації, при всій повазі до якості гравців і тренера, ставить питання чемпіонства в цьому сезоні під великі сумніви. Бо розпочався фізичний спад і треба діставати із себе всі резерви, викладатись на 200%, щоб здобувати перемоги у протистоянні із вмотивованими фінансово Зорею, Вересом і Ворсклою. Це величезний шанс для молоді Динамо. Треба вгризатись. Особисто мені дуже цікаво побачити розв’язку сезону.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

16.04.2018, 20:15
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть