Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Щітаєм па-данєцкі?

2017-07-25 12:38 Известный украинский журналист Николай Несенюк на своей странице в социальной сети Facebook поделился мнением о «класичном» ... Щітаєм па-данєцкі?

Известный украинский журналист Николай Несенюк на своей странице в социальной сети Facebook поделился мнением о «класичном» «Шахтер» — «Динамо».

Николай Несенюк

Минулої суботи «Динамо» вдруге поспіль обіграло «Шахтар» на виїзді у чемпіонаті України. Дивно, але жоден із численних колег, які щедро «відписалися» по цій грі, не виніс ці слова у заголовок. І у текстах про другу поспіль динамівську перемогу щось не згадаю чи було. Натомість писали що востаннє «Динамо» перемагало «Шахтар» аж восени 2014-го, а на виїзді взагалі дванадцять років тому — восени 2005-го.

Хлопці, вам що, повилазило? Не минуло й двох місяців як «Динамо» обіграло «Шахтар» з рахунком 3:2 на виїзді у Харкові! Звісно, що ніхто про цей факт не забув. Просто наші «оглядачі» та «аналітики» вважають, що травнева перемога «нє щітаєцца». Мовляв, ця гра вже не мала жодного значення. Неправда! Востаннє «Шахтар» грав із «Динамо» без боротьби ще у минулому столітті. Нині ж кожна гра цих суперників у кожному турнірі є принциповою і кожна перемога — почесною!

Чому ж ми так легко відмовились від здобутої ціною напруження усіх сил перемоги «Динамо» у травні цього року? Чому рік тому, коли «Шахтар» виграв у «Динамо» у точно такій же грі, яка не мала турнірного значення, їхні пропагандисти починаючи від Луческу і закінчуючи Морозовим проголосили себе «справжніми» чемпіонами, а динамівців обізвали «бидлом», яке перемогло у «штучному чемпіонаті»? І ми дружно почали виправдовуватися, доводячи, що не верблюди!

Слід віддати належне шахтарським пропагандистам. Вони досі пишаються перемогами «Шахтаря» над «Арсеналом» і «Барселоною» у Лізі чемпіонів, скромно «забуваючи», що у тих матчах ані «Арсеналу», ані «Барселоні» вже нічого не було потрібно. Зате рекордну на всі часи поразку 1:7 «Баварії» у тій же Лізі чемпіонів «шахтарі» миттєво забули ніби їх хто вдарив по голові бейсбольною бітою.

Аби так працювати слід мати лише достатньо нахабства і самовпевненості. Я не пропоную робити так само. Але складається враження, що після кожної перемоги «Динамо» уболівальники команди миттєво біжать до Луческу, Фонсеки, Палкіна, Леоненка та інших і запитують — «А це ми справді виграли»? І покірно чекають милостивої відповіді. Скажуть, що ми виграли «неправильно», то так і буде.

То може досить вже «щітать па-данєцкі»? Може нам самим давати оцінку виступам «Динамо»? Вважаю, що нищівна критика після поразки у Суперкубку від того ж «Шахтаря» допомогла футболістам і тренерам «Динамо» зрозуміти свої помилки і добре підготуватися до гри у Харкові. А можна було і не критикувати! Можна було «паддєржать каманду в трудную мінуту» і пояснити поразку в Одесі чим завгодно — від несприятливого вітру до впливу «злих сил». Добре, що ми цього не зробили і тепер маємо нагоду радіти із перемоги нашої команди над «Шахтарем» у чемпіонаті. Причому вже другої поспіль, не забувайте про це!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Тибо Куртуа: «Великий Лунин» 11
Dynamo.kiev.ua
18.04.2024, 12:12
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть