Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

«Вест Хем» і Ярмоленко: реалії та перспективи

2018-07-25 16:03 Перехід Андрія Ярмоленка в «Вест Хем» став однією із найбільш обговорюваних тем у літнє міжсезоння. Трансфер ... «Вест Хем» і Ярмоленко: реалії та перспективи

Перехід Андрія Ярмоленка в «Вест Хем» став однією із найбільш обговорюваних тем у літнє міжсезоння. Трансфер відбувся так швидко, що вітчизняні ЗМІ не встигли закрутити чергову «Санта Барбару», як це було минулого року. Для Андрія переїзд на «Туманний Альбіон» стане новим викликом, де він зуміє показати себе на фоні провідних клубів Європи та, в деякій мірі, реабілітувати свою кар'єру. У «Вест Хемі» зараз відбувається стрімка перебудова, але чи піде вона на користь клубу? Зуміє Ярмоленко повністю реалізуватись в новій команді? Чому власники клубу Девід Салліван і Девід Голд потрапили в немилість до вболівальників?

Sky Sports

«Вест Хем» — команда-загадка. Протягом останніх восьми років лондонці показують досить нестабільну гру. Єдиний сезон, коли «молотобійники» зуміли розкрити свою справжню силу, відбувся два роки назад, тоді «Вест Хем» очолював Славен Біліч. Славнозвісний хорватський спеціаліст поставив команді прагматичну гру, яка приносила неабияку користь. У кінцевому результаті клубі посів сьоме місце і гарантував місце в кваліфікаційному раунді Ліги Європи. Це, мабуть, найсвітліша сторінка в новітній історії «Вест Хема».

У минулому сезоні «молотобійники» стали одними із найбільших розчарувань року. Провівши шалену трансферну політику, «Вест Хем» перетворився із міцного середняка на порожнє дно. На протязі року в клубі змінилось два тренера. На старт лондонців виводив Славен Біліч, але на фінішну пряму команда прийшла на чолі із Девідом Мойесом. Обидва наставника стали розчаруванням для власників команди. Крім того, в зимнє трансферне вікно клуб покинули лідери Діафра Сако і Андре Айю. Єдиними світлими обличчями лондонської дружини були Марко Арнаутовіч і Мануель Лансіні. Саме завдяки їх індивідуальній майстерності «Вест Хем» зумів залишитись в АПЛ на наступний сезон.

Головний тренер

Дивлячись на останні невдачі команди, керівництво клубу прийняло кардинальні рішення стосовно футболістів і тренерського штабу. Насамперед, у відставку був відправлений непризнаний геній Девід Мойес, який після «Евертона» ніяк не може себе знайти. На його місце був запрошений чилієць Мануель Пеллегріні. Два роки назад «Інженер» залишив «Манчестер Сіті» і відправився в відрядження в Китай, де очолював тамтешній «Хебей Чайна Форчун».

Як на мене, запрошення Пеллегріні на пост головного тренера є одним із найбільш логічних і найбільш правильних рішень керівництва «Вест Хема». Після прагматизму Біліча і Мойеса команді потрібен більш творчий тренер, яким і є Пеллегріні. На відміну від своїх попередників він вміє робити і результат, і ставити красиву гру.

«Молотобійники» — ідеальний клуб для Пеллегріні, адже чилієць звик працювати із командами, які є, так званими «андердогами». Згадайте його роботу в «Малазі» та «Вільярреалі». Там він зумів привити свій чилійський стиль ведення гри, в якому основна увага приділялась грі на флангах і досконалій роботі в обороні.

Літні трансфери

На трансферному ринку «Вест Хем» продовжує досить активно працювати. Починаючи з 2017 року, клуб запустив мейнстрім придбання недешевих футболістів. Того сезону клуб поповнився Марко Арнаутовічем (25 млн євро), Чічаріто (17 млн), Сабалетой (вільний агент), Джо Хартом (оренда) тощо. Але та трансферна кампанія стала однією із найпровальніших серед всіх клубів Європи.

Після запрошення на пост головного тренера Пеллегріні, клуб відразу підписав воротаря Лукаша Фабіаньскі, який покликаний замінити Джо Харта і Адріана, які в минулому році чудили такі викрутаси, що вболівальники диву дивувалися, як ці два професіонала потрапили до їхнього клубу. За польського воротаря лондонці заплатили «Суонсі» 8 млн євро, не така й велика сума, як для реалій нинішнього футболу. Далі слідувало підписання Ісси Діопа, капітана молодіжної збірної Франції. Тут «Вест Хем» не пожалкував грошей і перечислив на банківський рахунок «Тулузи» цілих 25 млн євро. Щоб ви розуміли, Ісса Діоп — це той чоловік, який разом із Ярмоленко роз'їжджав по вулицях Лондона і слухав пісню Вєрки Сердючки «Все будет хорошо».

Після трансферів Фабіаньскі і Діопа клуб натиснув на педалі і придбав Андрія Ярмоленка за 22,5 млн і Феліпа Андерсона із «Лаціо» за рекордні 40 млн. Ці два трансфера дали зрозуміти всім, що в новому сезоні «Вест Хем» заграє із новими кольорами в атаці, і що саме атака стане головним козирем лондонського клубу.

Не варто забувати, що на правах вільного агента в «Вест Хем» перебралися Джек Уілшер і Райан Фредерікс. Обидва хлопці не один сезон провели в АПЛ і знають, як потрібно протистояти більш іменитим суперникам.

По прізвищам у Пеллегріні вимальовується досить серйозна банда, яка спокійно зможе нав'язати боротьбу командам із першої шестірки.

Керівництво клубу

Найбільшою проблемою «Вест Хема» є саме керівництво клубу. Босси «молотобійників» Девід Голд і Девід Салліван стали справжніми ворогами для тутешніх жителів. По-перше, фанати осудили рішення власників клубу змінити стадіон «Аптон Парк» на «Олімпійський». Це зумовлено тим, що на останньому присутні бігові доріжки, що є незвичним для команд АПЛ. Крім того, Девіда Саллівана звинувачують в тому, що він придбав «Вест Хем» для того, щоб через клуб відмивати гроші. Також Саллівана підозрюють в невиплаті податків на суму в розмірі 700 тисяч євро.

В минулому сезоні лондонці показували досить слабкі результати, на матчі із «Бернлі» розгнівані вболівальники напали на трибуну, де сиділи обидва власники, у результаті Девід Голд отримав монетою по лобі. До того ж, на матчі із «Бернлі» фанати вивісили баннер, на якому було написано: «Голд і Салліван нанесли більше шкоди Східному Лондону, ніж Гітлер в 1940 році». Ось такі не досить дружні відносини склалися між вболівальниками і власниками «Вест Хема». Історія їхнього конфлікту бере свій початок із 2010 року, коли два заможніх бізнесмена вирішили придбатии новий клуб.

Перспективи Ярмоленка

Звісно, що «Вест Хем» і «Боруссія» — це клуби різного ешелону. Якщо німецька машина заряджена на найбільші висоти, то «молотобійники» тільки намагаються наблизитись до рівня тих команд, які претендують на єврокубки. Але переїзд із Дортмунда в Лондон не є для Андрія кроком назад, адже саме в АПЛ зібрані найбільш конкурентні команди і найсильніші гравці світу.

У новому колективі Ярмоленко реально претендує стати головним лідером команди, його жага до футболу допоможе здобути лондонцям чималих результатів. Крім того, йому буде досить легко освоїтися в «Вест Хемі» через те, що англійську мову він знає краще, ніж німецьку. І, найголовніше, Андрій неодноразово говорив, що його мрія грати в АПЛ. Тепер йому потрібно підтвердити свої намагання і доказати всім, що він достойний бути гравцем англійського клубу.

Ігор АДАМОВИЧ, Dynamo.kiev.ua

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть