Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Блєск і ніщєта ультрасів

2013-08-07 17:21    Останні події вкотре засвідчили, що емоції застилають розум і заважають тверезому погляду. Тим паче у ...

 

 Останні події вкотре засвідчили, що емоції застилають розум і заважають тверезому погляду. Тим паче у принципових питаннях принципового протистояння. Куряча сліпота донецьких вболівальників, функціонерів, суддів, політиків не таке вже й унікальне явище. Ба більше - взагалі не унікальне.

  Пропоную розглянути поведінку не футболістів та суддів, а вболівальників. Точніше ультрас.Причому з обох сторін. І реакцію пересічних фанів на нижчеприведені події.

  Отже у неділю, на Донбас Арені, ультрас  Шахтаря вигукували : «Даві хохлов». Даний салоган викликає відразу і бажання створити полігон захоронення ядерних відходів «Кальміус-56». Дійсно неприємне словосполучення. Неполіткоректне та гидке. Відеозапис цього моменту розповсюджується в блогах та контактіках. Звичайно це не інформаційна бомба, але гармата. Давайте розберемося.

  Що саме обурило? Те що «хохли»? Чи те що «давити»?Якщо перше, то ультрас Динамо самі називають себе «хохлами». Навіть є розтяжка з написом «Хохли на виїзді».Тому претензії спочатку до динамівців, а вже потім донеччан. Якщо ви образилися на слово «давіть», то тут ситуація складніша. По-перше вам не хочеться бути роздавленим. По-друге - ви хохол. Це сумна історія. Сумна вона тим, що хохол не може вживатися в позитивному контексті по відношенню до українського народу. Виправдання, що ви так не вважаете, не приймаються.  Хоча звісно у вас при цьому буде «братня» підтримка, запевняючи вас, що насправді хохол - це нормально.Це ненормально.Це відсутність самоповаги.

  Я помітив, що більшість образилася саме «даві», а не «хохлов». Про те, що «Хохли на виїзді» замовчується.

  Зробимо висновки. Перше. Якщо вболівальники Динамо не вимагають поваги до української національної ідентичності з боку власних ультрас, то які проблеми?. Друге. Ультрас Шахтаря - це адміністрація Шахтаря, а не донеччани. Третє. Якщо 20 років незалежності не навчили нас зберігати спокій при провокаціях - то провокації є дієвим засобом маніпуляції і ми ще не навчилися йому протидіяти. Четрверте. Коли «відданий» вболівальник ДК(який вважає себе хохлом) починає закидувати, що Східна Україна - це не Україна, що Донбас = підарас, при цьому говорячи «Спасібо житєлям», а не «Дякую мешканцям», то не будемо дивуватися зворотньому зв'язку. А саме: Київ - не Україна, а ви не українці. І вас таки треба давити.

P.S. Наостанок хотілося б привести вислів німецького філософа Ніцше. Він казав:  борючись зі злом, важливо самому не перетворитися на зло.Тому що, коли ти довго дивишся в безодню, безодня починає дивитися на тебе.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

07.08.2013, 17:21
eastukr
Автор:
(eastukr)
Статус:
Начинающий писатель (132 комментария)
Подписчиков:
0
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть