Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Хитрий план Коломойського

2016-07-10 13:10 Всі українські ЗМІ спостерігають за конвульсіями ФК "Дніпро". З команди йдуть гравці, борги нараховують десятки мільйонів ...

Всі українські ЗМІ спостерігають за конвульсіями ФК "Дніпро". З команди йдуть гравці, борги нараховують десятки мільйонів євро, керівництво намагається уникати контактів з пресою та гравцями. Кінець близько?

Однак треба відмітити, що українському футболу вже давно пора жити по-новому. Часи, коли на одну зарплатню команді витрачалось за сезон по 23 мільйони євро вже минули.

Зарплати в топових командах УПЛ свого часу складали у топових гравців по декілька мільйонів. Навіть середні гравці могли розраховувать на сотні тисяч. В деяких командах на контракті могло перебувати під сотню гравців. Зрештою в Україні зросло ціле покоління футболістів, які грали тільки в першості дублерів чи в молодіжних командах.

Українські футболісти роками не їхали грати закордон, бо вдома завжди можна було десь пограти за великі гроші. У українських футболістів навіть вищого класу не було жодного стимулу і бажання переходить не те що в "Манчестер Юнайтед", де ще треба поборотись навіть за місце на лаві запасних, а і умовний "Евертон" був нашим нецікавим. Ті ж гроші та зірковий статус в наших фуболістів вже був в УПЛ. Нащо щось було змінювати? Але часи змінюються.

Однак попри цілу низку епічних інтерв'ю колишних гравців, у команди все ж є майбутнє. Можливо власники "Дніпра" просто проводять болючу, але необхідну оптимізацію витрат клубу. Команда залишилась без єврокубків, тому утримувати всіх коштовних гравців сенсу нема. Про несплачені 23 мільйони євро зарплатні всі можуть забути – було зрозуміло, що всі ці зарплати були встановлені ще за старих правил, а отже до сьогоднішніх реалій не мають жодного стосунку.

Всі хто хоче можуть спокійно залишати клуб. Багато мільйонів за наших гравців не заплатять, тому всі підуть вільними агентами, але без виплати боргів.

Замість старих гравців наберуть молодь з власного дубля та підпишуть купу вільних агентів. Не виключено, що команда провалить початок сезону. Але ближче до серпня-вересня на футбольному ринку України буде під сотню колишніх гравців "Арсенала", "Кривбаса", "Таврії", "Динамо-2", "Металурга" Д, "Металіста" і багатьох інших. За останні роки вільними агентами вимушені були стати сотні гравців. Тільки декілька десятків з них знайшли собі місце закордоном. Решта або передчасно завершила кар'єру, або грає за аматорів і чекає слушної нагоди повернутись у великий футбол.

І цією нагодою для багатьох може стати "Дніпро". Команда піде шляхом львівських "Карпат", що обмежили зарплати гравцям. Команда складатиметься з власної молоді та вільних агентів з досвідом гри в УПЛ. Легіонерів або не буде зовсім, або якісь копійкові з перспективою.

Зрештою, не треба думати, що всі гравці з минулорічного складу "Дніпра" зможуть знайти собі команду. Куди йти 34-річному Руслану Ротаню чи 33-річному Чеберячко? Чи зможе собі знайти команду в Англії 31-річний Федецький? Отож... рівень наших гравців недостатній для гри у топових лігах, а в умовному чемпіонаті Болгарії чи Румунії не факт, що будуть платити набагато більше.

До того ж треба згадати, що наші агенти банально не знають західного ринку. Вони там новачки, їх підопічних там ніхто не знає. Їх досвід здебільшого обмежується вдалими пошуками команд та грошей для своїх гравців на теренах колишнього СРСР. Чи захоче хтось після "Дніпра" грати за "Габалу" чи "Актобе"? Отож...

Отже, проблеми "Дніпра" цілком зрозумілі. Можлива стратегія розвитку команди на наступні сезони буде оптимізувати витрати. Ми наврядчи знову побачимо "Дніпро" в фіналі Ліги Європи в найближчі роки, але наш футбол повинен пристосуватись до реалій країни. І футболісти тут не будуть винятком.

Антон Павлушко для ALLPLAYERS.in.UA

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

10.07.2016, 13:10
eurocups
Автор:
(eurocups)
Статус:
Эксперт (5987 комментариев)
Подписчиков:
9
Медали:
Выбор редакции × 11
Топ-матчи
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Ворскла Колос - : - 20 апреля 18:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть