Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Воротар для «Динамо» сезону 2017-2018, або все пізнається у порівнянні Выбор редакции

2017-05-12 16:53 Сьогодення Воротар  для «Динамо» сезону 2017-2018, або все пізнається у порівнянні

Сьогодення

( фото Ільї Хохлова)

Зараз за місце у воротах київського «Динамо» конкурують між собою Максим Коваль та Артур Рудько. Обоє воротарів приблизно одного віку, обоє мають амбіції стати першим номером, обоє не надійні, у обох влітку завершується контракт із «Динамо». Як бачимо – спільних рис вистачає.

Артур Рудько став першим після не зовсім вдалого матчу Шовковського в ЛЧ проти «Наполі». До цього він дуже довго був у системі клубу, навіть встиг пограти в оренді за «Говерлу». Весно 2016 –ку, після травми та відновлення Олександра Рибки став дублером Шовковського, а восени –отримав шанс. Здавалося, на перших порах, що Артур має всі можливості для того, щоб стати основним воротарем. Але помилки осені почали продовжуватися весною.

На мою думку, Рудьку не вистачає стабільності. Може відбити дуже важки удар( кубкова гра із « Миколаєвом»), а може відверто провалитися( грудневий матч проти «Шахтаря», програний матч «Зірці»). В кожному матчі є якісь нюанси: то м’яч не зупинить, то відіб’є перед собою, як було в останньому матчі проти «Олександрії», що коштувало Віді, який рятував ситуації, пошкодження. Зараз ніяк не може підписати новий контракт. ЗМІ повідомляють, що Рудько та його агент хочуть більшу суму, ніж гравець отримує зараз, а клуб із цим поки не погоджується. Завдяки історії із контрактом Макаренка ми всі дізналися, що менеджери «Динамо» із врахуванням всіх економічних обставин пропонують гравцям зарплати на рівні 25-30 тисяч доларів( що не так мало у сьогоднішніх реаліях) на місяць, але хороші премії за здобутки( ЛЧ, чемпіонство, Кубок). Не знаю, кожен має право на власну точку зору, але, на мою думку, Рудько на більші гроші просто не грає. Дуже цікаво виходить: агент гравця та тренер воротарів «Динамо» мають одне і теж прізвище – Михайлов. До рече, син Михайла Михайлова колишній воротар молодіжних команд «Динамо» та якщо не помиляюся «Зірки» зветься Андрій, так само, як і агент Рудька – Андрій Михайлов. Співпадіння ? Я уже давно у них не вірю. Якщо це все так, то не дуже гарно все виходить..

Максим Коваль останній час не грав. Без серйозної практики він був більше року, коли у січні 2016 втратив місце в основі данського «Оденсе». Як приїхав із Запоріжжя 6 років тому до Києва перспективним, так і досі залишається в такому статусі. Якогось серйозного прогресу не видно. Та сама не стабільність, що і у Рудька. Може виручити, як в епізоді із Бернардом, а може зіграти не дуже впевнено, як у весняних матчах проти « Чорноморця». У цьому сезоні Коваль змінив агента на користь того, що працює із майже всіма гравцями клубу. Не думаю, що будуть якість проблеми із підписанням нового контракту. Хоча попередній підписувався ще у «золоті часи», тому більше за все мова йтиме про урізання .

( фото Динамо від Шуріка)

Все вимірюється в порівнянні. Відсутність навіть вікового по футбольним міркам Шовковського стала справжнім ударом для «Динамо». Зараз така ситуація, що грає не кращий, а той хто менеше начудив у попередніх матах. Така вона реальність сьогодення, якщо називати речі своїми іменами.

Андрій Лунін

( фото Станіслава Ведмедя)

Зараз активно почали говорити про зацікавленість «Динамо» юним воротарем «Дніпра» Луніним. Це дуже схоже на ситуацію із Ковалем, якого запросили до Києва приблизно в такому віці. Я думаю, що це більше схоже на ситуацію, коли із одної сторони робиться реклама гравцеві, а із іншої – дається чіткий сигнал Ковалю та Рудьку, що вони далеко не єдині воротарі на світі.

Андрій Лунін просто увірвався у наш футбол. До цього він навіть за команду Ю -19 зіграв дуже мало матчів. Але результативні помилки Шеліхова, Баштаненка змусили Дмитра Михайленка довірити зовсім юному воротареві. Цікаво, що Дмитро Станіславович віддав перевагу Луніну, а не Кучеру, який свого час ще при Маркевичі був на зборах та грав у декількох матчах за першу команду «Дніпра». Головний козир Луніна – від психологічно стійкий воротар, грає собі у футбол незважаючи на суперника та стадіони. Має хорошу антропометрію, має реакцію, вміє діяти на виходах, от ногами не дуже сильно грає.

По Луніну є декілька аспектів:

  1. Одна справа грати просто у футбол заради задоволення, а зовсім інша – на результат. Помилки та помарки, які має молодий воротар у»Дніпрі» допустимі та некритичні. А в Києві кожну помилку будуть розглядати під мікроскопом, буде тиск від вболівальників, журналістів і тому подібне. Витримає його Лунін? Я тут не впевнений. Одна справа грати за «Дніпро» без завдань, а інша – боротися за найвищі цілі у сезоні разом із «Динамо».

  2. В «Динамо» не зовсім сильно працює із молодими гравцями. Той же Коваль так і не реалізував свій потенціал. Зможе Лунін не повторити його помилок? Я теж не маю відповіді.

  3. Я так думаю, що Луніну зараз краще не думати про назву клубу, про гроші, а переходити в команду, в якій він матиме прогрес і буде стабільно грати. Все інше – прийде. Наприклад, в 2015 році збірна Сербії виграла ЧС Ю 20 в Новій Зеландії. Наша збірна там теж грала, вийшла із групи, але вилетіла в плей –офф від африканців. За сербів грав воротар Предраг Райковіч. Ним цікавилися провідні клуби, але перейшов до ізраїльського «Маккабі». Грав у сезоні 2015-2016 проти «Динамо» у ЛЧ та тричі пропустив. До речі, тренер воротарів там Саша Уваром, який теж не чужий для нашого «Динамо». Райковіч перейшов у команду, яка просто дала більше грошей. Нічого гарного із цього не вийшло. Предраг поки не реалізував свій потенціал навіть на половину. Так і залишися досі перспективним.

Жодним сумнівів немає в тому, що Лунін є талант. Але він зараз не вирішить всіх воротарських проблем, які є в «Динамо». Це – перспектива, розвиток, а не результат.

Денис Бойко

( фото Динамо Київ від Шуріка)

Також є розмови про повернення Дениса Бойка до Києва. Бойко – вихованець «Динамо», уродженець Києва. Я думаю, що він би із радістю повернувся до Києва, тим паче, що справи його у Європі поки йдуть не дуже. «Бешикташу» він особливо не потрібен. Там добре розкрився іспанець Фабрі. В «Динамо» є гравці, які теж особливо не потрібні клубу. Можна було б помінятися. Наприклад, Кравця на Бойка.

Тільки от Денис Бойко має дуже серйозну ваду- він не може грати при конкуренції, йому потрібна довіра. Скажімо, коли Юрій Максимов йому довіряв у «Оболоні» , « Кривбасі» та Маркевич у «Дніпрі» було все добре. Тільки є конкуренція, є тиск, як це було в «Динамо», «Бешикташі», «Малазі» - відразу проблеми. Якщо вже будуть запрошувати Бойка, так тоді потрібно буде прощатися із кимось із пари Коваль – Рудько. Також не зрозуміло, навіщо прощалися із Рибкою, який є голкіпером приблизно одного рівня із Бойком( теж не вміє бути дублером чи конкурентом, може тільки грати при довірі)?

Власна молодь

Володимир Маханьков -Воротар команди Ю -19, яка восени була на слуху. Зараз його вже можна назвати голкіпером дублю «Динамо», але після гольових помилок в матчі проти « Карпат» поступився місце в старті дублю Бущану.

(фото офіційного сайту Динамо)

Георгій Бущан в системі «Динамо» вже давно, але далі дублю поки не зайшов. Свого часу його ще Сьомін підпускав до першої команди. На жаль, у цього воротаря дуже багато травм

Висновок

Все залежить від цілей, які «Динамо» ставить перед собою на наступний сезон. Якщо хочуть пройти кваліфікацію ЛЧ – воротарську позицію потрібно підсилювати. У такому випадку, потрібен досвідчений воротар. Можливо уже за тридцять, але із досвідом, що не підведе у відповідальний момент. Якщо ставимо ціль боротьба за чемпіонство та ЛЄ – тоді Рудько та Коваль відповідатимуть таким критеріям, як мінімум восени

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.05.2017, 16:53
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Лига чемпионов Бавария Арсенал 1 : 0 Закончился
Чемпионат Украины Заря Шахтер - : - 18 апреля 15:30
Лига конференций Фиорентина Виктория - : - 18 апреля 19:45
Лилль Астон Вилла - : - 18 апреля 19:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть