Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Причини проблем « Карпат»

2017-07-30 08:57 Перед початком сезону я видавав дуже хороші прогнози львівським « Карпатам». Але як бачимо, що вони ... Причини проблем « Карпат»

Перед початком сезону я видавав дуже хороші прогнози львівським « Карпатам». Але як бачимо, що вони поки зовсім не справджуються. Я така людина, яка ніколи не буде казати на біле чорне і навпаки. Дійсно, старт сезону для «левів» виявився провальним.

Багато хто радіє такому результату. Мовляв, Друді і Ко показали насправді на що вони здатні.

Кожна точка зору має право на існування. У футболі головний критерій успішності роботи – результат. Але давайте спробуємо копнути трохи глибше і більш детально розібратися у ситуації.

Власник « Карпат» має амбіції. Він хоче бачити команду у ЛЄ. Я думаю, що це нормальне бажання. По фінансовій частині львівський клуб ні в чому не поступається представника України у ЛЄ, а у питаннях інфраструктури – переважає всі із хорошим відривом. Для цього потрібний Тренер, який зможе поставити гру команді, дати результат. Вся «Зоря» -це тренер Вернидуб. Якщо він піде – із «Зорі» залишиться посередня команда. Знайти таку людину у сучасних українських футбольних реаліях не так просто. Ми бачимо, що навіть «Динамо» та «Шахтар» запрошують молодих спеціалістів із мінімальним стажем. Іншими словами, зараз до України нормальний спеціаліст не приїде. Потрібно перебирати людей без досвіду, зовсім молодих спеціалістів, тренерів із ближнього зарубіжжя. Вгадати тут не так просто. Потрібно перебирати. Всі розуміють, що гарантій у футболі ніхто не дає.

Минулого сезону у Львові працював молодих тренер Зайцев та тренер із Білорусії Дулуб. Що із цього щось вийшло? Був якийсь малюнок гри? Той же Дулуб провів під себе селекцію. « Карпати», як починали грати у нервовий, не стабільний, мало змістовий футбол, так і продовжували в грати весь сезон. Один хороший матч змінювався провалами. Якоїсь перспективи не проглядалося взагалі.

( фото Спорт Арени)

Зараз спробували іспанський вектор. Тут якби логічно, бо клуб час від часу продає гравців саме у цю країну. Футболісти могли б краще розуміти вимоги іспанського футболу.Наче і футболістів взяли хороших: колишні амбіційні дублери, люди, які розуміють вимоги іспанського футболу. Поки нічого не виходить. Спостерігав за зборами « Карпат» у Польщі. Там була зовсім інша команда: мало пропускали, була динаміка в середині поля, був захист. Почали грати чемпіонат, виявилося, що команда просто не готова до сезону. Давайте разом спробуємо розібратися у можливих причинах:

Наварро -більше дитячий тренер, ніж дорослий. Все -таки три роки працював на керівній посаді академії " Вільярреалу". "Карпати" грають у футбол розвитку, а не у футбол результату. Відчувається, що тренер багато працює із гравцями, вимагає певні речі,є певний контур гру та того, що хоче бачити тренер (контроль м'яча, швидкий перехід із оборони в атаку, гра в один два дотика, ширина), але український футбол дуже раціональний. Спочатку потрібно думати про безпеку власних воріт, а потім все інше. Таким шляхом іде "Верес", "Сталь", "Чорноморець" так минулого сезону дійшов до першої шістки

Велика різниця між іспанським та українським футболом. У Іспанії футбол -бізнес.Потрібно грати,щось показувати, атакувати. Тільки так гравці ростуть і за них можна отримати гроші. У нас поняття "автобус ","окоп "є доволі популярним.Ніхто цього навіть не соромиться . Наші реалії є особливими. Їх потрібно розуміти. Той же Мелікян успішний, бо він багато років грав в Україні, як гравець, та працював у системі молодіжних команд із тими гравцями, із якими зараз грає. Щось подібне можна сказати про Йовічевіча або Михайленка.

Потрібен час. Серйозні речі не робляться за місяць. Терпіння не завадить Петру Петровичу Димінському. "Чорноморець" за сезон здобував тільки декілька перемог, але Клімов продовжував довіряти Бабичу

"Карпатам" не вистачає гравців. Дуже слабко виглядають фланги атаки. Вчора Рібас просто сидів на голодному пайку. А сам обіграти він не може, це форвард штрафного майданчика, який залежний від пасів. Худоб'як, Кльоц -це не зовсім флангові гравці. Випав Ксьонз і фланги мають стали дуже пасивні

Серхіо Наварро варто вчитися на власних помилках. Фонсека грає із чистим опорником (Степаненко), а інколи двома ((Суперкубок), Хацкевич перейшов на гру у два опорні півзахисники. В "Зорі" пішов Чайковський і почалися великі проблеми. А "Карпати" вситавили тільки на "Динамо" чистого опорника Ткачука. Аркес -це навіть не Рибалка. Голодюк, Худоб'як, Чачуа не є сильні у відобрі.

Для того щоб бути успішним потрібно знати мову. Без прямоі комунікаціі (російська \українська). Той же Йовічевіч був успішний бо мав спілкування із гравцями, був міцний колектив. Зараз "Карпати" не схожі на міцну команду із середини

Відсутність аналітика. Команда намагається грати у свою гру незважаючи на суперника. Таке собі тільки «Барселона» у кращі часи може дозволяти. « Зірка» закрита команда, яка грає через кількісний захист. Як грати проти такої команди? Спробувати високо пресингувати, бо індивідуально там слабкі гравці і буде багато помилок. Дати їм можливість атакувати, що дозволило б мати більше простору, тим паче, що « Карпат» забили швидкий гол. Але нічого цього не було. Так само, складається враження, ніхто не знав, що « Ворскла» фізично міцна команда, яка грає через стандарти та фланги. « Карпати» до цього не були готові. У матчі проти «Динамо» можна було передбачити, що кияни спробують забити швидкий гол.

Зазвичай, що у нас всі знають, хто винний, але ніхто не знає, що робити. Ще нічого не втрачено у цьому сезоні. Відстань від шостого місця – просто смішна. Її можна нівелювати на тур. Наступний матч проти « Сталі». От якщо у цьому матчі « Карати» не переможуть потрібно думати над висновками. Звичайно, потрібно довіряти тренеру, але і сані потрібно готували влітку. Я думаю, що в разі чого можливі такі варіанти:

Даріо Друді. Він зараз займає адміністративну посаду у « Карпатах» . Більше займається новачками. Минулого сезону його зірка показала більше цікавий, атакуючий футбол. Захисник Федеріко Перейра був один із кращих у Кропивницькому, а у Львові він виглядає дуже слабко.

( фото Спорт Арени)

Ігор Йовічевіч. Хорват зараз без роботи після вояжу до Словенії. Свого часу він працював із молодіжною командою « Карпат», а потім багато гравців із дублю себе проявили у першій команді – Чачуа, Кльоц, Швед. Йовічевіч знає українську мову, ніяких проблем у нього із комунікацією не повинно бути.

( фото Спорт Арени

Юрій Вернидуб. Зараз під ним шатається стілець у «Зорі». Як по мені, так він себе вичерпав у цій команді. Потрібні нові виклики. Одна справа орендувати поле стадіону «Торпедо», а потім декілька полів на базі « Металурга», а зовсім інша – власна база, вболівальники, можливість запрошувати футболістів.

( фото Спорт арени)

Андрій Тлумак. Зараз цей колишній воротар « Карпат» працює у системі клубу із молодіжними командами вже не один рік. Якщо не помиляюся, то у минулому сезоні від допомагав Зайцеву у першій команді. Петро Петрович бачить у ньому перспективу. Це було б логічно виходять із бажання бачити більше власних вихованців у першій команді.

( фото Спорт Арени)

В будь –якому разі, бажаю « Карпатам» скоріше « видужати». Хороша команда не завадить українському футболу. У нас так часто буває, що не встигли посадити помідори, а вже хочуть їх їсти. Потрібно вміти чекати. Але потрібно бачити, що ці помідори ростуть

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

30.07.2017, 08:57
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Лига чемпионов Боруссия Д Атлетико 2 : 1   16 апреля 22:00
Чемпионат Украины Минай Динамо - : - 17 апреля 15:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть