Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Неофіційний Кубок Володарів Кубків 2008/2009 рр. - переможці, яких пройшло "Динамо"

2018-04-24 10:16 Цей сезон став останнім розіграшем Кубку УЄФА, який мав бути заміщений Лігою Європи. Прозаїчною метою, якої ... Неофіційний Кубок Володарів Кубків 2008/2009 рр. - переможці, яких пройшло "Динамо"

Цей сезон став останнім розіграшем Кубку УЄФА, який мав бути заміщений Лігою Європи. Прозаїчною метою, якої і досі не вдалося досягнути, стало підвищення інтересу до змагань з боку європейських клубів. Тим не менше, для українських вболівальників той розіграш став символічним ще й тому, що останнім володарем цього євротрофею став донецький «Шахтар», який обіграв в фіналі володаря першого неофіційного Кубку Володарів Кубків 2000 р.

– бременський «Вердер».

А от на титул неофіційного володаря Кубку Володарів Кубків 2009 р. ці команди претендувати не могли – «Шахтар», хоч і став володарем Кубку України у сезоні 2007/08 рр., але в тому ж сезоні здобув титул чемпіоном України і розпочинав єврокубковий шлях того сезону у ЛЧ, як і «Вердер» в статусі віце-чемпіона Бундесліги. Суперник «Шахтаря» по півфіналу – інший український клуб «Динамо», попереднього сезону був другим після донеччан ставши фіналістом Кубку і здобувши срібло першості, тому теж починало той сезон в ЛЧ, а візаві «Вердера» на тій стадії – «Гамбург», кваліфікувався в КУЄФА через четверте місце в Бундеслізі (тоді Німеччина мала лише три місця в ЛЧ).

На стадії чвертьфіналу «Шахтар» пройшов марсельський «Олімпік», який був фіналістом Кубку Франції, проте через бронзу чемпіонату стартував з ЛЧ і не міг претендувати на трофей неофіційного КВК. «Вердер», на тому етапі, протистояв італійському «Удінезе», але скромний клуб на чолі з Ді Натале грав в єврокубках лише через високе, як для нього, 7 місце в Серії А. А от «Динамо» пройшло тоді французький ПСЖ, який був фіналістом Кубку Франції і, посівши 15 місце і Лізі 1, від початку грав КУЄФА. Тому саме ПСЖ, як найуспішніша кубкова команда Європи сезону 2008/09 рр. стає володарем неофіційного Кубку Володарів Кубків-2009.

Те ПСЖ ще не було обсипане арабськими нафтодоларами , але його склад був непересічним і цікавим. Головною зіркою команди був, безумовно, найкращий опорник-«хвилеріз» «нульових» Клод Макелеле. Екс-зірка «Реалу» та «Челсі» якраз влітку 2008 р. перейшов догравати в ПСЖ. Хоча Клод і дебютував в збірній Франції у 1995 р., проте не брав участь ні в тріумфальному Мундіалі 1998 р., ні в тріумфальному Євро-2000 і лише здобув з «синіми» титул віце-чемпіона світу 2006 р., зігравши разом 71 матч за збірну. Відомим був також хавбек Людовік Жюлі (17 матчів, 3 голи), який засвітився в складі «Монако», яке дійшло до фіналу ЛЧ-2004 р., а згодом сяяв у «Барсі» Райкаарда в трійці з Роналдінью та Ето’О. Його партнер по півзахисту того «Монако» - Жером Ротен (13 матчів, 1 гол за Францію) став одним зі стовпів ПСЖ 2000-х, яке так і не здобуло жодних трофеїв.

Багато гравців того складу ПСЖ мали досвід, хоч і невеликий виступів за збірну Франції – кіпер Мікель Ландро (11 матчів), Зумана Камара (1 матч), Гійом Оро (5 матчів) та Пеггі Люїндула (6 матчів, 1 гол), а Стефан Сесеньйон, який зараз виступає в турецькому «Генчербірлігі», став легендою збірної Беніну (65 матчів, 20 голів).

Тренував ту команду Поль Ле Гуен, який на початку 2000-х тричі поспіль ставав чемпіоном Франції з ліонським «Олімпіком».

ПСЖ 2008/2009 (орієнтовний склад) ****Мікель ЛАНДРО – Зумана КАМАРА, СЕАРА, АРМАН – Жеремі КЛЕМАН (Мамаду САХО), Клод МАКЕЛЕЛЕ – Жером РОТЕН – Стефан СЕСЕНЬЙОН, Людовік ЖЮЛІ – Пеггі ЛЮЇНДУЛА (Матея КЕЖМАН), Гійом ОАРО

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

24.04.2018, 10:16
24.04.2018, 10:16
298921 1 auto-alex52
Korwin777
Автор:
(Korwin777)
Статус:
Читатель (30 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 4

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть