Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Точність – ввічливість королів, або до чого тут УЄФА

2018-07-08 23:33 Історія з відео за участю Огнена Вукоєвича та Дамогоя Віди, після учорашнього чвертьфінального матчу Кубка Світу ...

Історія з відео за участю Огнена Вукоєвича та Дамогоя Віди, після учорашнього чвертьфінального матчу Кубка Світу ФІФА 2018 між збірними командами Хорватії та Росії протягом дня обійшла півсвіту. Наробила галасу на Росії, вийшла на шпальти лондонської the Sun (https://www.thesun.co.uk/world-cup-2018/6724159/world-cup-2018-croatia-goal-hero-domagoj-vida-faces-semi-final-ban/), засвітилась у твіттері журналіста Bild Юліана Репке (https://twitter.

com/JulianRoepcke/status/1015897378044502017), дійшла до ФІФА, яка встигла відкрити розслідування (https://www.telegraph.co.uk/world-cup/2018/07/08/croatias-domagoj-vida-could-face-fifa-sanction-shouting-glory/) та вже винести попередження (http://www.skysports.com/football/news/13950/11430224/fifa-investigates-croatia-defender-domagoj-vidas-pro-ukraine-video) і, нарешті, викликала реакцію у голови ФФУ, юриста за фахом та члена юридичного комітету ФІФА, Андрія Павелко. Останнє, прошу занотувати особливо.

Мабуть найвідоміший в країні загальнополітичний Інтернет ресурс «Українська Правда» (https://www.pravda.com.ua/news/2018/07/8/7185682/) повідомила про реакцію ФФУ, що ще раз підкреслює інтерес до цього здавалось би пересічного, на перший погляд, відео. Цитата: «Федерація футболу України направила до відповідних органів ФІФА і УЄФА листи "з метою захистити" гравця збірної Хорватії Домагоя Віду, який після перемоги над збірною РФ на Чемпіонаті світу записав відеозвернення зі словами "Слава Україні!". Про це 8 липня повідомив президент ФФУ Андрій Павелко.» Таким чином, пан президент на власній сторінці у Facebook поінформував громадськість про звернення одразу і до всіх.

В зв’язку із цим у мене лише одне запитання і воно риторичне.

Як член юридичного комітету ФІФА, президент ФФУ та юрист за фахом, звертається одразу до ФІФА і УЄФА, якщо організація що проводить змагання на ім’я 2018 FIFA World Cup Russia зовсім не має відношення до Європейського союзу футбольних асоціацій (УЄФА)?

На мою думку, такий поважний фахівець повинен бути точним в своїх дефініціях, та відрізняти юрисдикцію ФІФА від юрисдикції УЄФА. Безумовно, це лише моє, так би мовити, оціночне судження, але воно викликає наступне запитання, адже неточність в тих самих дефініціях, пробачте, породжує деякі сумніви.

Чи можна побачити наочно звернення відповідних фахівців ФФУ, або персонально пана Павелко, «до відповідних органів ФІФА і УЄФА»? Це безумовно проста цікавість, або російською «праздное любопытство». Проте «Точність - ввічливість королів», і як казав французький король Людовик XVIII (1755-1824): L'exactitude est la politesse des Rois et le devoir de tous les gens de bien, тобто, «Точність - ввічливість королів, але обов'язок для їхніх підданих.», тому, будь ласка, – докази в студію.

Було б цікаво подивитись на листи до ФІФА і особливо УЄФА, які датовані 8 липня 2018 року, для того щоб остаточно бути впевненим, що дійсно ФФУ працює у неділю, ФФУ звертається до усіх можливих інстанцій незважаючи на усі труднощі цієї справи. Заздалегідь вдячний за докази, які спростують мої сумніви, підтвердять правдивість слів Павелко у Facebook, й одночасно продемонструють в усій своїй красі його безумовно непересічні зусилля на благо українського футболу та захист колег з Федерації футболу Хорватії.

Слава Україні!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

08.07.2018, 23:33
auto-mykyta-kalitenko
Автор:
Статус:
Читатель (20 комментариев)
Подписчиков:
2
Медали:
Выбор редакции × 6

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть