Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Закарпаттю погрожує скасування виборів та комендантська година

2018-09-21 13:47

Незважаючи на те, що зростання сепаратистських настроїв в Закарпатській області неодноразово було спростовано ЗМІ та Банковою, СБУ продовжує проводити антитерористичні навчання в регіоні, а командування ЗСУ готується розмістити в Береговому окремий батальйон 128-й бригади. Такими методами влада намагається реагувати на недружні заяви Будапешта про реформу освіти і показує сусідам, що Україна готова в зародку припиняти провокації та незаконні витівки представників угорської спільноти. Тим не менш, деякі із намірів силовиків в регіоні досить важко піддаються розумінню. Наприклад, відомий закарпатський журналіст Віталій Глагола на своїй сторінці в Facebook продемонстрував лист начальника УСБУ в Закарпатській області Олега Воєводіна на адресу секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Із документа ми дізнаємося про цілу низку запланованих спецслужбами заходів, кінцевою митою яких є підготовка регіону до введення режиму надзвичайного стану. Крім антитерористичних навчань УСБУ в Закарпатській області планує також блокування місцевих ЗМІ, оперативно-розшукові заходи стосовно представників міської влади та угорських організацій, таємні навчання зі звільнення захоплених державних закладів та посилення агентурної роботи в Береговому та Виноградові. Таким чином, спецслужби будуть поступово підводити регіон до того, щоб РНБО мала всі підстави для підготовки розпорядження про введення режиму надзвичайного стану в Закарпатті з 1 березня 2019 року. Інакше кажучи, силовики можуть залишити без президентських виборів щонайменше цілий регіон, а в гіршому випадку і взагалі всю країну!

Причин для такої ініціативи з боку Турчинова може бути дві: або влада дійсно приховала від громадськості серйозну загрозу, яка виходить від сепаратистів в Закарпатті і зараз змушені йти на крайні заходи, або вони намагаються використати складну ситуацію в регіоні з політичною метою заради порятунку кар'єри Петра Порошенка. В будь-якому випадку, подібні експерименти не прикрашають владу і можуть призвести до найсумніших наслідків. Якщо журналіст Віталій Глагола вважає, що режим НС в області віщує лише певні зміни в політичному та соціальному житті, то насправді все може закінчитися реальними масовими заворушеннями, вуличним кровопролиттям та непередбачуваною реакцією на ситуацію з боку Угорщини та ЄС. Будь-яка, навіть тимчасова зміна статусу Закарпаття може потягнути за собою відтік населення, зростання антиукраїнських настроїв і, зрештою, втрату контролю над регіоном. Замість того, щоб залишити закарпатців в спокої та не зганяти туди силовиків, Турчинов з Порошенко в страху перед виборами знайшли занадто сумнівне рішення, яке не тільки значно підпсує життя в регіоні в 2019 році, але також зіграє на руку ворогам України з Угорщини та Росії.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

21.09.2018, 13:47
21.09.2018, 13:47
308736 0
auto-shcherbanik
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть