Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Неофіційний Кубок Володарів Кубків 2015/2016 рр. - перший баскський тріумф Выбор редакции

2019-05-19 12:24 Неофіційний Кубок Володарів Кубків 2015/2016 рр. - перший баскський тріумф

Євро-2016 надовго запам'ятається яскравим виступом ісландців, першим великим трофеєм для Португалії і провалом України. А на євроарені, мадридський «Реал» здобув перший Кубок Чемпіонів зі свого хет-трику, а в Лізі Європи завершила власний єврокубковий хет-трик «Севілья», яка того року перемогла у фіналі «Ліверпуль» вже Клоппа і з Фірміно, але ще без Мане і Салаха.

ПОПРЕРЕДНІ ЧАСТИНИ - В БЛОЗІ Але ці команди не можуть претендувати на титул володаря неофіційного Кубку Кубків того сезону, оскільки в попередньому сезоні не відзначилися участю в фіналах, а, тим більше перемогою, в національних кубках своїх країн. Аналогічна історія і з суперником «ЛІверпулю» по півфіналу – «Вільяреалом», а візаві «Севільї» - донецький «Шахтар», хоч і був фіналістом Кубку України, але як віце-чемпіон починав свій шлях в єврокубках того сезону із Ліги Чемпіонів.

І саме тому, неофіційним володарем Кубку Кубків 2016 р. стає суперник «Севільї» по чверть-фіналу та фіналіст Копа Дель Рей-2015 – «Атлетік» з Більбао. Головним тренером команди в тому сезоні був чинний тренер «Барси» Ернесто Вальверде. До речі, інша команда під його керівництвом – «Еспаньйол» у 2007 р. теж став володарем неофіційного Кубку Кубків.

Ворота тієї команди захищав Яго Ерерін, який і зараз основним кіпером команди з Більбао, так само і флангові захисники: Оскар Де Маркос та Мікель Беленсіага. А в центрі оборони діяв найвідоміший футоболіст того Атлетіка, французький баск Емерік Ляпорт, який буквально вчора оформив требл із «МанСіті». Його партнером був по центру оборони був Хав'єр Ечеїта, який зараз виступає в «Уесці».

У півзахисті діяли Мікель Сан Хосе, Беньят, Горка Елустондо та Маркель Сусаєта. Усі вони, крім Елустондо, продовжують виступати за «Атлетік». Також Сан Хосе, Беньят і Сусаєта мали досвід виступів за збірну Іспанії, але разом награли 12 матчів і забили 2 голи на чотирьох.

Пару нападників складали 35-річний Аріц Адуріц, для якого той сезон став найбільш результативним в кар’єрі із 36 голами у всіх турнірах, та Сабін Меріно, який до цього часу нічим особливим не запам’ятався у своїй кар’єрі.

На заміні в тій команді «Атлетіка» були досить відомі гравці Горка Іраїсос, який теж був у команді «Еспаньйола» 2007 р., яка на чолі з Вальверде здобула неофіційний Кубок Кубків, півзахисник Рауль Гарсія, який з мадридським «Атлетіко» перемагав в Ла Лізі і доходив до фіналу Ліги Чемпіонів 2014 р. та Іньякі Вільямс, котрий зараз є 100% основним гравцем «Атлетіка».

«Атлетік» 2015/2016 (орієнтовний склад)


Яго Ерерін – Емерік ЛЯПОРТ, Оскар ДЕ МАРКОС, Хаб’єр ЕТЧЕЇТА, Мікель БЕЛЕНСІАГА – Горка ЕЛУСТОНДО, Мікель САН ХОСЕ, БЕНЬЯТ, Маркель СУСАЄТА - Аріц АДУРІЦ, Сабін МЕРІНО

Цікавий факт


На чемпіонаті Європи 2016 р. в складі збірної Іспанії виступали Мікель Сан Хосе та Аріц Адуріц.

NB.Правила неофіційного Кубку Кубків:


1.За основу беруться ті команди, які кваліфікувалися як володарі або фіналісти національних кубків до КУЄФА або ЛЄ. 2.Ті, що пройшли до Ліги Чемпіонів не включаються, навіть якщо вони приєдналися до КУЄФА або ЛЄ, після вильоту з третього місця групового етапу ЛЦ, оскільки формат КВК навряд чи б перебачав таку можливість в подальшому. 3.Якщо переможець КУЄФА чи ЛЄ не відповідає критеріям п. 1-2 ми переходимо до аналізу фіналіста. Якщо ніхто з них: тоді до півфіналістів і пріоритетність в цьому випадку: виліт від успішнішого суперника на наступному етапі. Якщо і тут ні - тоді чвертьфіналісти і так далі.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

19.05.2019, 12:24
19.05.2019, 12:24
323519 1 auto-alex52
Korwin777
Автор:
(Korwin777)
Статус:
Читатель (30 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 4

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть