Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Зєлєнскій падагаварівался і просто пєрєстал стрєлять.

2020-01-17 10:51 І привітав Х-ло "с новим годом". === Очільник місії США в ОБСЄ Джеймс Гілмор заявив, що ... Зєлєнскій падагаварівался і просто пєрєстал стрєлять.

І привітав Х-ло "с новим годом".

===

Очільник місії США в ОБСЄ Джеймс Гілмор заявив, що вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей можуть відбутися лише після виведення з території російських збройних формувань.

Пряма мова: "США закликають до відновлення контролю Україною над своїм міжнародним кордоном з Росією.

Вільні та чесні вибори мають відбуватися під українським контролем та в безпечному середовищі, з виведенням з території України очолюваних Росією сил та незаконних збройних формувань."

Деталі: Гілмор підкреслив, що спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ фіксують "необмежений потік вагонів, вантажних автомобілів та військових машин, які на щоденній основі прибувають з Росії на територію, що контролюється Росією на сході України".

Посол закликав Росію дотримуватись Мінських угод та "відповісти взаємністю на добросовісність, проявлену адміністрацією президента Зеленського".

===

звідси

PS.

=== Ого, нам щось забороняють?

Почитала новий проєкт закону про розвідку, від групи депутатів, який вже прийнято в першому читанні. посилання

Про попередній проєкт від президента писала тут: https://enigma.ua/articles/poganiy-zakon https://enigma.ua/articles/poganiy-zakon-ch2

Зокрема, вичитала таке: "2. Здійснення розвідувальної діяльності іншими, ніж визначені в цій статті, державними органами, військовими формуваннями, підприємствами, установами, організаціями будь-якої форми власності або фізичними особами забороняється" (Стаття 5. Розвідувальні органи).

Ого, нам щось забороняють? Тобто конкурентної розвідки тепер не буде, збирати інформацію нашим підприємствам не можна, а ми закриваємо свій проєкт SeaKrime? Скажу вам по секрету що сталося, коли ми тимчасово припинили роботу цієї весни - в державних документах з'явилась інформація, що незаконні суднозаходження в закриті порти Криму ... припинилися. От диво, егеж? А як ми знову почали писати, то і в документах поновилися свідчення про порушників. Такий собі вийшов випадковий експеримент.

Давайте заглянемо в Конституцію України.

Стаття 17 Конституції України. Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу.

Стаття 34 Конституції України. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір.

Ну не може ж стаття 5 законопроєкту про розвідку протирічити Конституції України? Чи вже може?

Пішли далі. В законопроєкті (ст.1. Основні терміни) визначено основні поняття, зокрема вказано, що "розвідувальна діяльність – система розвідувальних заходів, що проводяться розвідувальними органами України для виконання покладених на ці органи завдань та здійснення визначених цим Законом функцій".

А розвідувальні органи – "державні органи, уповноважені цим Законом на здійснення розвідувальної діяльності".

Може нам допоможе розібратися визначення розвідувального заходу? Воно теж пропонується, будь ласка: "розвідувальний захід – система дій та рішень розвідувального органу із застосуванням методів, сил і засобів розвідки".

Масло масляне, і це викликає питання, чи розуміють автори що таке розвідка, в чому її цілі й функції, особливості діяльності? Про це замкнене коло я вже писала щодо попереднього законопроєкту (посилання надала вище), в цьому тексті все залишилося на місці.

Але це стосується якості тексту законопроєкту, якості роботи відповідних Служб. А ось заборона, яка прописана щодо невизначеного кола осіб, стосується всіх нас. Як це буде на практиці? Збирає інформацію компанія щодо конкурентів, а до них приходять рейдери в погонах і, прикриваючись цим законом, що роблять? А можна ще спробувати заборонити журналістам проводити розслідування, чи не так? Така діяльність, якою і наша група займається теж, за змістом дуже близько знаходиться від поняття "розвідувальна діяльність". І я знаю деякі органи, які тільки і мріють, щоб ми її припинили, і не думайте, що ці органи лише в Заліссі.

На нашу думку, цей закон має регулювати правовідносини в сфері розвідувальної спільноти, визначати діяльність розвідувальних органів та їх взаємодію з державними органами й суспільством. І ніяк не може забороняти щось громадянам України, що забезпечено Конституцією. Приберіть це, і не ганьбить себе та Служби, які займаються цією важливою в умовах війни роботою і зараз дуже чекають на закон.

Катерина Яресько громадянська журналістка, волонтерка Центру "Миротворець" ===

Спроба атаки з боку так званої нової влади на Миротворець? Московія ж дуже вимагає закрити його.

звідси

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

17.01.2020, 10:51
Ist
Автор:
(Ist)
Статус:
Наставник (4681 комментарий)
Подписчиков:
7
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть