Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

"Нова" влада відправляє науковців у неоплачувану відпустку. Прихильнички Зеленського - і це теж ваша робота.

2020-03-24 15:10 Адже на вітчизняних розробках важко "заработать на откатах". === НАН Украины отправила авторов тест-систем на SARS-CoV-2 ...

Адже на вітчизняних розробках важко "заработать на откатах".

===

НАН Украины отправила авторов тест-систем на SARS-CoV-2 в бесплатный отпуск

Сотрудников Института молекулярной биологии и генетики НАН Украины, которые создали один из отечественных тестов для диагностирования коронавируса, отправили в неоплачиваемый отпуск.

Ученых отправили в отпуск минимум до конца марта за свой счет, сообщила старший научный сотрудник института, кандидат биологических наук Оксана Пивень. Происходящее ученая объяснила отсутствием необходимого финансирования.

Кандидат физико-математических наук, старший научный сотрудник Института физики НАН Украины Антон Сененко подчеркнул, что вместо увеличения финансирования в разгар борьбы с коронавирусом, ученых попросту отправляют домой на период карантина.


Шановні платники податків продовжують запитувати науковців, коли ж буде вакцина і тести на вірус?

Починаємо шукати інформацію і знаходимо таке: 1. "В Україні передбачили виготовлення тестів на коронавірус, але не передали кошти Інституту НАН" (https://bit.ly/33FuVbn)

  1. Працівників Інституту молекулярної біології і генетики НАН України, який розробив тести на коронавірус, відправили у відпустку за власний рахунок на час карантину, бо їм не вистачає бюджетних коштів (https://bit.ly/2WEqZGw)

  2. Тим часом молекулярна біологиня і генетик Oksana Piven прекрасно розтлумачила, як влада розповіла суспільству анекдот про "не виграв, а програв, не в лотерею, а в преферанс", тобто про те, що в країну завезли не зовсім ті тести, що потрібні насправді (геть не ті, взагалі), і не в мільйонах штук, а в тисячах https://bit.ly/3bigdd1

Тобто, в той час, як вчені мали б працювати 24/7 з підвищеними зарплатами, митниця пропускати б крізь себе найсучасніше обладнання і реактиви за нульовими ставками, вчені:

а) мають зарплатню у 5-7-9 тисяч гривень (реальні цифри залежно від посади) б) через хронічний брак фінансування більшість інститутів давно працює неповний робочий тиждень (ця "традиція" дісталась новій владі від попередників, але нову владу то цілковито влаштувало) в) критично важливим для протистояння епідемії інститутам не додали коштів, аби вони працювали... ні, не днів на тиждень, а просто працювали.

Казкові. Просто казкові.

Шо там? Єрмак придбав Мерседес за 3 мільйони? Як? Генпрокуратура так себе нормально і почуває зі збільшеним фінансуванням і звинуваченнями в бік волонтерів за справою Шеремета? Продовжіть список.

Як тут не навести сьогоднішній твіт від найвідомішого популяризатора науки Ніла Деграса Тайсона (https://bit.ly/2y3RD1a) в перекладі (https://bit.ly/2UwXpjl):

""Цього місяця американський фондовий ринок втратив два трильйони доларів на ринковому обмеженні через проблему, яку наукові дослідження та розробки могли б попередньо вирішити.

Цей показник перевищує суму всіх коштів, які коли-небудь надходили за всі роки з 1950 року Національним науковим фондом, NIH та CDC."

Якби ж він знав, який триндець коїться в Україні...

Звісно, ми не віднайдемо вакцину, бо з нашими сміховинними науковими бюджетами - це нереально. Зранку гроші - за роки (можливо) готові лабораторії і люди, аби щось робити.

Але, як колись жартував один комік, поки наша країна згодна взяти [тести] з будь-якого боку, наче та актриса німецьких серіалів (правильно зацитував? бо по-пам'яті), рештки розумних людей, здатних протидіяти загрозі, в країні просто животіють.

Сюрреалізм.

І, сорі, не пишіть мені в коментарях про "нереально", "бюджетний процес", "не передбачено". Коли треба турборежим під певні хотєлкі - все реально. Коли треба надзвичайну ситуацію - все реально. Коли країна перед обличчям реальної загрози - ми жуємо слюні.

Я от сидю вже 10 хвилин і не можу вигадати дотепного завершення цього посту, бо в голові крутиться тільки одне слово, яке я через самоцензурування написати не можу.

Тому я просто раджу Вам прочитати прекрасний матеріал Валерій Пекар (https://bit.ly/2UyZPOj) про трьох вершників Апокаліпсису, які завітали в нашу країну.

Дуже добре вляжеться на все, що Ви щойно прочитали.

Все тільки починається. І ми багато втратимо з такими керманичами. Дуже багато. Але ми мусимо боротися і покладатися лише один на одного. Ми самі собі провідники, оборонці і мислителі.

Бо поки дорослі не з'являться на Печерських пагорбах, нічого на ту пісочницю поглядати, очікуючи на вирішення проблем.

Переможемо.


Тем временем заместитель министра здравоохранения и главный государственный санитарный врач Виктор Ляшко заявил, что в Украине есть три отечественных учреждения создали тест-системы для выявления коронавируса. Однако пока что системы проходят испытания.

При этом несколькими днями ранее появлялась информация, что отечественные тесты прошли необходимую регистрацию и в случае получения финансирования будут поставлены на производство.

===

звідси звідси

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

24.03.2020, 15:10
Ist
Автор:
(Ist)
Статус:
Наставник (4681 комментарий)
Подписчиков:
7
Медали:

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть