Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Стратегія розвитку Динамо крізь призму трансферних чуток. Выбор редакции

2020-08-05 00:18 Сьогодні я хочу поговорити про стратегії розвитку. Нам абсолютно невідомо те, про що домовились між собою ... Стратегія розвитку Динамо крізь призму трансферних чуток.

Сьогодні я хочу поговорити про стратегії розвитку. Нам абсолютно невідомо те, про що домовились між собою Суркіси і Луческу. І на словах Динамо залишається із своєю попередньою стратегією. Ставка на власну школу, власну молодь. По суті в тій обоймі, яка зараз є в першій команді, вже достатньо молодих гравців.

Просто є дуже молоді гравці, які роблять перші кроки в дорослому футболі, я про Цитаішвілі, Забарного, Нещерета, Вівчаренко, Сироту, Булєцу і Попова. Денис вже не настільки молодий гравець. Але він провів свій перший сезон в основній обоймі. Провів доволі непогано. Хоча особисто я очікував більшого. Є і другий ешелоні молоді. Тут ми легко можемо згадати Циганкова, Миколенко, Русіна, Шепелєва, Шапаренко, Тимчика, Лєднєва. Супрягу. Знову тут є гравці різного віку. Але у більшості цих хлопців вже мінімум два сезони у дорослому футболі. Якою є стратегія? Всі ці гравці повинні прогресувати. Якщо не всі, то зрозумілий процес відсіву. Але ті, хто залишаться в обоймі, вони повинні прогресувати. Це основна задача Луческу.
Для прогресу молоді необхідні досвідчені гравці. В Динамо по суті їх не так і багато. Бойко, Сидорчук, Вербіч, Кенжьора, Буяльский, Де Пена. Хоча по суті досвідченими серед них можна назвати лише Сидорчука і Бойко. Саме тому Динамо потрібно купувати, підписувати, декількох гравців із серйозним європейським досвідом. Це якщо ми кажемо про розвиток молоді. Я б сказав, що краще взяти умовних Мбокані, Віду і Ярмоленко. Мова не про позиції. Можна сказати і інакше. Тьяго Сільву, Ібрагімовича і Гьотце. Справа не іменах. Справа у тому, що в молодій команді повинні бути дядьки. Майстерні, харизматичні, які будуть передавати досвід. І мова не про перспективи перепродати, а про те, що це інструмент для розкрутки молоді, інвестиції. Мені важко вірити в те, що без досвідчених майстрів молодь буде прогресувати.

Але є і інші варіанти. Брати досвідчених бійців у віці 24-25. Тобто таких, які теж вже встигли набити шишок і є мотивація прогресувати. Тут можна і заробити. Але в такому разі прогрес молоді не буде настільки швидким. Це моя суб’єктивна думка. Луческу людина мудра. Він розбереться. Але дійсно від нього ніхто не бачив придбань гравців за 30. Він любить працювати із молоддю. Можливо він має унікальні знання як молодь розвивати і без дядьок. Ми отримаємо відповідь під час трансферної компанії.

Так, саме трансферна компанія дасть відповідь на те, яка стратегія обрана. І в цьому світлі хочу поговорити про Габріеля Меніно. Вивчав ринок Бразилії останні декілька тижнів. Вивчав досвід селекції нашого головного конкурента. Вітао, Сіпріано, Маркос Антоніо, Тете. Цих гравців об’єднує далеко не тільки те, що вони бразильці і грають за шахту. Вони всі гравці основної обойми збірної Ю-20. Габріель Меніно – основний гравець тієї ж команди. Тобто на Батьківщині в Бразилії він увійшов у список найталановитіших гравців цього покоління. І з весни цього року почав робити перші кроки в основній обоймі Палмейроса. А ще у Меніно і Чече один спільний агент. Ми всі кажемо, що Динамо потрібен опорник. Наче за футбольним паспортом бразилець опорник. Чи так це? Я б сказав інакше, він типовий бокс. Не скажу, що все погано із відбором. Але це не стовп, не собака, не хвильоріз. Він легкий, швидкісний, агресивний. Прекрасна техніка. І головне вміння – просування м’яча вперед. Пасом, сольним проходом. Все більше інформації, що ним цікавляться. Можливо. Але це трансфер на перспективу. Потрібен час на адаптацію. Це гравець в ротацію. По суті перший сезон він майже не гратиме. Така модель роботи Луческу. Бразильці проходять в перший сезон обкатку. І він точно буде коштувати не менше 10 млн євро. Такий собі Ферна за потенціалом, якого теж взяли за хороші гроші у юному віці. Тому трансфер може відбутись. І це типова стратегія розвитку від Луческу. Але це точно не помічник Динамо в ЛЧ. Хоча, я можу і помилятись.

Дива у футболі бувають. Багато хто згадує різні покоління Динамо. Ми всі знаємо про провал у 80-ті, коли Динамо опустилось, повернули Метра, а він у перший сезон провалив команду ще глибше, аж на 10 місце. Але потім бац і виграв Кубок Кубків. Так само і легендарне Динамо, яке рвало Барселону і Реал. ВВЛ прийшов після Сабо і з тієї команди, з тих же ще молодих СаШо, Дмитруліна, Ващука, Шевченка, Белькевича, Хацкевича, Реброва, Гусіна, Головка, Косовського, Каладзе… зліпив видатну команду. Цілком можливо, що і Луческу зможе зліпити з цієї молоді таку команду, яка наробить шуму в Європі. Та, на мою суб’єктивну думку, повторюсь, потрібні майстерні дядьки. 2-3 трансфери. Якісні профі, які дадуть поштовх молоді, поведуть пацанів за собою. Справа за малим. Почекати розвитку. І тоді стане зрозумілим за рахунок яких принципів будується ця невідома поки стратегія розвитку Динамо від головного сучасного антагоніста.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

05.08.2020, 00:18
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси 5 : 0 Закончился
Чемпионат Франции Лорьян ПСЖ - : - 24 апреля 20:00
Чемпионат Англии Вулверхэмптон Борнмут - : - 24 апреля 21:45
Чемпионат Франции Марсель Ницца - : - 24 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть