Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Про суперника в Лізі Європи

2021-01-18 03:40 Дочекався, нарешті, хоч в запису, на «Сетанті», але, врешті, роздивився майбутнього суперника, його матчі в Ліга-Жупіле, ...

Дочекався, нарешті, хоч в запису, на «Сетанті», але, врешті, роздивився майбутнього суперника, його матчі в Ліга-Жупіле, клас А. Зокрема, і недільний, 17-го, Беєрсхот-Вілрейк – Брюгге, 0:3. Можу зробити перші висновки, поділюся з колегами.

Брюгге нині грає за схемою 1-4-1-2-2-1, але з особливостями. Які – далі зазначу.

.

Основний кіпер суперника – Сімон Міньоле (№88); який колись був в Ліверпулі, але в основному – на лавці. Ротаційних... та нема таких. Двоє на лавці; хоча, очевидно, другий кіпер – американець Хорват.

Основний правий бек – анголець Клінтон Мата (№77). Основний центрдеф – Брендон Мехеле (№44), правий чи лівий центр – це по обставинам, в залежності, з ким грає в парі. Чисто центрдеф на ротації - івуарієць Саймон Делі (№17). Центрдефи/опорники на ротації: колумбієць Едер Альварес Баланта (№3) та івуарієць Коссуну Оділон (№5). Зліва в обороні поперемінно на ротації Едик Соболь (№2) та уругваєць Федеріко Рікка (№18)

Основний опорник Матс Рітс (№26), але може виконати і box-to-box. В минулому матчі грав строго опорника; сьогодні до виходу на поле Баланти - також, потім закривав box-to-box; а в програному матчі Генту – такого же строгого грав Коссуну. Висновок: опорники в Брюгге – лише для перекушування атак суперника.

Ще два півзахисники, Ханс Ванакен (№20) та голандець, капітан команди Рууд Вормер (№25); основна їх робота – по краям і закривають позиції box-to-box з підіграшем в атаці. Причому, якщо грають разом – то Ванакен зліва, Вормер – праворуч. В двох останніх матчах Ванакен відбував дискву, то Вормер закривав навіть ліву половину поля (справа – грали ротаційні).

Грають в три форварди. Нині основний центрфорвард голандець Бас Дост (№29), той самий, який забив два Бойку за молодіжні збірні U-21 восени 2010р., на Олімпійському (нагадаю історію, наші тоді в великий фінал все ж таки пролізли). А потім він фейєрив в лісабонському Спортінгу. Його менеджери Брюгге купили в Аусбурга перед новим роком (причини вимушеності такого підсилення – нижче по тексту). Дост розпочав одразу відпрацьовувати витрачені на нього кошти, і по справжньому, забиває щоматчу. Основний зліва – голандець Ноа Ланг (№10), ще одна яскрава, але молода напрочуд результативна зірка (грає в оренді, власник – Аякс). Справа – в порядку ротації сенегалець Крепін Діатта (№11) та нігерієць Давид Окереке (№21). Важливо зазначити ще одну молоду зірку, власного вихованця клубу універсала Шарля де Кетелара (№90). Він може закрити як позицію центрфорварда, так і крайка; але в основному спеціалізується піднапом; сьогодні – допомагає Досту продавлювати центр оборони супротивника. Він нині виходить в старті в кожному матчі. Окрім Доста, всі названі в цьому абзаці постійно міняються функціями: грають то центрфорварда, то розігруючого під форвардом, то крайніх форвардів, або ж підміняють хавів по краям.

Отже, до беззаперечних основних і незамінних мають бути віднесені Міньоле, Мата, Мехеле, Рітс, Вормер, Ванакен, Ланг, де Кетелар, Дост. Інші дві позиції вар’юються. Можуть вар’юватись і більше позицій, в залежності від травм, дискваліфікацій, необхідності відпочинку та просто інших (зокрема, побутових) причин.

Тепер стосовно інших ротацій, незгаданих раніше. Діатта може «закрити бровку», але не всю, а лише в атаці та в середині поля (останні два мачі у відсутність Ванакена саме він допомагав Вормеру в центрі поля). Ротується «на бровку» і С'єбе Шрейверс (№16), але рідше. Зрідка виходить на заміну центрфорвард сенегалець Юссуф Баджі (№27), хоча в першому колі 8 раз виходив в старті. Але причина такої довіри була в тому, що закінчилась довіра чеському центрфорварду Крменчику (його вже продали). Чекає на трансфер і універсальний форвард нігерієць Денніс Бонавентуре (той самий, якого Брюгге викупив в Зорі); і також не через футбольні причини; а через те, що вчинив роздрай в колективі.

Якщо говорити про ланки, то слід зазначити, що сьогодні в суперника в Жупіле нема проблем в атаці (по ЛЧ судити важко: то був рівень інший). Але є проблеми в обороні, особливо в центрі та в опорній зоні. Хоч я і називав там незамінних персонажів; але: не те, не те, що хотілось би коучу та уболівальникам… Тому до команди з Болоньї повернувая колишній лідер оборони голандець центрбек Стефано Денсвіл. В матчі з Беєрсхотом вийшов на заміну… Можливо, комусь з центрдефів стане мало місця в Брюгге… Ще побачимо. Дозаявка на Лігу Європи – до першого лютого.

Беєрсхот-Вілрейк – Брюгге, 0:3, голи: Дост (15), Коссуну (19), Ланг (82). Склад суперника: Міньоле, Мата, Мехеле, Коссуну, Соболь (Рікка, 57), Рітс (Денсвіл, 84), Вормер, Ланг (Окереке, 84), де Кетелар (Баджі, 84), Дост (Баланта, 62), Діатта. Попереджено Соболя (зривав грубим фолом атаку суперника, бо суддя не звертав уваги на "травму" Діатта, той валявся на газоні).

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

18.01.2021, 03:40
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37607 комментариев)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть