Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

"Артеме, у тебе дуже сильна конкуренція – Супряга, Русин, Ванат" (с) Выбор редакции

2021-02-10 00:49 "Артеме, у тебе дуже сильна конкуренція – Супряга, Русин, Ванат" (с)

"Артеме, у тебе дуже сильна конкуренція – Супряга, Русин, Ванат" (с)

Ми - не футбольні скаути чи агенти, не тренери та селекціонери, а звичайні вболівальники, які просто дивляться футбол, не цікавляться всілякими задротськими коефіцієнтами, не моніторять transfermarkt.de та wyscout. Закликаємо вболівальників не пропагувати перетворення футболу у надскладну науку. Це, в біса, футбол, а не шахи!

Але якщо задроти так люблять цифри, то нехай разом із тренерами дадуть пояснення наступному визначенню: хто такий форвард у київському Динамо останніх років? Ми люди прості - рівень воротаря визначається кількістю пропущених м’ячів, а клас нападника - голами. Не треба цих нісенітниць про неймовірний обсяг чорнової роботи Бєсєдіна чи про неймовірний талант Супряги. Також не переводьте стрілки на проблеми адаптації молодих гравців у дорослому футболі - це окрема тема для обговорення.

До вашої уваги порівняльна характеристика чотирьох номінальних нападників, з якими Динамо розпочне другу половину поточного сезону. Ми навели статистику upl.ua у чемпіонатах України різних вікових категорій у розрізі віку гравців, яких порівнюємо та у спільних сезонах.

«Існує три види брехні: брехня, нахабна брехня і статистика», - довіримося магії цифр.

Середню результативність розрахуємо звичайним методом, розділивши кількість ігрових хвилин на гольовий доробок у сезоні, та отримаємо значення витраченого часу на один гол (хв/гол). Також введемо оціночний показник, спробувавши вирівняти значення голів, забитих у молодіжній першості та прем’єр-лізі: гол за U-19 та U-21 (дані по турнірах сумуються) оцінюється в 1 бал, УПЛ - 3.

Нагадаємо, що Бєсєдін другу половину сезону 2014/15 провів в оренді у харківському Металісті, а першу половину сезону 2020/21 пропустив через дискваліфікацію.

Ванат у свої 19 років найкращий бомбардир Динамо як у поточному сезоні (його 17 балів проти 6 у Супряги та 1 у Русина), так і у порівняні з даними своїх конкурентів в аналогічному віці (при чому дані Ваната взяті з сезону, який ще триває; 17 проти 11 у Русина, 7 у Бєсєдіна та 6 у Супряги).

Сезон 2016/17 - наразі найкращий повний сезон у кар’єрі Бєсєдіна. Русин просто не мав шансів: серед динамівців більше Бєсєдіна в чемпіонаті тоді забили лише номінальний вінгер Ярмоленко та фактичний нападник Мораес (тоді ще не путана). У наступному сезоні Бєсєдін трохи здасть, але 6 голів за 1221 хвилину не критичні у порівнянні з минулими 9 м’ячами за 1175 хвилин.

У кампанії 2018/19 заявити про свої претензії на місце під сонцем отримав і щойно придбаний після 7 голів у другій лізі Супряга (трансфер оповитий чутками). Не можна сказати, що його балували ігровим часом, але й отриманим хвилинам Супряга не дав ради. Найкращим бомбардиром серед номінальних нападників став Русин з 5 голами. При чому більш досвідчений Бєсєдін витратив не меншу кількість ігрового часу на свої 2 голи (один з яких з пенальті).

“Молодість - це нестабільність”, - затертий до дірок вираз, який ми чуємо з року в рік. Супряга у 20 років став безальтернативним основним нападником Динамо після одного повноцінного сезону в УПЛ, в якому ще й посів почесне третє місце у гонитві за званням найкращого бомбардира. Провів 1574 хвилини на полі, забив 14 м’ячів і потім провалився. Стільки за сезон не забивав ні Бєсєдін, ні Русин.

Для порівняння, Русин у першій половині свого дебютного ротаційного сезону 2018/19 відіграв 248 хвилин (двічі зі старту) та забив 2 голи, при чому перший м’яч забив одразу ж після виходу на заміну у компенсований час та приніс перемогу киянам! У сезоні 2017/2018 Русин провів на полі тільки 4 хвилини, які отримав після результативного дебюту за першу команду у матчі Ліги Європи, вийшовши на заміну у середині другого тайму. Додамо, що у тому сезоні Русин також результативно вийшов на заміну на заключні хвилини в матчі національного Кубку. Весь ігровий час за першу команду у тому сезоні припав на три матчі які Динамо провело протягом семи днів. Загалом 2 голи у дебютному сезоні за час, який в сумі складе майже один тайм.

Бєсєдін у сезоні 2015/16 провів 633 сухі хвилини (з яких 12 у Динамо, а решту в Металісті у першій частині сезону), а наступного сезону ставши гравцем ротації, забив 3 голи за 349 хвилин ігрового часу (на які припало лише 3 появи у старті) у першій половині чемпіонату. Дещо краще, ніж у Русина в рік його 20-річчя та очевидно краще, ніж у Супряги.

Так, сезон ще триває і може Супряга не таке вже й дно. Минулого сезону в оренді у СК Мінус Один він вже знімав чохли всю першу частину чемпіонату, а потім видав 11 голів в 11 матчах, до того ж оформивши хет-трик, після виходу на заміну у середині другого тайму в матчі з... Динамо Київ! Не дивно, що на такому фоні Супряга став основним у першій половині сезону, змусивши відправити в оренду навіть дороге іспанське дерево.

Судячи з ігрового часу на зборах в ОАЕ та Туреччині ставка буде робитися на Бєсєдіна та Супрягу, а на підхваті буде Ванат.

Результативні дії? Один асист у Ваната. Щоб все не виглядало так безнадійно додамо, що Бєсєдін одного разу був у центрі подій, коли динамівці забивали гол, але не встиг на адресовану йому передачу, на відміну від опонента, який переправив той м’яч у власні ворота.

Поточний сезон вкрай провальний для Русина, який відсвяткує 23-річчя у цьому сезоні. Він не грав у першій половині сезону, пропустив перші збори, отримав найменше ігрового часу серед конкурентів у спарингах в Туреччині та певно не отримає шансів і у другій половині сезону. Бєсєдін в аналогічному віці був ще тим деревом, але отримував свої ігрові хвилини та виправдовував їх у наступному сезоні (8 голів за 860 хвилин у чемпіонаті), поки не отримав дискваліфікацію (хтозна, може він би перевершив свій найкращий показник у 9 голів, встановлений у 21 рік). Русина минулої зими повернули з Зорі якраз для заміни Бєсєдіна. За луганський клуб він забив 5 голів за 937 хвилин у чемпіонаті та відзначився недолугим коментарем після відставки Хацкевича, при якому і дебютував у дорослому футболі. Русин так чекав цієї події, що після повернення у Динамо забив у чемпіонаті аж 2 голи за 852 хвилини. А з приходом Луческу просто щез.

Це просто статистика. Звичайні цифри та голі факти. Другу половину сезону розпочинаємо з майже 25-річним Бєсєдіним, який ще жодного чемпіонату не встиг завершити з показником у 10 та більше м’ячів, Русиним, якого Луческу взагалі не бачить у складі, недотрансфером в італійську Серію А Супрягою та юним Ванатом. Незважаючи ні на що, бажаємо хлопцям вражати ворота суперників Динамо у кожному матчі, довівши, що статистичні показники минулого нічого не означають.

Але, повернемось до початкового питання: хто такий форвард у київському Динамо останніх років? Та додамо ще одне: у чому геніальність Луческу, якщо нападники Динамо не забивають при будь-якому керманичі? Що він змінив? Звертаємось до вболівальників славетного клубу: годі тішити себе марними ілюзіями, виправдовуючи призначення старого та ненависного крота.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

10.02.2021, 00:49
auto-dynamo-kyiv-outside
Статус:
Начинающий писатель (65 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Выбор редакции × 1

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть