Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

"Минай" і те, що... не минає

2021-03-08 03:36 Учора «Колос», а сьогодні “Минай”... Команди нібито різні, а щось спільне у них усе ж є. ...

Учора «Колос», а сьогодні “Минай”... Команди нібито різні, а щось спільне у них усе ж є. Отож сьогодні “Минай”, а завтра якась інша з команд. А що усе ж - не минає?! Три завойовані очки і... певна річ, ігровий досвід.

Бо футбол таки змінився. І ті рецепти, що колись діяли безпомилково, тепер уже вимагають певного уточнення.

Бо уже перестають спрацьовувати.

При Хацкевичі і Михайличенку «Динамо» діяло за такою схемою: відвоювавши м'яч, команда відразу ж йшла у стрімку контратаку. Але суперники до цього вже звикли і, використовуючи пресинг, після трьох-чотирьох передач динамівців забирали у них м'яч. А оскільки само “Динамо” пресинг застосовувало мало, то частенько виникали небезпечні моменти біля динамівських воріт. Що і впливало на результат навіть з не надто сильними суперниками.

Луческу вніс певні корективи у гру команди. Команда вже не намагалася зразу ж кидатися у атаку, а, ніби досвідчений актор... уперто тримала паузу. І динамівці почали значно активніше самі використовувати пресинг. І це відразу ж зробило атаки їх суперників менш кусючими і небезпечними.

Це було несподіванкою для суперників “Динамо” у чемпіонаті. Але ж... до будь-яких несподіванок звикають. І нині у грі “Динамо” теж прослідковуються зміни, до яких її суперникам теж треба буде звикати. Команда активніше іде уперед, зміною акцентів і напрямків у атаці нейтралізуючи пресинг. І якщо у грі з “Колосом” така активність проявляла себе у другому таймі (бо пресинг — річ енергозатратна і пресингувати у другому таймі, звичайно ж, важче, аніж у першому), то у матчі з “Минаєм” це відбувалося з самого початку поєдинку.

На старті сезону “Динамо” діяло як — тримало мяч на своїй половині поля. І супернику (а це були середнячки і аутсайдери національного чемпіонату) щоб пресингувати, треба було, аби три-чотири-п'ять його гравців перейшло на половину поля “Динамо”. А тоді, на половині поля суперника, уже ставало значно вільніше. А динамівці, дочекавшись пресингу від суперника, за допомогою далеких передач йшли у контратаку. Коли ж суперник остерігався і не зважувався діяти активно, то динамівці тримали паузу і за допомогою цього робили свої атаки несподіванішими.

І на початку сезону це спрацьовувало. А потім, як і колись при Хацкевичу, почала виявляти себе певна одноваріантність гри, за яку у період бульбаболу дорікали динамівцям. І це, звичайно ж, впливало на результат.

І “Динамо” у останніх матчах почало діяти активніше. То атакувало одним флангом, то іншим. Атакуючи одним флангом, частенько перекидало мяч на інший фланг. Перепасовуючи м'яч, намагалося не афішувати, а де ж саме буде здійснюватись загострення гри. А у другому таймі гри з “Минаєм” спостерігалася і зовсім дивна і не характерна для динамівських матчів картина. Динамівці перепасовували мяч на лівому фланзі і ніякий пресинг не заважав їм це робити. Бо пресингу з боку суперника там і зовсім не було. Чому? Бо як тільки “Минай” починав пресингувати на лівому фланзі, відразу ж йшла передача на фланг правий. Тобто той же прийом, про який йшла мова раніше, але який застосовувався уже на половині полі суперника. Але ж такий прийом вимагає добре награних ходів, що його реалізовували б. Отже, такі ходи уже починають з'являтися у команди.

І що ж маємо у результаті?! Ігрова перевага у “Динамо” і справді ж була. А як... з її реалізацією?! Ніби і рахунок чудовий — 3:0... А як були забиті голи?! Один гол ударом здалеку. Другий гол — ударом зі штрафного... Подібні голи були у “Динамо” і раніше. І добре, що вони і тепер є. Третій гол — з пенальті... Але ж і удар здалеку (а вони усе ж бувають не часто!), і штрафний поблизу карної зони, і пенальті — це ж... як не глянь... наслідок ігрової переваги. Бо і справді ж... не все зразу.

Якою б ефективною гра команди не була, а до неї суперники звикають. Тому футбол — це наявність хронічних проблем у грі і, звичайно ж, їх постійне вирішення.

Отож матч з “Минаєм” вже минув. І результат успішний. Аби тільки не минався набутий при цьому ігровий досвід.

А наступний поєдинок з таким упертим суперником, як “Зоря”, буде ще цікавішим. І з точки зору результату, і зважаючи на ігрові аспекти цього уже звичного нам дербі.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

08.03.2021, 03:36
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Чемпионат Испании Севилья Мальорка 2 : 1 Закончился
Чемпионат Англии Арсенал Челси - : - 23 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть