Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Україна Нідерланди. Для віри завжди є місце! Выбор редакции

2021-06-12 15:40 Старт такого специфічного Євро – подія історична. І ще й із глядачами. Рік тому в це ... Україна Нідерланди. Для віри завжди є місце!

Старт такого специфічного Євро – подія історична. І ще й із глядачами. Рік тому в це слабо вірилось. Але зараз, коли всіх масово підсадять на вакцину, все почне потроху повертатись. Вакцинація правда залишиться. Такий собі квиток в світ без обмежень. Новий Світовий порядок. Вакцинуєшся і вільний, не вакцинуєшся і сидиш в ізоляції.

Паспорт вакцинації через рік буде документом важливішим за паспорт. Але все ж хочеться поговорити про футбол. Євро зробили вигідним для декількох збірних. Італія проведе всі групові матчі дома. Нідерланди з Україною розпочнуть в Амстердамі, Іспанія гратиме в Іспанії, Англія в Англії, Німеччина в Німеччині. Євро зробили таким, щоб провідні збірні мали перевагу не тільки по складу, але ще й домашнє поле. Дуже зручно. І головне – робить можливості майже рівними. Це ж правило декларує УЄФА? Але тут виходить трохи по іншому.
Всі зберігають публічно виважену позицію. Хоча реально і так зрозуміла історія Євро 2021. Добре, що воно нарешті розпочалось з яскравого матчу, де Італія вдома винесла Туреччину. Не думаю, що було б щось інше в Туреччині, в іншій країні. Туреччина має хорошу команду, більшість гравців грає в добротних європейських командах, де є гравцями основної обойми. Але що відбулось на полі? Італія винесла в одні ворота. Без шансів. Вражений тим, як організована Італія. Давно не бачив у них такого ігрового тонусу. Навколо Збірної України зараз величезна історія із формою. Чи потрібна вся ця шуміха? Кому вона потрібна? Гравці Збірної зосереджені на грі проти Нідерландів чи на тому в якій формі вийдуть на поле? Форма – важливо, патріотично, хороші продажи. Якщо це допоможе перемогти Нідерланди – буде ще більшим плюсом.
Про збірну Нідерландів є багато різних думок. І вони абсолютно протилежні. Головний тренер Франк де Бур, який багато років провів головним тренером Аяксу. Доволі успішно провів. Заклав фундамент того Аяксу, який декілька років тому дуже сильно виступив у ЛЧ. Подальша клубна кар’єра не склалась в Англії і Італії. В МЛС все було набагато краще. Франк еволюціонував як тренер. Він відійшов від типової нідерландської схеми 4-3-3 на доволі модну 3-5-2. Це агресивна, гостроатакуюча схема із швидкими переходами, вибуховістю. Все більше тренерів, навіть Гвардіола, впроваджують схему гри у 3 центральні захисники. Наш Андрій Миколайович також спробував. Поки не вийшло. Тому де Бура одні називають слабким тренером, а інші кажуть, що дуже цікавий, грамотний фахівець.
Набір гравців у збірної Нідерландів безумовно сильний. Більшість гравців є лідерами в своїх командах. Але тут багато хто каже, що втрата Ван Дейка критична для оборонних побудов. Цілком можливо. Та от ця схема 3-5-2. І те, що збірна Нідерландів все більше переходить на неї в останніх матчах. Чи є набір гравців для цієї схеми? Чи награна ця схема? Міняти перед Євро основні принципи – вкрай ризиковано. Правда це не наші проблеми. Є достатньо якісних гравців. Основними в схемі 3-5-2 – фуллбеки. Це люди, які тримають весь фланг. Якщо подивитись на ігри останні, то по суті Думфріс і Війндал виконують функцію крайніх форвардів. Тоді як головна надія – Депай, більше грає з глибини, другим темпом.
Експерти сходяться на думці, що головна задача – зупинити Депая. Правда не відповідають на питання чи треба зупиняти Вейналдума, Френкі де Йонга, Малена чи Вегхорста. У збірної Нідерландів дійсно немає топового гравця в атаці, топового бомбардира, як це був Бергкамп, ван Бастен, ван Персі чи Ністелрой. Відмовилась збірна і від того ж Баса Доста, який вміє тиснути на захист. Не потрапив і молодий Боаду. Гравців же рівня Снайдеру, Роббена. Вся надія на Депая і Вейналдума. Рівень окремий гравців оборонного плану вищий за рівень гравців атаки. Цього повинно вистачити для перемоги в групі, але чи вистачить цього для перемоги на Євро?

У збірної Італії так само немає зараз гравців екстракласу. Це набір високоякісних гравців, яких підібрали під тренерську схему, награли і вони виглядають організовано. Чи буде збірна Нідерландів, яка зібрана із високоякісних гравців, такою ж монолітною тренерською командою? Набір гравців не говорить про те, що є команда. І навпаки набір гравців може бути скромнішим, але симбіоз структурної організації, тренерських ідей і підготовки до окремого суперника можуть бути на надзвичайно високому рівні. Якщо Збірна України такого симбіозу досягне, то ми можемо виграти у Нідерландів. Їх симбіоз не виглядав в 2021 році на високому рівні. Правда і у нашої Збірної лише матч проти Кіпру вийшов дуже сильним. Правда суперник більшість матчу грав у меншості.

Проблеми Нідерландів – вихід з оборони в атаку. Зрозуміло, що на триманні м’яча і тут бувають обрізки, втрати. Так само і ризикова гра у фуллбеків призводить до проблем на флангах захисту. Наш суперник далекий від ідеального стану. В центрі захисту немає стабільної награної трійки. Де Ліхт під питанням. Шанси є!

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.06.2021, 15:40
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть