Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Втрата голоду. Або навіщо напружуватись, коли вже все є? Выбор редакции

2021-12-13 21:53 Зручно і комфортно знаходитись у теплій ванні, насолоджуючись попереднім сезоном. Можна розслабитись, протягнути ноги, лежати і ... Втрата голоду. Або навіщо напружуватись, коли вже все є?

Зручно і комфортно знаходитись у теплій ванні, насолоджуючись попереднім сезоном. Можна розслабитись, протягнути ноги, лежати і мріяти, розглядаючи безкрайній горизонт. Як по мені, то другу половину 2021 року більшість гравців Динамо провела у комфортній ванні думками на екзотичних курортах. Це забезпечили здобутки попереднього сезону, вихід напряму у ЛЧ.

В чемпіонаті рівень суперників настільки комфортний, що перемагати можна на класі. Це в попередньому чемпіонаті Динамо декілька разів виривало перемоги у матчах, які невдало складались. Що Динамо вирвало і у кого в цьому сезоні? Да, ледь не вирвало перемогу у Бенфіки в матчі, який не складався важко. Не треба було відіграватись. По суті в останні 5 хвилин гравці Динамо напружились і створили за 5 хвилин більше небезпеки, ніж за майже 90-то хвилин перед цим. Тренерський штаб продовжує гнути історію із молодим складом. Всі розпарились і розслабились, потрапили у зону комфорту.
І от у підсумку провалили євросезон. А в останньому матчі чемпіонату втратили лідируючу позицію. Чому? Бо не знайшли в собі сили переломити хід матчу. Тренерський штаб не знайшов у складі гравців, які б вийшли і щось змінили. Самі гравці не знайшли в собі резервів, щоб влаштувати штурм, дотиснути суперника. І знову історія про молодий захист. Ніякої критики. Все чудово. Динамо додає у грі. Але ж результату немає. Краще погано грати і мати результат. Динамо ж стабільно весь листопад просідало. І матч із Мінаєм, в якому, будемо чесними, нам просто пощастило. Весь другий тайм, після комфортного першого, більшість гравців так і не зрозуміли те, що сталось. Було тепло і комфортно. А тут треба бігати, відбирати. Відривати п’яту точку з нагрітої зони комфорту катання м’яча.

Молода Команда. Це така зручна історія. Хто з молодих гравців за весь 2021 рік отримали шанси заграти в основі? Навесні шанси отримував лише Ванат. І то це шансами важко назвати. Хто з молодих гравців отримав шанси показати себе? Ніхто. Один раз у заявку потрапив Яцик. Всі талановиті гравці, які прекрасно показали себе у ЮЛЧ, так і не отримали шансів показати себе в жодному з матчів. І це при тих проблемах, які є у Динамо із складом. Історія про молоду Команду викликає лише подив. В яких місцях присутня молодь? Ок. Забарний і Сирота. Всі інші – вже досвідчені бійці, які в першій команді більше 3-х років. Варто подивитись на склад Байєра, там набагато більше молодих гравців у старті. І що? 3 місце поточне Бундесліги. А Зальцбург? Там по суті вся основа – гравці 18-21 рік. Лілль, Севілья і Вольфсбург – безумовно далеко не Баварія, Барселона і Бенфіка. Але є факти. 1/8 ЛЧ для дійсно молодої команди. Молодий тренер. Слабкий чемпіонат.

Проблеми із складом. Особисто я бачу декілька проблем. Головна – відсутність харизматичних лідерів у складі. Так, ось таких гравців як Лужний, СаШо, Ярмоленко. Безумовно можна знайти багато інших капітанів і просто харизматичних гравців в історії Динамо. Той же Вукоєвич чи Віда. Гравців, які вміють брати відповідальність на себе, особистим прикладом повести за собою партнерів. Немає у Динамо хребта. Хребет – люди, які є обличчям команди. І це не обов’язково дядьки за 30-ть років. Молоді теж можуть бути харизматичними. Не бачу у цьому складі жодного такого гравця. Є багато інтелігентів, які і голос підняти не можуть. Той же Сидорчук. Хороший парень. Але не лідер.

От дивився я на днях матч Брентфорд Уотфорд. На 84-й хвилині капітан Брентфора центральний захисник Понтус Янссен зрівняв рахунок. Як же він заряджав партнерів в кінцівці, як повів за собою. Видно наскільки це заряджений гравець. У важкий момент він став тим елементом який зламав хід матчу, зарядив інших. От я не бачу в Динамо жодного такого гравця зараз.

До того ж в заявці знову багато гравців. Але грають одні й ті ж. Трикутник Сидорчук, Шапаренко і Буяльський по суті взагалі безальтернативний. І хоча Сидорчук давно викликає багато запитань, але Динамо і далі стоїть на місці. Без лідерів, без підсилення нападу, півзахисту. Влітку ж було стільки трансферів. Рамірес, Антюх, Кулач, Шкурін, Вітіньо. І що? Кого можна виділити за підсумками осені з цього списку? Ніхто не став гравцем основної обойми. Всі періодично з’являлись і так само зникали. Вітіньо провів декілька хороших матчів і сів. Рамірес більше їздив додому, а не грав. Хоча у дебютному матчі зробив гол + пас. Кулач лікувався, один раз забив гол, який на хід матчу не вплинув. Шкурін асистував, грав. Але зникав. Антюх так само пару разів засвітився в основі. Вітіньо провів декілька дуже хороших матчів. Змістовних. Він показав, що у нього дійсно є потенціал стати важливим гравцем Динамо. Але останні пару тижнів він припинив грати. Тренеру видніше. Але суть одна, що жоден літній трансфер не підсилив Динамо в осінній стадії.

Я впевнений, приєднаюсь тут до думки багатьох, що Луческу вже вичавив із більшості гравців все, що можна було. Необхідно шукати нові механізми, нові ідеї, нових людей. Знаходитись і далі у теплій ванні молодої Команди – застарілі аргументи. Важливо лише те, що зробила Команда для того, щоб перемогти, а не тисячі пояснень того, що не змогла зробити.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

13.12.2021, 21:53
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть