Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Газзаєв і Прометей

2022-07-23 00:13 У лаптеногій недоімперії таки планують турнір за участю команд окупованих територій. Але боягузливо відокремлюють його від ...

У лаптеногій недоімперії таки планують турнір за участю команд окупованих територій. Але боягузливо відокремлюють його від РФС. (з новин)

У Херсоні окупаційна "влада" призначила "директором" місцевого театру чоловіка, який до цього працював охоронцем. (з новин)


Відрядження Валерію Газзаєву явно не сподобалося.

Його, колишнього наставника ЦСКА та збірної країни посилають тренувати незрозумілу команду у незрозумілому та каламутному Херсоні. Сьогодні там наші, а завтра? А завтра все може змінитися, не дай боже доведеться вуса збривати і партизанськими стежками до Криму пробиватися. Але він як депутат і патріот не міг опиратися директиві, що, як йому пояснили, йшла від Самого. Тут уже ніякі відмовки не допоможуть. Хочеш не хочеш, треба підкорятися.

...У місті на березi Дніпра мастодонта російського футболу зустріли підкреслено привітно. Президент новонародженого футбольного клубу довго розповідав про традиції та досягнення місцевих чарівників шкіряного м'яча, чомусь весь час заглядаючи до аркушу паперу, що лежав перед ним. А насамкінець урочисто заявив, що клуб вирішено назвати "Прометей".

  • Чому так? – простодушно поцікавився столичний гість.

  • Прометей подарував людям вогонь, - поважно сказав президент. -А його за це прикували до скелі, і щодня орел клював печінку героя. І в нас так само. Нацисти клюють наші печінки, наші нирки та селезінки, але ми як античні герої, не здаємось. І не здамося без бою.

  • А звідки у вас такі знання про античність? - запитав Валерій Георгійович.

  • Я ж до війни викладав історію в Кемеровському педучилищі. А тут мене по організаторській лінії запрягли. Тепер разом лямку будемо тягнути.

"Нічого собі!" -подумав навчений досвідом фахівець. Усі президенти клубів, з якими він мав справу, були або бізнесменами чи бандитами, а найчастіше і тими та іншими. А тут цілий інтелігент намалювався. Цікаво, а що собою являють його нові підопічні?

Гравці "Прометея" вже чекали на свого іменитого тренера. Поглянувши на них, Газзаєв скривився. З антропометрією у спадкоємців античного героя не все було гладко; особливі сумніви викликали габарити воротаря.

-Який у тебе ріст? - тренер навпростець запитав у голкіпера.

-Метр ..., - Той зам'явся.

  • З кепкою, - підказав хтось із його партнерів під гучний сміх інших гравців.

  • ...Метр шістдесят вісім, - почервонівши, все ж таки видавив з себе вартовий воріт.

  • Він єгерем служив у заповіднику біля Воронежа. – пояснив колишній історик. - Начальство порекомендувало, адже жоден браконьєр повз нього прошмигнути не міг. От і порахували, що м'ячі теж ловитиме, як і ворогів живої природи.

"Швидше за все, серед начальства браконьєрів вистачало, тому й вирішили його зітхатися», - у колишньої грози воротарів з логікою було все гаразд. Далі його увагу привернув вертлявий суб'єкт, у шевелюрі якого виразно не вистачало клаптя волосся.

  • Стасик, колишній ходок, - охарактеризував його президент.

-Як, він раніше займався спортивною ходьбою?

-Та ні, він у себе в Омську чи Томську ліворуч любив ходити, поки дружина йому зачіску і не підправила. Ми ж його поставили на лівий фланг оборони. А в нападі у нас Паша-буйвол буде шерех наводити, - знавець античності показав, на лютого вигляду хлопчину з наколкою на правій руці "За Россию пасть порву". - Він у Твері теж нападав... на самотніх жінок у темну пору доби. Але покаявся, і провину обіцяє спокути на футбольному полі.

  • А місцеві у вас, тобто у нас, теж є? - поцікавився новий наставник.

  • А як же, Мішуня Харукаєв, бачите, ось той із бородою та підбитим оком. У нього, до речі, і кавказьке коріння є. Раніше він диспетчером у таксопарку працював, зараз же на полі функції диспетчера виконуватиме. А фінгал йому колишні колеги поставили. Чи то заздрять, чи то просто нацисти. Команда у нас що треба, діаманти та й годі. Ви, Валерію Георгійовичу, відшліфуєте їх трохи, і за місяць вирушимо на товариські матчі до Придністров'я.

  • З "Шерифом" гратимемо? - пожвавішав заслужений тренер Росії.

-Ні, з "Шофером" - командою тираспольської автобази, - сумно відповів президент "Прометея".

А маститий московський фахівець після першого тренування подумав, що "Шофер" для Паші-буйвола і його партнерів - щонайменше гідний суперник. Тому ввечері під час банкету, влаштованого на його честь, він з старанністю налягав на печеню з цибулею. "Тут, у "Прометеї" мені печінку ще не раз виклюють", - з гіркотою міркував депутат-патріот з московською пропискою і кавказьким корінням.

Євген Шрайман

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

23.07.2022, 00:13
eugene01
Автор:
(eugene01)
Статус:
Наставник (2165 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть